Ο ΡαϊΚουάν Γκρέι στο Sportal: «Φέτος θα έχουμε μια συναρπαστική σεζόν, διαφορετική από τις άλλες»

Ο ΡαϊΚουάν Γκρέι κόντρα στον Άρη

Ο ΡαϊΚουάν Γκρέι στο Sportal: «Φέτος θα έχουμε μια συναρπαστική σεζόν, διαφορετική από τις άλλες»

Χρήστος Τσάλτας 14:22 - 06.10.2024

Στην πρεμιέρα της Stoiximan GBL η ΑΕΚ Betsson μπήκε με το δεξί και ο ΡαϊΚουάν Γκρέι εξήγησε στο Sportal ποια ήταν η μεγαλύτερη αλλαγή στο δεύτερο μέρος, αναφέρθηκε στη σημασία της νίκης, ενώ έστειλε μήνυμα στον κόσμο της ομάδας.

Με το... καλησπέρα στην ΑΕΚ Betsson ο ΡαϊΚουάν Γκρέι κατάφερε να γίνει παράγοντας στο παιχνίδι. Τι κι αν μετράει μόλις μία «γεμάτη» εβδομάδα με την ομάδα; Τι κι αν ακόμα δεν έχει μάθει στο 100% τα συστήματα και το gameplan του Ντράγκαν Σάκοτα; Από τις πρώτες στιγμές του στην Ένωση δείχνει πόσο κομβικός θα είναι τη φετινή σεζόν.

Στο διάστημα που η ομάδα χρειάστηκε το κάτι παραπάνω για να ξεφύγει και να φτάσει στη νίκη, εκείνος φώναξε παρών, παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια του στην τέταρτη περίοδο. Πήρε μπάλες στην επίθεση, δεν φοβήθηκε να εκτελέσει και στο φινάλε «γέμισε» για τα καλά την στατιστική του, με 9 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Το πλάνο που έφερε τη νίκη: Η αλλαγή εικόνας στο δεύτερο μέρος και η κομβική παρουσία Γκρέι-Γκόλντεν
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

12:30 - 06.10.2024

Το πλάνο που έφερε τη νίκη: Η αλλαγή εικόνας στο δεύτερο μέρος και η κομβική παρουσία Γκρέι-Γκόλντεν

Η ΑΕΚ Betsson κατάφερε να φτάσει στη νίκη απέναντι στον Άρη, με την εικόνα της ομάδας του Ντράγκαν Σάκοτα να βελτιώνεται σημαντικά μετά το πρώτο ημίχρονο.

Μια γεμάτη παρουσία από έναν παίκτη που γεμίζει το παρκέ με το πληθωρικό παιχνίδι του. Κάτι που έκανε στο Αλεξάνδρειο και βοήθησε ώστε η Ένωση να μπει με το δεξί στο πρωτάθλημα.

Αυτός άλλωστε «σίγουρα ήταν ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσουμε τη σεζόν», όπως παραδέχτηκε μιλώντας στο Sportal, για να προσθέσει ότι «παίξαμε εκτός έδρας, εγώ έπαιξα για πρώτη φορά σε τέτοιο περιβάλλον. Ήταν διασκεδαστικό για μένα και το πήγα ως το τέλος. Είμαι χαρούμενος που πήραμε τη νίκη».

Η ατμόσφαιρα ήταν ένα από τα στοιχεία στα οποία στάθηκε ιδιαίτερα, απολαμβάνοντας την παρουσία του στο Αλεξάνδρειο. «Λατρεύω τέτοια ατμόσφαιρα. Είχαμε τέτοια ατμόσφαιρα στο High School, το έβλεπα από παιδί, υπήρχε κόσμος στο παρκέ που έκανε trash talking, Ζω για τέτοια παιχνίδια. Αυτό ανεβάζει το επίπεδο του παιχνιδιού μου και με ανεβάζει συνολικά. Ήταν διασκεδαστικό».

Το πρώτο ημίχρονο βρήκε την Ένωση στο -3 (29-26), με μια κακή εμφάνιση επιθετικά. Πολλά πράγματα άλλαξαν στο δεύτερο ημίχρονο, για να έρθει το θετικό αποτέλεσμα στο φινάλε του αγώνα.

Ποια ήταν όμως η πιο μεγάλη αλλαγή; «Ηρεμίσαμε στο ημίχρονο, κοιτάξαμε το παιχνίδι μας, θέλαμε να βρούμε τα miss match και διαβάσαμε σωστά το παιχνίδι. Ο Σι Τζέι (Μπράις) ήταν σπουδαίος για εμάς, ο Κουζμίνσκας ήταν σπουδαίος, ο Πρέντις επίσης έλεγξε την πίεση για εμάς. Όλοι ήταν όπως έπρεπε και δουλέψαμε σαν ομάδα. Ήταν πολύ καλό αυτό που κάναμε».

Με το ξεκίνημά της η ΑΕΚ Betsson αφήνει υποσχέσεις για τη συνέχεια. Με την εικόνα της να λέει πολλά. «Για μένα είναι η πρώτη φορά που παίζω σε αυτά τα παιχνίδια. Ξέρω λίγη από την ιστορία τέτοιων αγώνων», είπε αρχικά, ενώ όταν του αναφέραμε πως η ΑΕΚ Betsson μετρούσε 5 διαδοχικές ήττες κόντρα στον Άρη ανέφερε πως «είναι μεγάλη νίκη για εμάς. Αρχίσαμε τη σεζόν με τον σωστό τρόπο για να χτίσουμε ένα μομέντουμ για τη συνέχεια»

Ακόμα δεν έχει μια «γεμάτη» εβδομάδα προπονήσεων με την ομάδα του, όμως και στα 2 παιχνίδια που αγωνίστηκε, φρόντισε να αφήσει πολύ καλά δείγματα γραφής, όντας κομβικός. Ιδίως στην τέταρτη περίοδο στο παιχνίδι του Σαββάτου έκανε τη διαφορά.

Μια συνθήκη την οποία περίμενε και ο ίδιος. «Είναι το δεύτερο παιχνίδι μου με την ομάδα. Αρχίζω να νιώθω πιο άνετα με τους συμπαίκτες μου και τους προπονητές μου. Καταλαβαίνουν άπαντες στην ομάδα το παιχνίδι μου όλο και περισσότερο. Όσο προχωράει η σεζόν θα γίνομαι καλύτερος. Είμαι ενθουσιασμένος και για το δικό μου ξεκίνημα, αλλά και για την ομάδα. Πήραμε τη νίκη και είμαι ενθουσιασμένος γι αυτό».

Η σεζόν ξεκίνησε με 2-0 για την ΑΕΚ Betsson σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το ξεκίνημα είναι καλό, σε όλα τα επίπεδα, όμως ουδείς αλλάζει τη νοοτροπία του, σε σχέση με την εκκίνηση της σεζόν. Ο Γκρέι δεν θα μπορούσε να αποτελέσει την εξαίρεση του κανόνα.

«Την τελευταία φορά που μιλήσαμε είχα πει ότι ο στόχος μου είναι ένας τίτλος. Δεν ξέρω τι ακριβώς συνέβη την περσινή σεζόν στην ομάδα, αλλά κάθε ομάδα στην οποία έχω αγωνιστεί διεκδικεί τίτλους, είναι στο... μιξ για να πετύχει πράγματα. Αυτή είναι η νοοτροπία μου. Θέλω να βοηθάω τους συμπαίκτες μου και να ηγούμαι, βάζοντας το ταλέντο μου στο παρκέ για να βοηθήσω την ομάδα να κερδίζει».

Κλείνοντας την κουβέντα φρόντισε να στείλει το δικό του -ξεκάθαρο- μήνυμα στον κόσμο της ομάδας. «Σας παρακαλώ, ελάτε στο γήπεδο και δείξτε υποστήριξη. Θα έχουμε μια συναρπαστική σεζόν. διαφορετική από τις άλλες. Ελάτε να δείτε τον ενθουσιασμό και το ταλέντο που έχουμε σαν ομάδα. Είναι διασκεδαστική ομάδα να την βλέπεις. Ελάτε να μας υποστηρίξετε. Το χρειαζόμαστε».