Ο Ράιον Μπράουν στο Sportal: «Ο Πανιώνιος είναι ομάδα πλέι οφ, μπορούμε πεντάδα!»

Ράιον Μπράουν

Ο Ράιον Μπράουν στο Sportal: «Ο Πανιώνιος είναι ομάδα πλέι οφ, μπορούμε πεντάδα!»

Χρήστος Τσάλτας 10:00 - 20.10.2024

Ο Πανιώνιος Χυμοί Viva έφτασε στην δεύτερη νίκη του στη σεζόν και ο Ράιον Μπράουν εξήγησε στο Sportal ποιες είναι οι δυνατότητες του συνόλου, ενώ έθεσε τον πήχη ψηλά για τη τρέχουσα προσπάθεια.

«Χωρίς αυτόν τον άνθρωπο δεν θα ήμουν σε θέση να παίξω σήμερα. Αξίζουν συγχαρητήρια στον Στράτο». Με αυτά τα λόγια και με μια θερμή αγκαλιά ο Ράιον Μπράουν θέλησε να αποθεώσει έναν από τους αφανείς ήρωες στο ξεκίνημα της σεζόν για τον Πανιώνιο Χυμοί Viva. Τον γυμναστή της ομάδας, Στράτο Τσαμπή, ο οποίος από την προετοιμασία έως και σήμερα τον έβαζε στο κλίμα της ομάδας.

Η συνεισφορά του φάνηκε σε ένα παιχνίδι με υψηλό βαθμό κρισιμότητας, έστω κι αν μιλάμε για το ξεκίνημα της σεζόν. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ και πήρε τη νίκη με 73-62, σε ένα παιχνίδι που ο Μπράουν βγήκε μπροστά και έκανε τη διαφορά. Ήταν το σημείο αναφοράς για την ομάδα του στο πρώτο μέρος, ήταν εκείνος που «καθάρισε» την άμυνα του δικεφάλου, σταματώντας στους 18 πόντους.

Ο Πανιώνιος με πρωταγωνιστή τον Μπράουν και άσο στο μανίκι τον Σαλούστρο επιβλήθηκε του ΠΑΟΚ
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

22:20 - 19.10.2024

Ο Πανιώνιος με πρωταγωνιστή τον Μπράουν και άσο στο μανίκι τον Σαλούστρο επιβλήθηκε του ΠΑΟΚ

Ο Πανιώνιος με τον Ρίον Μπράουν να σημειώνει 15 πόντους και τον Χρήστο Σαλούστρο να κάνει εξαιρετική δουλειά επικράτησε (73-62) του ΠΑΟΚ για την 3η αγωνιστική της Stoiximan GBL

Η δική του θετική παρουσία έφερε την δεύτερη νίκη στη σεζόν και ο ίδιος είχε κάθε λόγο να είναι χαρούμενος μετά το αποτέλεσμα αυτό. Ο Πανιώνιος Χυμοί Viva πήρε μεγάλη νίκη και ανέβηκε στο 2-1, ενώ και ο Μπράουν ήταν κάτι παραπάνω από κομβικός, πραγματοποιώντας την καλύτερη εμφάνισή του με την κυανέρυθρη φανέλα.

«Ήταν πολύ καλό. Θέλαμε πολύ αυτή την επιπλέον ενέργεια. Ήταν ωραίο να δούμε όλο αυτό τον κόσμο να κάνει τόση φασαρία, να έχει τόση στήριξη, τόση ενέργεια», είπε ο Αμερικανός μιλώντας στην κάμερα του Sportal, για να συνεχίσει λέγοντας πως «μας βοήθησε πολύ για να πάρουμε τη νίκη. Παίξαμε πολύ καλό και ομαδικό μπάσκετ. Ήταν πολύ καλό να το δεις. Ελπίζουμε να χτίσουμε πάνω σε αυτό και να έρθει ο κόσμος να μας υποστηρίξει».

To ξεκίνημα του Άρη Λυκογιάννη στην αναμέτρηση δεν ήταν το καλύτερο δυνατό, δεδομένου του γεγονότος πως ο ΠΑΟΚ πήρε τα ηνία, ενώ οι κυανέρυθροι ήταν νευρικοί και άστοχοι στα πρώτα λεπτά.

Κάτι το οποίο έχει την εξήγησή του. «Είχαμε κάπως νωθρό ξεκίνημα στο παιχνίδι. Ανακατέψαμε λίγο τις πεντάδες μας. Προσπαθήσαμε να βρούμε μια καλή αρχή στην πεντάδα μας. Αρχίσαμε με επιθετικότητα το παιχνίδι. Η αρχή δεν ήταν τόσο καλή. Στα προηγούμενα δύο παιχνίδια δεν αρχίσαμε καλά. Κυνηγούσαμε συνεχώς στο σκορ. Ήταν θετικό αυτό.

Ήταν καλό που είχαμε τον κόσμο μαζί μας. Στο προηγούμενο παιχνίδι δεν είχαμε τον κόσμο μαζί μας και ήταν κάπως περίεργο. Με αυτό τον κόσμο και αυτή τη στήριξη θα είναι δύσκολο για κάθε αντίπαλο να μας κερδίσει στην έδρα μας».

Το ξεκίνημα τόσο στο παιχνίδι της Γλυφάδας, όσο και στα δύο προηγούμενα, απέναντι σε Κολοσσό Ρόδου και Περιστέρι ήταν κάτι παραπάνω από μια άσχημη συνθήκη, η οποία όμως λειτούργησε ευεργετικά. «Είναι μια... αφύπνιση, μια υπενθύμιση για εμάς. Πρέπει να το ακούσουμε. Ακόμα προσπαθούμε να βρούμε τις σωστές πεντάδες και τους τρόπους που θα παίζουμε καλά μαζί. Πηγαίνουμε προς τα εκεί σιγά σιγά, αλλά είναι από τα πράγματα που δεν πρέπει να καταναλώσεις πολύ χρόνο. Όλοι μπορούν να κερδίσουν όλους. Ειδικά εντός έδρας».

Στην αναμέτρηση της 3ης αγωνιστικής βγήκε μπροστά και ηγήθηκε. Τελείωσε το παιχνίδι με 18 πόντους, με αρκετές όμορφες φάσεις και με την εμπειρία του να βγαίνει μπροστά την κρίσιμη στιγμή. Άλλωστε ο Πανιώνιος Χυμοί Viva έχει ανάγκη το καλό πρόσωπο του Ράιον Μπράουν, προκειμένου να πετύχει τους στόχους που έχουν τεθεί στη σεζόν.

Αυτός το ξέρει καλά, όμως φρόντισε να αναγνωρίσει την ομαδική προσπάθεια. «Είναι ένα από τα ομαδικά στοιχεία στο παιχνίδι μας, γυρίσαμε τη μπάλα. Κάναμε τις αλλαγές, χτυπήσαμε στα close out και έτσι είναι πιο εύκολο να χτυπήσουμε κοντά στο καλάθι. Οι συμπαίκτες μου έκαναν καταπληκτική δουλειά ώστε να κάνουν τις έξτρα πάσες και ταυτόχρονα χωρίς να πιέσουν πράγματα, με την επίθεση να έχει ρυθμό. Το να είμαι σουτέρ και να είμαι απ' έξω και να απειλώ και προς τα μέσα βοήθησε πολύ».

Τα περισσότερα από τα καλάθια του ήρθαν με κοψίματα από την baseline προς το καλάθι. Λειτούργησε κατά κύριο λόγο ως cutter στην επίθεση για την ομάδα του, δημιουργώντας ρήγματα και φθορά στην άμυνα του ΠΑΟΚ. Ένας ρόλος που δεν είναι σταθερός στο παιχνίδι του, αλλά προσαρμόζεται, ανάλογα με την δυναμική του αγώνα.

«Είμαι ένας από τους τύπους που μπορούν να ταιριάξουν σε κάθε συνθήκη στο παρκέ. Μου αρέσει να κάνω λίγο απ' όλα γιατί αυτό με κάνει να έχω περισσότερη συμμετοχή στο παιχνίδι. Όταν παίρνω σουτ, μου αρέσει να πηγαίνω προς το καλάθι και τα ποσοστά δεν λένε ποτέ ψέματα. Είμαι εξαιρετικός στο τρίποντο και είναι δύσκολο να με αντιμετωπίσουν, είτε είμαι σε θέση να σουτάρω είτε να κόψω προς το καλάθι. Όσο το κάνω αυτό, ταβάνι είναι ο ουρανός».

Οι προσδοκίες του Πανιωνίου Χυμοί Viva είναι υψηλές για τη φετινή σεζόν, στην επιστροφή της ομάδας στα μεγάλα σαλόνια. Κάτι που ενστερνίζονται άπαντες στα ενδότερα του συλλόγου. Από τον προπονητή ως τους παίκτες του. Ο Αμερικανός φόργουορντ δεν μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση.

Στο ερώτημα πού μπορεί να φτάσει η ομάδα του, η απάντηση ήρθε αβίαστα. «Έχουμε μια σκληρή ομάδα. Έχουμε εξαιρετικό ρόστερ. Η διοίκηση και ο προπονητής έκαναν πολύ καλή δουλειά φτιάχνοντας αυτή την ομάδα. Πρέπει να βρούμε τον τρόπο να κολλήσουμε όλοι μαζί, να κερδίσουμε παιχνίδια. Πάμε βήμα βήμα. Για εμάς, στο μυαλό μου η 4η-5η θέση πρέπει να είναι στόχος.

Είμαστε ομάδα πλέι οφ και δεν νομίζω ότι είμαστε από τις ομάδες εκείνες που τερματίζουν στο 7-8, αλλά είμαστε μια καλή ομάδα πλέι οφ. Πρέπει να το δείχνουμε αυτό κάθε μέρα. Καμία ομάδα δεν θα μας δείξει σεβασμό, καμία ομάδα δεν θα μας χαριστεί. Πρέπει να έρθουμε και να το δείξουμε κάθε μέρα. Θεωρώ ότι χτιζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση».

Κατά τη διάρκεια της Media Day της ομάδας από τη Νέα Σμύρνη ο Λάντρι Νόκο αποκάλεσε τον Μπράουν «γέρο» χαριτολογώντας. Εκείνος το πήρε... προσωπικά, αλλά με την καλή έννοια. «Σε φυσιολογικά χρόνια είμαι νέος, αλλά σε μπασκετικά είμαι αρκετά μεγάλος. Όπως είδες όμως έχω ακόμα καλά πόδια, έχω ακόμα κάποιο... χυμό στο παιχνίδι μου. Ελπίζω να το χρησιμοποιήσω αυτό για να δώσω κίνητρο στα παιδιά καθώς πλησιάζω σε καλύτερη φόρμα. Έχουμε ακόμα πρόσωπο... προετοιμασίας, αλλά όλοι νιώθουμε πως πάμε σε αυτό που θέλουμε. Όταν βρούμε ρυθμό θα είναι τρελό».

Το κλειστό της Γλυφάδας έζησε μεγάλες στιγμές. 1.500 φίλοι του Ιστορικού δημιούργησαν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, δίνοντας μεγάλη ώθηση στους παίκτες του Άρη Λυκογιάννη για να φτάσουν στη νίκη.

Η ενέργεια αυτή μεταφέρθηκε από την κερκίδα στο παρκέ και οι παίκτες δεν ήταν ανεπηρέαστοι. «Τη λατρεύω. Έλεγα σε όλους στο σπίτι μου στις ΗΠΑ ότι η Ελλάδα είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να παίξεις μπάσκετ με τους καλύτερους οπαδούς, που έχουν τρομερή συμμετοχή στο παιχνίδι, εκστασιάζονται, έχουν ενθουσιασμό. Είναι ένα από τα μέρη που παίρνουν το μπάσκετ πολύ στα σοβαρά. Το να παίζεις σε μια τέτοια ατμόσφαιρα σου δίνει διαφορετική ενέργεια».