Ο Προμηθέας φιλοξενεί την Μπουρζ στο πρώτο ευρωπαϊκό νοκ-άουτ της ιστορίας του
i

© Intime

Ο Προμηθέας φιλοξενεί την Μπουρζ στο πρώτο ευρωπαϊκό νοκ-άουτ της ιστορίας του

Sportal newsroom 10:16 - 12.04.2023 / Ανανεώθηκε: 17:11 - 14.08.2024

Το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης (12/4, 21:00) ο Προμηθέας αντιμετωπίζει στην Πάτρα την γαλλική Μπουρζ στο πρώτο παιχνίδι της σειράς στη φάση των «16» του Eurocup. Η πρόκριση έρχεται στις δύο νίκες και στα προημιτελικά περιμένει η ουκρανική Προμιτέι.

Η ώρα για τα... νοκ άουτ έφθασε για τον Προμηθέα και αυτή τη συνθήκη η ομάδα από την Πάτρα τη βιώνει για πρώτη φορά στην ιστορία της. Τερμάτισε τέταρτη στον όμιλο της στο Eurocup και το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης (12/4, 21:00, Novasports Prime) συναντά την γαλλική Μπουρζ στο πρώτο ματς της σειράς για τη φάση των «16» του Eurocup. 

H πρόκριση είναι ο στόχος και ο κόουτς Γιάννης Χριστόπουλος δήλωσε πως «για να τον πετύχουμε, το βασικό συστατικό που θα χρειαστούμε στο παιχνίδι μας είναι η συγκέντρωση. Και την χρειαζόμαστε σε υψηλό επίπεδο και στον πνευματικό τομέα και στον σωματικό». 

Αγωνία για Σίμπσον στον Προμηθέα εν όψει Μπουρζ
EUROCUP

20:13 - 09.04.2023

Αγωνία για Σίμπσον στον Προμηθέα εν όψει Μπουρζ

Ο Τράβις Σίμπσον ήταν απών από το τελευταίο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας της Basket League για τον Προμηθέα με τον Άρη στη Nick Galis Hall ωστόσο το ερώτημα είναι αν θα μπορέσει να αγωνιστεί στο νοκ άουτ ραντεβού της Μεγάλης Τετάρτης για τους 16 του Eurocup κόντρα στην Μπουρζ.

Αυτός που θα βρεθεί στην προημιτελική φάση του θεσμού, δηλαδή στις οκτώ καλύτερες ομάδες, χρειάζεται δύο νίκες και όποιος τις κατακτήσει θα συναντήσει την ουκρανική Προμιτέι, που έχει ήδη προκριθεί και... περιμένει. Μέχρι τότε όμως, τον Προμηθέα τον περιμένει «ένα δύσκολο παιχνίδι κόντρα στη Μπουρζ», όπως τόνισε ο Λιθουανός φόργουορντ Αρνόλντας Κουλμπόκα για να καταλήξει πως «έχουμε προετοιμαστεί καλά για το ματς, καθώς σημαίνει πολλά για εμάς και είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε».

Το πρόγραμμα της Μεγάλης Τετάρτης (12/4)
19:00 / Λιετκαμπέλις - Παρί 
20:30 / Ουλμ - Μπούντουτσνοστ
21:00 / Προμηθέας - Μπουρζ (Novasports Prime)
21:00 / Χάποελ Τελ Αβίβ - Βενέτσια
21:00 / Μπανταλόνα - Λόντον Λάιονς 
22:15 / Γκραν Κανάρια - Μπούρσασπορ