Ο Σι Τζέι Μπράις στο Sportal: «Εύκολη απόφαση να έρθω - Η ΑΕΚ έχει παράδοση στις νίκες» (vid)

Ο Σι Τζέι Μπράις στο Sportal: «Εύκολη απόφαση να έρθω - Η ΑΕΚ έχει παράδοση στις νίκες» (vid)

Χρήστος Τσάλτας 18:15 - 09.09.2024 / Ανανεώθηκε: 19:39 - 09.09.2024

Η ΑΕΚ Betsson ταξιδεύει στο Βελιγράδι και ο Σι Τζέι Μπράις μίλησε στο Sportal για το νέο ξεκίνημα στην καριέρα του, με την Ένωση, αλλά και όσα έχει ξεχωρίσει στις πρώτες μέρες του στα κιτρινόμαυρα.

Το μεταγραφικό σαφάρι του καλοκαιριού έφερε στον δρόμο της ΑΕΚ Betsson τον Σι Τζέι Μπράις. Ο Αμερικανός γκαρντ θα ενισχύσει την Ένωση την σεζόν 2024-25, δίνοντας στοιχεία που μπορούν να ανεβάσουν επίπεδο το υπάρχον ρόστερ. Αυτός άλλωστε ήταν και ένας σημαντικός λόγος που ο Ντράγκαν Σάκοτα ξεχώρισε την περίπτωσή του.

Η μεταγραφή του στην Ένωση δεν έγινε σίριαλ. Αυτό γιατί ο ίδιος τα βρήκε με την ομάδα σχεδόν αμέσως, ενώ όλα όσα άκουσε από τους ανθρώπους των κιτρινόμαυρων τον έπεισαν αμέσως. Για τον ίδιο η παρουσία στην Ελλάδα αποτελεί μεγάλη πρόκληση για την οποία είναι πανέτοιμος.

Λίγο πριν την αναχώρηση της αποστολής για το Βελιγράδι, όπου 9 με 15 Σεπτεμβρίου οι κιτρινόμαυροι θα βρίσκονται στην σερβική πρωτεύουσα για αγώνες προετοιμασίας, ο 27χρονος άσος μίλησε στην κάμερα του Sportal για τους λόγους που επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στην AEK Betsson, αναφέρθηκε στην χημεία με τους νέους συμπαίκτες του, ενώ εξήγησε τι θα είναι επιτυχία για τον ίδιο στο τέλος της σεζόν.

Το πρωί του περασμένου Σαββάτου έφτασε στην Ελλάδα για λογαριασμό της Ένωσης και ήδη έχει σχηματίσει τις πρώτες εντυπώσεις του για το νέο περιβάλλον. «Απολαμβάνω που βρίσκομαι στην ΑΕΚ. Το προπονητικό σταφ είναι εξαιρετικό. Έκαναν πολύ καλή δουλειά να με υποδεχτούν και να με κάνουν να νιώσω άνετα. Μου αρέσουν οι συμπαίκτες μου. Υπάρχουν κάποιοι έμπειροι παίκτες που έχουν παίξει στο Eurocup και στην Euroleague. Έχουμε καλές πιθανότητες για να έχουμε μια πολύ καλή σεζόν».

Οι επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές δεν κράτησαν πολύ. Υπήρξε ταύτιση απόψεων με το... καλημέρα και όπως παραδέχτηκε ο ίδιος «σίγουρα ήταν εύκολη απόφαση. Μίλησα με άλλες ομάδες, αλλά όταν μίλησα στο τηλέφωνο με τον κόουτς Σάκοτα και τον GM, Κώστα Κώτση, μου άρεσαν τα μηνύματα που μου έστειλαν. Ήταν αρκετά εύκολη η απόφαση που πήρα».

Για την ΑΕΚ Betsson η προσθήκη του Μπράις δίνει λύσεις και γεμίζει την θέση 3 ενόψει της νέας σεζόν. Πρόκειται για έναν παίκτη που έχει την προσωπική φάση στο ρεπερτόριό του, ενώ μπορεί να απειλήσει και από μακριά με την ίδια συνέπεια. Γεγονός που τον καθιστά μια μόνιμη απειλή στο παρκέ.

Τι θα πρέπει να περιμένει ο κόσμος από εκείνον; «Θα παίζω σκληρά και θα τα δίνω όλα κάθε φορά που θα πατάω το παρκέ. Θέλω πολύ να κερδίσω και έχω συνηθίσει να βρίσκομαι σε ομάδες που κερδίζανε στο παρελθόν. Η περασμένη σεζόν της ομάδας ξέρω ότι δεν ήταν και η καλύτερη, αλλα πραγματικά απολαμβάνω να χτίζω και να δω την ομάδα να κερδίζει. Η ΑΕΚ έχει παράδοση στη νίκη», ήταν τα λόγια του, λίγο πριν αναφερθεί στην συνεργασία του με τους συμπαίκτες του.

Η χημεία του γκρουπ δεν αποτελεί πρόβλημα γιατί «η χημεία είναι ήδη εκεί», όπως τόνισε και στη συνέχεια πρόσθεσε. «Έχω παίξει κόντρα στον Πρέντις (Χαμπ) δύο φορές, όταν ήμουν εγώ στο NC State και εκείνος στο Notre Dame, όπως και όταν ήμουν στην Γερμανία. πριν από δύο χρόνια. Ξέρω τους συμπαίκττες μου, είμαι αρκετά οικείος με το παιχνίδι τους».

Η σεζόν που βρίσκεται προ των πυλών έχει πολλές απαιτήσεις για την Ένωση. Τι αποτέλεσμα όμως θα γέμιζε τα μέλη της; «Θα είμαι ικανοποιημένος αν κερδίσουμε τίτλο. Έχουμε όμως πολύ καλό γκρουπ και όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα αν έχουμε δώσει τα πάντα ως το τέλος, εγώ θα είμαι ικανοποιημένος», ανέφερε ο Αμερικανός.

Για το τέλος τον ρωτήσαμε εάν είναι έτοιμος να... συστηθεί στον κόσμο της ΑΕΚ Betsson με buzzer beater, όπως είχε κάνει στην αντίστοιχη πρεμιέρα του ως παίκτης της Πάρμα, απέναντι στην Λοκομοτίβ Κουμπάν. «Θα ήταν ωραίο, αλλά ό,τι είναι καλό για την ομάδα και της φέρει νίκη θα είναι ωραίο και για μένα», απάντησε, συνοδεύοντας τα λόγια του με ένα χαμόγελο.