Ο ΡαϊΚουάν Γκρέι στο Sportal: «Η ΑΕΚ έχει ομάδα για να διεκδικήσει τον τίτλο»

Ο ΡαϊΚουάν Γκρέι με τη φανέλα της ΑΕΚ Betsson

Ο ΡαϊΚουάν Γκρέι στο Sportal: «Η ΑΕΚ έχει ομάδα για να διεκδικήσει τον τίτλο»

Χρήστος Τσάλτας 10:44 - 02.10.2024 / Ανανεώθηκε: 10:45 - 02.10.2024

Στο ντεμπούτο του με την κιτρινόμαυρη φανέλα έδειξε τι μπορεί να προσφέρει. Ο ΡαϊΚουάν Γκρέι μίλησε στο Sportal για την πρώτη του εμφάνιση μπροστά στο κοινό της ΑΕΚ Betsson και έστειλε μήνυμα για τη συνέχεια.

Το πρώτο παιχνίδι της σεζόν ήταν εξόχως σημαντικό για την ΑΕΚ Betsson, που ήθελε τη νίκη για να πάει με άλλη ψυχολογία στη συνέχεια. Αυτό το κατάφερε, με τον Ντράγκαν Σάκοτα να έχει όλα τα όπλα στη φαρέτρα του, συμπεριλαμβανομένου και του ΡαϊΚουάν Γκρέι, που έφτασε στην Ελλάδα τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Ο εκρηκτικός σέντερ δεν είχε πολλές προπονήσεις στα πόδια του, ωστόσο μπήκε στο παρκέ και έδειξε πως έχει τον τρόπο να βοηθήσει την ομάδα σε τομείς που τον έχει ανάγκη εκείνη. Έδειξε άνεση στην επίθεση, έβγαλε ενέργεια και κέρδισε το χειροκρότημα του κόσμου. Όπως και οι συμπαίκτες του, μετά το τελικό 80-71 στη Sunel Arena.

Εκπληκτικός Πρέντις Χαμπ: «Έφτιαξε» το 52% των πόντων της ΑΕΚ Betsson κόντρα στην Μακάμπι Ραμάτ Γκαν
FIBA CHAMPIONS LEAGUE

09:50 - 02.10.2024

Εκπληκτικός Πρέντις Χαμπ: «Έφτιαξε» το 52% των πόντων της ΑΕΚ Betsson κόντρα στην Μακάμπι Ραμάτ Γκαν

Το impact του Πρέντις Χαμπ στην επίθεση, για την ΑΕΚ Betsson, ήταν μοναδικό στην αναμέτρηση με την Μακάμπι Ραμάτ Γκαν, καθώς από τα χέρια του πέρασαν οι μισοί και πλέον πόντοι της Ένωσης.

«Ήταν σπουδαία ομαδική δουλειά. Κάναμε καλή δουλειά», ήταν τα πρώτα λόγια του μιλώντας στο Sportal, για να σταθεί στη συνέχεια στην προσωπική του απόδοση λέγοντας ότι «εγώ προσωπικά έπαιξα... εντάξει. Έχω κάνει δουλειά για να κάνω το καλύτερο παιχνίδι μου. Ήταν η 3-4η μέρα μου στην Ελλάδα, δεν έχω κλείσει εβδομάδα. Θεωρώ πως θα βρω τον ρυθμό μου και τις θέσεις μου στο παρκέ και θα παίξω το παιχνίδι μου μέσα από το σύστημα. Ήταν όλα καλά».

Στην Ελλάδα δεν βρίσκεται πολλές μέρες, όμως έχει ήδη σχηματίσει μια πρώτη εικόνα για την ομάδα, αναφορικά με την εικόνα της στο παρκέ. «Η ομάδα γυρίζει καλά τη μπάλα. Μπορεί να παίξει καλά και να ανταγωνιστεί και στις δύο πλευρές. Είναι ομάδα που μπορεί να παίξει και με διαφορετικό ρυθμό και έχει παίκτες που μπορούν να παίξουν σε πολλές διαφορετικές θέσεις. Είναι ευέλικτη ομάδα γεμάτη ταλέντο», ανέφερε επί του θέματος.

Τη φετινή σεζόν θα έχει την ευκαιρία να συνεργαστεί με παίκτες όπως ο Πρέντις Χαμπ και ο Χάντερ Χέιλ, που έχουν τεράστια ευχέρεια στο σκοράρισμα. Κάτι που έδειξαν και στην πρεμιέρα της σεζόν για την Ένωση.

Αυτή η συνθήκη μόνο θετική είναι για τον ίδιο, όπως τονίζει. «Ανοίγουν το παιχνίδι για μένα, με το σκοράρισμα και τις πάσες τους. Μπορούν να φτιάξουν τις δικές τους φάσεις. Οι ομάδες τους σέβονται. Είναι κινητήριοι μοχλοί στο γήπεδο και με βοηθάνε στο παιχνίδι παίζοντας ο ένας για τον άλλο».

Οι στόχοι του για την φετινή σεζόν είναι υψηλοί και δεν το κρύβει σε καμία περίπτωση. «Εγώ πάντα σκέφτομαι τον τίτλο. Σε όλη μου τη ζωή σε κάθε επίπεδο διεκδικούσα τον τίτλο», εξήγησε χωρίς περιστροφές και πρόσθεσε «Η ομάδα έχει το ταλέντο να το καταφέρει, είναι θέμα χρόνου να έρθουμε όλοι κοντά. Εγώ είμαι παίκτης κυριαρχικός, μπορώ να κάνω double double και tiple double. Έχω υψηλές προσδοκίες από τον εαυτό μου. Θεωρώ ότι θα φτάσω σε αυτό το επίπεδο σύντομα».

Όσο για το τέλος, θέλησε να προϊδεάσει τον κόσμο για το τι μπορεί να πετύχει η φετινή ΑΕΚ Betsson μέσα στη σεζόν. «Μπορούμε να φτάσουμε στον τίτλο. Ξέρω ότι παλιότερα και πέρυσι η ομάδα δεν είχε μια καλή σεζόν, αλλά είναι νέα ομάδα, νέο σταφ και προσπαθούμε να γράψουμε νέα ιστορία. Οι προσδοκίες μου για την ομάδα είναι να παλεύουμε για τον τίτλο κάθε βράδυ, γι αυτό είμαι εδώ».