Ανεβάζει το θερμόμετρο ο πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα: «Είμαστε σε επαφές με τον Πετρούσεφ!»
i

© Euroleague Basketball

Ανεβάζει το θερμόμετρο ο πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα: «Είμαστε σε επαφές με τον Πετρούσεφ!»

Γιώργος Γαβριλάκης 11:50 - 16.08.2024 / Ανανεώθηκε: 12:46 - 16.08.2024

Ο Νεμπόισα Τσόβιτς ως ο επικεφαλής της διοίκησης του Ερυθρού Αστέρα μίλησε σε σέρβικο μέσο για την επιθυμία και τις συζητήσεις ώστε να αποκτηθεί από τους «ερυθρόλευκους» του Βελιγραδίου, ο Φιλίπ Πετρούσεφ του Ολυμπιακού.

Ο Φιλίπ Πετρούσεφ ανήκει στον Ολυμπιακό και το συμβόλαιό του είναι ενεργό και περιλαμβάνει τη σεζόν 2024-25. Η προσθήκη του Σάσα Βεζένκοφ δεν έχει αλλάξει το αγωνιστικό πλάνο που έχει στο μυαλό του ο κόουτς Γιώργος Μπαρτζώκας για τον Σέρβο φόργουορντ/σέντερ. Παρόλα αυτά, οι φήμες περί αποχώρησής του, πιθανότατα με δική του θέληση, συνεχίζουν να... αλωνίζουν την ειδησιογραφία.

Ο Ερυθρός Αστέρας φαίνεται πως έχει τον βασικό ρόλο σε αυτή τη συνθήκη και μάλιστα μέσω του προέδρου του επιβεβαιώνεται το ενδιαφέρον που σκοπεύουν να το μετατρέψουν σε μία νέα συνεργασία. Άλλωστε, ο 24χρονος πριν πάει στο NBA και πριν επιστρέψει στην Ευρώπη για τον Ολυμπιακό, αγωνίστηκε για μία σεζόν με τα ερυθρόλευκα της ομάδας του Βελιγραδίου.

Ο Νεμπόισα Τσόβιτς, ο οποίος είναι επικεφαλής της διοίκησης, μίλησε για πρώτη φορά δημόσια για τον Πετρούσεφ και το έκανε ως καλεσμένος του τηλεοπτικού σταθμού Prva. Αφού πρώτα ξεκαθάρισε πως «δεν έχουμε συμφωνήσει με κανέναν παίκτη», στη συνέχεια ενημέρωσε πως «είχαμε επαφή με τον Πετρούσεφ για να δούμε αν θέλει να επιστρέψει. Ήταν θετικός σε κάτι τέτοιο, δουλέψαμε πάνω σε αυτό και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια απόκτησής του».

Εστίασε στο γεγονός ότι «επέστρεψε ο Βεζένκοφ», κάτι που μπορεί να φανεί χρήσιμο στον Ερυθρό Αστέρα πάνω στην υπόθεση του Σέρβου, αλλά ο Τσόβιτς εξέφρασε και τον προβληματισμό του «για τους τραυματισμούς του Μουσταφά Φαλ», κάτι που θεωρεί πως μπορεί να κάνει τον Ολυμπιακό αμετακίνητο στην παραχώρηση του παίκτη.