O ρούκι των Ντιτρόιτ Πίστονς, Μπόμπι Κλίντμαν, στο Sportal: «Πρότυπό μου ο Ζλάταν, θέλω να γίνω All-Star στο ΝΒΑ»

Μπόμπι Κλιντμαν

O ρούκι των Ντιτρόιτ Πίστονς, Μπόμπι Κλίντμαν, στο Sportal: «Πρότυπό μου ο Ζλάταν, θέλω να γίνω All-Star στο ΝΒΑ»

Χρήστος Τσάλτας 18:42 - 25.07.2024 / Ανανεώθηκε: 18:42 - 25.07.2024

Οι Ντιτρόιτ Πίστονς «επένδυσαν» στο ταλέντο του Μπόμπι Κλίντμαν, ο οποίος θα κάνει ντεμπούτο στο ΝΒΑ. Ο Σουηδός άσος μίλησε στο Sportal για την καριέρα που οραματίζεται στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη, ενώ έκανε ειδική αναφορά στον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς.

Στο νο.37 του NBA Draft ο Μαρκ Τέιτουμ, δεξί χέρι του Άνταμ Σίλβερ στην ηγεσία της λίγκας είπε το όνομα «Μπόμπι Κλίντμαν». Ένας ακόμα international παίκτης έκανε το άλμα στην καριέρα του και είδε την «πόρτα» του ΝΒΑ να ανοίγει μέσα από τη διαδικασία του ντραφτ.

Οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς είχαν την επιλογή στο νο.37 όμως τον παραχώρησαν μέσω ανταλλαγής στους Ντιτρόιτ Πίστονς. Στην ομάδα του Μίσιγκαν έδειξε πολύ καλά δείγματα γραφής στο Summer League κερδίζοντας τις εντυπώσεις με την παρουσία του. Κάτι που αποτυπώθηκε και στα παιχνίδια στο Λας Βέγκας, όπου μέτρησε 11,2 πόντους και 40,9% στα τρίποντα.

Η γερμανική Ουλμ αλλάζει το πρόγραμμα του EuroCup για να παίξει φιλικό με τους Μπλέιζερς στις ΗΠΑ
EUROCUP

11:24 - 25.07.2024

Η γερμανική Ουλμ αλλάζει το πρόγραμμα του EuroCup για να παίξει φιλικό με τους Μπλέιζερς στις ΗΠΑ

Στο Πόρτλαντ θα βρεθεί στις 16 Οκτώβρη η Ουλμ για να παίξει το πρώτο φιλικό γερμανικής ομάδας επί αμερικάνικου εδάφους. Οι Μπλέιζερς θα είναι ο αντίπαλός της και για να γίνει το ματς χρειάστηκε να αλλάξει το πρόγραμμα του EuroCup.

Η παρουσία του έδειξε έναν παίκτη «πεινασμένο» για μπάσκετ αλλά και για επιτυχία. Η νέα σεζόν θα είναι ξεχωριστή, καθώς θα βρεθεί στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη, ως μέλος των Ντιτρόιτ Πίστονς.

Έχοντας πάρει μια σύντομη εμπειρία από αγώνες ΝΒΑ, στο Summer League, πλέον γεμίζει τις μπαταρίες του ενόψει της rookie σεζόν του με την ομάδα του Τζέι Μπι Μπίκερσταφ. Στο πλαίσιο αυτό μίλησε σε media από την Ευρώπη, με το Sportal να έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί του.

Ο Κλίντμαν αναφέρθηκε στην καριέρα που οραματίζεται στο ΝΒΑ, θέτοντας τον πήχη ψηλά. Παράλληλα, ως παιδί από το Μάλμε αναφέρθηκε στον «ήρωα» της πόλης, Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, για τον οποίο μόνο καλά λόγια είχε να πει για το impact που είχε στη ζωή και την καριέρα του.

Αρχικά, τον ρωτήσαμε για το πώς φαντάζεται τον εαυτό του στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη, ανάμεσα σε παίκτες του υψηλοτερου επιπέδου. Ο χαρισματικός άσος δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του και έθεσε τον πήχη ψηλά.

«Είναι δύσκολο να πω από τώρα για το πώς θα είναι η καριέρα μου, αλλά είμαι ένας τύπος που δουλεύει πολύ σκληρά. Από την πρώτη μέρα είμαι έτοιμος να δουλέψω όσο πιο σκληρά μπορώ, να ακούσω τους βετεράνους της ομάδας όσο πιο σκληρά μπορώ και να προχωρήσω από εκεί. Νιώθω ότι εάν μείνω συγκεντρωμένος και κάνω αυτά που πρέπει στο παρκέ, τότε θα εξελιχθώ. Υπάρχουν διαφορετικά επίπεδα και μπορώ να γίνω καλύτερος. Ο στόχος μου είναι να γίνω All-Star, να έχω μια επιτυχημένη καριέρα στο ΝΒΑ και να μείνω όσο περισσότερο γίνεται. Έτσι βλέπω τον εαυτό μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ένα από τα πρότυπά του όταν ήταν νεότερος ήταν ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς. Μια φιγούρα σπουδαία για τον αθλητισμό της Σουηδίας, αλλά και του Μάλμε από το οποίο κατάγεται. Η επιτυχία του «Ίμπρα» άλλωστε αποτέλεσε πρότυπο και για τον ίδιο όπως παραδέχτηκε.

«Χωρίς αμφιβολία το θέλω. Ο Ζλάταν ήταν το πρότυπό μου μεγαλώνοντας. Είμαστε από την ίδια πόλη. Το να βλέπω αυτά που έκανε, με έκανε να αρχίζω να ονειρεύομαι κι εγώ. Δεν είμαι στο ποδόσφαιρο, ακολούθησα μπασκετικό μονοπάτι. Θέλω να κάνω ό,τι έκανε, να είμαι όσο πετυχημένος ήταν κι αυτός. Ένα πράγμα που ξεχωρίζει στον Ζλάταν είναι η νοοτροπία του. Πολλοί το λένε αλαζονεία. Είναι κάτι που για εμάς που ερχόμαστε από το Μάλμε είναι διαφορετική νοοτροπία. Πολλοί αθλητές το έχουν, να πιστεύεις στον εαυτό σου. Το να έχω αυτή τη νοοτροπία είναι σημαντικό για μένα. Τώρα ο θρόνος είναι άδειος, καθώς αποχώρησε, οπότε είναι η ώρα να ανέβω εγώ».