Ο Σι Τζέι Μπράις στο Sportal: «Έχουμε ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης - Ο κόσμος της ΑΕΚ αρχίζει να πιστεύει σε εμάς»

Ο Σι Τζέι Μπράις

Ο Σι Τζέι Μπράις στο Sportal: «Έχουμε ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης - Ο κόσμος της ΑΕΚ αρχίζει να πιστεύει σε εμάς»

Χρήστος Τσάλτας 10:00 - 13.10.2024

Η ΑΕΚ Betsson «σκόρπισε» την Καρδίτσα και ο Σι Τζέι Μπράις εξήγησε στο Sportal το τι έκανε η ομάδα του για να φτάσει στη νίκη, ενώ στάθηκε στις δυνατότητες του συνόλου ενόψει συνέχειας.

Μετά τη νίκη απέναντι στον Άρη, μέσα στη Θεσσαλονίκη, η ΑΕΚ Betsson επέστρεψε στο «σπίτι» της, την Sunel Arena για να υποδεχτεί την Καρδίτσα. Η Ένωση έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης από νωρίς, δεν άφησε το πόδι από το γκάζι σε κανένα σημείο και προσέφερε μια σπουδαία μπασκετική παράσταση.

Ένας από τους υπεύθυνους για την εικόνα που έβγαλαν οι κιτρινόμαυροι στο παρκέ ήταν ο Σι Τζέι Μπράις. Ο Αμερικανός άσος από τις πρώτες μέρες παρουσίας του στη χώρα μας έχει θετική επιρροή στο παιχνίδι της ομάδας και το βγάζει είτε πρόκειται για το αμυντικό κομμάτι, είτε για την συνεισφορά του στην επίθεση.

Η ικανοποίηση ήταν έκδηλη στα κιτρινόμαυρα αποδυτήρια, όμως την ίδια ώρα οι παίκτες σημείωναν πως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Πρώτος σε αυτή τη διαδικασία μπήκε ο 28χρονος άσος, που μίλησε στο Sportal για όσα καθόρισαν το παιχνίδι, αλλά και τη συνέχεια της προσπάθειας της ομάδας του. Παράλληλα στάθηκε στα τέσσερα εκτός έδρας παιχνίδια που ακολουθούν, ενώ είχε μόνο καλά λόγια να πει για τη στήριξη του κόσμου.

«Ήταν μια πολύ καλή νίκη για εμάς το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι στο πρωτάθλημα. Ο κόουτς έδωσε έμφαση να πάρουμε το παιχνίδι σοβαρά και είναι μεγάλη νίκη για να χτίσουμε πάνω σε αυτή», εξήγησε ο αρχικά ο Αμερικανός άσος, πριν σταθεί στην εικόνα που έβγαλε η ομάδα του στο αμυντικό κομμάτι.

Οι κιτρινόμαυροι τα έκαναν όλα... δύσκολα για τους Θεσσαλούς, κάτι που έχει τη δική του εξήγηση. «Πηγαίναμε σταθερά για βοήθεια, ειδικά σε σημεία που έπρεπε να δίνουμε βοήθεια στην άμυνα. Μπορούσαμε να αλλάξουμε με τον ψηλό και να βρεθούμε στην πίσω ζώνη άμυνας. Παίξαμε καλή ομαδική άμυνα και αυτό ήταν πολύ σημαντικό για εμάς».

Στα πρώτα δύο παιχνίδια πρωταθλήματος το κοντέρ γράφει 2-0. Δύο νίκες που ήρθαν με διαφορετικό τρόπο η καθεμία, γεγονός που έχει τη σημασία του για την ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα.

Το εξαιρετικό ξεκίνημα της Ένωσης «δείχνει ότι έχουμε βάθος σίγουρα», τόνισε ο Μπράις, για να προσθέσει πως «πολλοί παίκτες είναι έτοιμοι να παίξουν και να πατήσουν το πόδι τους. Δείχνει το επίπεδο συγκέντρωσης της ομάδας που είναι πολύ σημαντικό στο ξεκίνημα της σεζόν. Έχουμε κάποια μεγάλα παιχνίδια τον Οκτώβριο και ήταν σημαντικό να χτίσουμε σε αυτό για τη συνέχεια. Ο τρόπος που το κάναμε, με μεγάλη διαφορά ήταν εξίσου σημαντικό».

Απέναντι στην Καρδίτσα οι κιτρινόμαυροι έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης, όμως δεν εφησυχάζουν, γνωρίζοντας πως η σεζόν είναι πολύ μεγάλη και έχει υψηλές απαιτήσεις. Για την ΑΕΚ Betsson η νίκη με +31 ήταν κάτι το εξαιρετικό σε αυτή τη φάση της σεζόν, όμως ταυτόχρονα ουδείς ονειροβατεί.

Διότι άπαντες καταλαβαίνουν πως «υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης. Είναι ακόμα πολύ νωρίς στη σεζόν. Ο ΡαϊΚουάν Γκρέι είναι εδώ δύο εβδομάδες, εγώ είμαι ένα μήνα εδώ. Ακόμα μαθαίνουμε ο ένας τον άλλο ακόμα εντός και εκτός παρκέ. Οπότε, υπάρχει περιθώριο για βελτίωση. Όταν φτάσουμε στα μέσα της σεζόν θα είμαστε σε θέση να παίξουμε μαζί και θα είμαστε στο σημείο που πρέπει».

Ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει στη συνέχεια, με τέσσερα εκτός έδρας παιχνίδια μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου. Στόχος πλέον είναι να τελειώσει ο μήνας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, παρ' ότι η Ένωση θα είναι με μια βαλίτσα στο χέρι στο διάστημα αυτό. «Είναι τρομερά σημαντικό για εμάς. Ο κόουτς το τόνισε στα αποδυτήρια μετά τη νίκη μας, πρέπει να κρατήσουμε αυτό το επίπεδο για τα μεγάλα παιχνίδια που έρχονται. Θέλει να κρατάμε αυτό το επίπεδο συγκέντρωσης σε τέτοιους αγώνες. Έρχονται μεγάλοι αγώνες μπροστά μας και με το να παίζουμε έτσι στο ξεκίνημα της σεζόν δείχνει πόσο έχουμε δουλέψει, αλλά και τα περιθώρια βελτίωσης που έχουμε σαν ομάδα».

Ένας παράγοντας που έφερε την άνετη επικράτηση της ομάδας του Σάκοτα ήταν η παρουσία του κόσμου στις εξέδρες. Περίπου 4.000 φίλοι της Ένωσης απόλαυσαν μπάσκετ και αποθέωσαν τους παίκτες τους, οι οποίοι το χάρηκαν με την ψυχή τους.

Για τον Μπράις άλλωστε η παρουσία του κόσμου παίζει το δικό της ρόλο. «Ήταν σπουδαίο. Χάρηκα που είδα περισσότερο κόσμο στις εξέδρες, αρχίζει να πιστεύει σε εμάς. Ελπίζω να βλέπει ο κόσμος της ανάπτυξη της ομάδας από παιχνίδι σε παιχνίδι. Ήταν σπουδαίος ο θόρυβος που έκαναν. Είναι ένα μεγάλο γήπεδο και παρ' ότι δεν ήταν γεμάτο ούτε το μισό αλλά ήταν γεμάτοι ενέργεια οι φίλαθλοι και εκτιμώ τη στήριξή τους».

Σε ακόμα ένα παιχνίδι φρόντισε να κάνει τη διαφορά. Αθόρυβα και διακριτικά, όπως συνηθίζει. Δίχως να εκβιάζει καταστάσεις, δίχως να πιέζει και να παίρνει τραβηγμένα σουτ. Απλώς αφήνει το παιχνίδι να έρθει σε εκείνον.

Μια συνθήκη την οποία διατήρησε και με τους Θεσσαλούς. «Συνεχίζω να μαθαίνω τους συμπαίκτες μου, πού θα πάει η μπάλα πάνω στο παρκέ πώς παίζουμε. Έχουμε πολύ ταλέντο στην ομάδα, οπότε ο καθένας μπορεί να είναι ο παίκτης που θα κάνει τη διαφορά και είναι δύσκολο για τους αντιπάλους μας να προετοιμαστούν γι αυτό».

Πριν από το τζάμπολ του αγώνα στα ηχεία του γηπέδου έπαιξε το «Not Like Us» του Κέντρικ Λαμάρ. Ένα τραγούδι που έχει «σημαδέψει» το 2024 και αποτελεί ένα από τα πιο διάσημα τραγούδια παγκοσμίως.

Στο παιχνίδι της ΑΕΚ Betsson ωστόσο υπάρχει ένα στοιχείο που κάνει άπαντες να λένε πως οι άλλοι δεν μοιάζουν μαζί μας. «Η ωριμότητα που έχουμε ξεχωρίζει. Είμαστε μια νεανική ομάδα. Εγώ είμαι ο γηραιότερος από τους Αμερικανούς, που είναι κάπως τρελό. Έχουμε όμως ωριμότητα και η προσέγγιση του αγώνα είναι πολύ καλή. Κερδίσαμε μια πολύ καλή ομάδα. Εάν συνεχίσουμε έτσι θα αναπτυσσόμαστε κάθε εβδομάδα και αυτό θα είναι πολύ καλό», ήταν τα λόγια του Μπράις.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!