Ο Ραζνάτοβιτς συνάντησε τον Σίμανιτς: «Έχασε το νεφρό του, θα χρειαστεί χρόνο, αλλά θα επιστρέψει στο μπάσκετ»

Ο Ραζνάτοβιτς συνάντησε τον Σίμανιτς: «Έχασε το νεφρό του, θα χρειαστεί χρόνο, αλλά θα επιστρέψει στο μπάσκετ»

Γιώργος Γαβριλάκης 15:40 - 28.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:09 - 14.08.2024

Ο Μπόρισα Σίμανιτς διεκδίκησε στο Παγκόσμιο Κύπελλο... όσκαρ ατυχίας, τραυματίστηκε και για να ζήσει οι γιατροί του έκαναν νεφρεκτομή - Τώρα ο ατζέντης του Μίσκο Ραζνάτοβιτς τον συνάντησε στο γραφείο και εξήγησε πως «έχουμε ξεκάθαρα σχέδια για πλήρη μπασκετική ανάκαμψη όταν έρθει η ώρα».

Καμιά φορά αναφέρεται ως περιπέτεια η συμμετοχή ενός παίκτη ή μιας ομάδας ολόκληρης σε μία μεγάλη διοργάνωση. Για τον Μπόρισα Σίμανιτς ήταν όντως περιπετειώδης η συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο με τη Σερβία. Και η περιπέτειά του αυτή έφθασε σε σημείο να θέσει σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή του, αρκετές μέρες πριν οι συμπαίκτες του φθάσουν στον τελικό αφιερώνοντάς του την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου. 

Μία αγκωνιά που δέχθηκε σε αγώνα της πρώτης φάσης, στο παιχνίδι κόντρα στην Ανγκόλα, τον έκανε αρχικά να πονέσει πάρα πολύ. Κι επειδή ο πόνος επέμενε για ώρες, κατέληξε στο νοσοκομείο. Εκεί διαπιστώθηκε το πρόβλημα που είχε προκύψει και οι γιατροί προχώρησαν σε νεφρεκτομή. Αφαίρεσαν δηλαδή, το ένα του νεφρό, καθώς ήταν η μόνη λύση για να επιβιώσει. 

Η ζωή του 25χρονου φόργουορντ πλέον έχει αλλάξει σε πολλαπλά επίπεδα. Από την δραστηριότητά του μέχρι τη διατροφή του. Ακόμα βρίσκεται σε μετεγχειρητικό στάδιο και θα χρειαστεί αρκετό χρόνο ακόμα για να δει αν μπορεί να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση κι αν ναι σε ποιο επίπεδο. 

Ο Σίμανιτς έχει λάβει την αγάπη όλων των συμπατριωτών του και τη στήριξη, ενώ ο ατζέντης του Μίσκο Ραζνάτοβιτς τον συνάντησε από κοντά για να του εξηγήσει πως... θα επιστρέψει στη δράση! 

«Πρώτη επίσκεψη στο γραφείο μετά από έναν από τους πιο σοβαρούς τραυματισμούς που δέχθηκε ποτέ αθλητής σε γήπεδο μπάσκετ», έγραψε ο Ραζνάτοβιτς στο προσωπικό του προφίλ στο instagram συνοδεύοντας με μία φωτογραφία από την επίσκεψή του. «Μετά από όλα όσα πέρασε, η συνάντησή μας ήταν γεμάτη θετική ενέργεια και ξεκάθαρα σχέδια για πλήρη μπασκετική ανάκαμψη όταν έρθει η ώρα», πρόσθεσε και κατέληξε πως «σήμερα ο Μπορίσα έδειξε, όπως έκανε και στη Μανίλα, στέλνοντας μηνύματα συμπαράστασης από το κρεβάτι του στο νοσοκομείο, τη δύναμη του χαρακτήρα του και ότι δεν υπάρχουν εμπόδια για την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί».