Ο Σαράντης Μαστρογιαννόπουλος στο Sportal: «Με αυτόν τον κόσμο νιώθουμε πάντα ότι παίζουμε στο Ιβανώφειο - Θα δώσουμε το 100% για την άνοδο»

Ο Σαράντης Μαστρογιαννόπουλος στο Sportal: «Με αυτόν τον κόσμο νιώθουμε πάντα ότι παίζουμε στο Ιβανώφειο - Θα δώσουμε το 100% για την άνοδο»

Χρήστος Τσάλτας 13:13 - 18.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:30 - 29.05.2024

Ο Σαράντης Μαστρογιαννόπουλος μίλησε στο Sportal για το μεγάλο σουτ που πήρε κόντρα στον Ερμή Σχηματαρίου, την ώθηση που λαμβάνει ο Ηρακλής από τον κόσμο του και έδωσε το σύνθημα για το μεγάλο παιχνίδι της Κυριακής, κόντρα στον Πανιώνιο.

Το Final 4 της Elite League ξεκίνησε με ένα παιχνίδι που ήταν θρίλερ για γερά νεύρα. Ο Ηρακλής αντιμετώπισε τον Ερμή Σχηματαρίου, με την ομάδα της Βοιωτίας να βάζει δύσκολα σε όλη τη διάρκεια του 40λεπτου. Στο τέλος όμως ο «Γηραιός» κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι, χάρη στην άμυνά του, αλλά και τα μεγάλα σουτ που έβαλε.

Ένα εξ αυτών είχε την υπογραφή του Σαράντη Μαστρογιαννόπουλου. Ο εκρηκτικός γκαρντ, με το σκορ ισόπαλο 1 λεπτό και... κάτι πριν από το τέλος, χωρίς να το σκεφτεί εκτέλεσε, με την κατάληξη της φάσης να είναι το καλάθι. Ένα τρίποντο που ξεσήκωσε τον κόσμο του Ηρακλή και έβαλε τις βάσεις για τη νίκη.

Το γύρισε με ροπαλιά... ανόδου ο Ηρακλής
Α2 ΑΝΔΡΩΝ

19:01 - 17.05.2024

Το γύρισε με ροπαλιά... ανόδου ο Ηρακλής

Μεγάλο ντέρμπι στα Λιόσια, με τον Ηρακλή να προηγείται ακόμα και με 14 πόντους διαφορά, τον Ερμή Σχηματαρίου να κάνει σπουδαίο come back με μεγάλη εμφάνιση του Δημήτρη Γερομιχαλού, όμως η άμυνα του Γηραιού και τα μεγάλα σουτ από Μαστρογιαννόπουλο και Κάρι έφεραν την ανατροπή και τη νίκη στους Θεσσαλονικείς (80-73).

Ο ίδιος όμως είχε διαφορετική άποψη. «Δεν νομίζω ότι ήταν το πιο κρίσιμο σουτ. Είχε βάλει ένα ο Παπαρέγκας στους 5 πόντους και μειώσαμε στους 2», παραδέχτηκε μιλώντας στο Sportal, με το πέρας του αγώνα, για να προσθέσει στη συνέχεια ότι «εγώ δεν σκέφτηκα κάτι. Πήρα τη μπάλα, σούταρα. Μπήκε το σουτ ευτυχώς, κερδίσαμε».

Σε ένα παιχνίδι με υψηλή απαίτηση και «πρέπει» όπως ήταν αυτό κόντρα στον Ερμή, οι παίκτες του Διονύση Αγγέλου είχαν άγχος και πίεση να διαχειριστούν. «Είχαμε άγχος. Δεν έχουμε βρεθεί σε τέτοιες στιγμές σε Final 4. Πιο πολύ άγχος είχαμε όταν περάσαμε μπροστά και χάσαμε το μυαλό μας, δεν ξέρω γιατί. Κρατήσαμε το μυαλό μας στο 5λεπτο που ήταν ο Ερμής μπροστά, παίξαμε σκληρά και έτσι γυρίσαμε το παιχνίδι. Θα έχουμε μια μέρα να προετοιμάσουμε το παιχνίδι και νομίζω θα είμαστε έτοιμοι».

Αν υπήρξε κάποιος που δεν καταλάβαινε από πίεση, αυτός ήταν ο κόσμος της ομάδας. Οι φίλοι του Ηρακλή δεν σταμάτησαν να τραγουδούν στιγμή, δίνοντας τεράστια ώθηση στην ομάδα τους. «Φώναζαν πιο δυνατά οι φίλαθλοι στο σημείο που άρχισε να στραβώνει το παιχνίδι και αυτό προσωπικά μου έδωσε μια ώθηση. Πιστεύω έδωσε και στους συμπαίκτες μου. Ευχαριστούμε πολύ γι αυτό. Πάντα νιώθουμε ότι παίζουμε στο Ιβανώφειο».

Όλη η κατάσταση την οποία βιώνει στον Ηρακλή είναι κάτι που τον έχει κάνει να νιώθει άνετα. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα όπου «το βλέπω σαν σπίτι μου», όπως είπε χωρίς περιστροφές, για να προσθέσει. «Η ομάδα είναι ιστορική πολύ μεγάλη. Πάντα ήθελα να είμαι σε μια μεγάλη ομάδα. Έχω μια μεγάλη ελευθερία με παραπάνω κρίσιμα σουτ. Αυτό έχει βγει μέσα από την ομάδα και τον προπονητή. Ευχαριστώ για την στήριξη, όπως και τον κόσμο».

Και τώρα απομένει ένα παιχνίδι. Αυτό της Κυριακής, κόντρα στον Πανιώνιο, σε έναν πραγματικό τελικό ανόδου. «Θα δώσουμε το 100%. Πάντα δίνουν το 100%. Όποιος βάλει τα σουτ θα κερδίσει», ήταν τα λόγια του, χωρίς περιστροφές.