Ο Σι Τζέι Μπράις στο Sportal: «Έχουμε ξεχωριστή ομάδα, όλοι απολαμβάνουν που βρίσκονται στην ΑΕΚ»

Σι Τζέι Μπράις

Ο Σι Τζέι Μπράις στο Sportal: «Έχουμε ξεχωριστή ομάδα, όλοι απολαμβάνουν που βρίσκονται στην ΑΕΚ»

Χρήστος Τσάλτας 14:23 - 18.09.2024 / Ανανεώθηκε: 14:23 - 18.09.2024

Η ΑΕΚ Betsson έβγαλε ασφαλή συμπεράσματα από το φιλικό με την Φενέρμπαχτσε και ο Σι Τζέι Μπράις μίλησε στο Sportal για την παρουσία του στο πλάνο του Ντράγκαν Σάκοτα, ενώ εξήγησε τι είναι αυτό που του αρέσει περισσότερο εντός των τειχών.

Απέναντι σε μια ομάδα επιπέδου Final 4 Euroleague η ΑΕΚ Betsson έδειξε πολύ καλή εικόνα για 30 λεπτά. Ήταν άκρως ανταγωνιστική, πάλεψε και έστειλε θετικά μηνύματα ενόψει της συνέχειας. Η εικόνα άλλωστε ήταν αυτή που κρατούν άπαντες, με το τελικό 75-85 να περνάει σε δεύτερη μοίρα.

Στη Sunel Arena ο κόσμος της Ένωσης είχε για πρώτη φορά την ευκαιρία να δει από κοντά την ομάδα που «χτίζει» ο Ντράγκαν Σάκοτα. Ανάμεσα στους παίκτες που είχαν την ευκαιρία να δουν άπαντες ήταν και ο Σι Τζέι Μπράις, που έπαιξε για πρώτη φορά μπροστά στο κοινό της Ένωσης.

Ο Χέιλ συνεχίζει τη δουλειά και «ανεβαίνει» για να είναι έτοιμος όταν πρέπει στην ΑΕΚ Betsson
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

12:54 - 18.09.2024

Ο Χέιλ συνεχίζει τη δουλειά και «ανεβαίνει» για να είναι έτοιμος όταν πρέπει στην ΑΕΚ Betsson

Ο Χάντερ Χέιλ δεν αγωνίστηκε στην αναμέτρηση κόντρα στην Φενέρμπαχτσε, στην Sunel Arena, συνεχίζοντας το πρόγραμμά του, ώστε να είναι έτοιμος το συντομότερο δυνατό.

Κάτι που απόλαυσε και ο ίδιος. «Ένιωσα καλά», παραδέχτηκε, μιλώντας στο Sportal για να εξηγήσει στη συνέχεια πως «θέλαμε να κερδίσουμε, γιατί πάντα παίζουμε για τη νίκη. Είμαστε χαρούμενοι που είδαμε τον κόσμο στο γήπεδο και ήμασταν σε θέση να γιορτάσουμε τα 100 χρόνια του συλλόγου. Ήταν καλό παιχνίδι, μπορούμε να πάρουμε πολλά καλά πράγματα από το παιχνίδι αυτό. Θα δούμε το βίντεο και θα επιστρέψουμε δυνατοί».

Η εικόνα των κιτρινόμαυρων έφερε αισιοδοξία, καθώς κόντρα σε μια γεμάτη και πλήρη ομάδα έδειξε πως έχει τον τρόπο να παρουσιάσει ανταγωνιστικό πρόσωπο. Έτσι, τα θετικά στοιχεία που έχουν να κρατήσουν άπαντες είναι πολλά.

«Θέλουμε να κρατήσουμε το γεγονός ότι παίζουμε όσο πιο σκληρά μπορούμε. Γινόμαστε καλύτεροι κάθε μέρα, μπορώ να το πω με σιγουριά. Ακόμα πρέπει να μάθουμε ο ένας τον άλλο. Είναι ακόμα νωρίς για να βγουν τα απλά πράγματα. Όταν το κάνουμε αυτό θα έχουμε ρυθμό και θα είμαστε πολύ καλή ομάδα», ανέφερε επί του θέματος.

Ο ίδιος έχει ήδη ένα 10ήμερο με τη νέα ομάδα του, κάτι το οποίο τον βοήθησε ώστε να βγάλει τα πρώτα συμπεράσματα για την ομάδα που χτίζεται στη Sunel Arena. «Όλοι δείχνουν ότι απολαμβάνουν το γεγονός πως είναι στην ΑΕΚ. Δεν το βρίσκεις σε κάθε πρόγραμμα. Το σταφ κάνει εξαιρετική δουλειά, μας κρατάει όλους κλειδωμένους και προσηλωμένους. Έχουμε ξεχωριστό γκρουπ που μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα».

Τι είναι αυτό που θα μπορούσε να υποσχεθεί στον κόσμο της Ένωσης ενόψει της σεζόν που έρχεται; «Θα παίζω σκληρά σε κάθε φάση, θα γίνομαι καλύτερος και όπως με οραματίζεται η ΑΕΚ και εγώ θα προσπαθώ να ωθώ τους συμπαίκτες μου στο να βελτιώνεται», ήταν τα λόγια του.

Τόσο στα φιλικά του Βελιγραδίου, όσο και στην αναμέτρηση με την Φενέρμπαχτσε, ο Ντράγκαν Σάκοτα έδωσε την μπάλα στα χέρια του Μπράις, ώστε να εκτελέσει, αλλά και να δημιουργήσει φάσεις. Η ελευθερία που έχει στο παιχνίδι του ήταν μεγάλη στο επιθετικό κομμάτι, κάτι που τον βοηθάει να γίνεται καλύτερος.

«Ο προπονητής μου δίνει μεγάλη ελευθερία. Μου επιτρέπει να παίζω μέσα από τα λάθη μου», τόνισε ο Αμερικανός, για να προσθέσει πως «καταλαβαίνει ότι ακόμα είμαι νέος παίκτης στην ομάδα και τον οργανισμό. Μου επιτρέπει να αναπτύσσομαι και να βρίσκω το δικό μου ρυθμό, κάτι που εκτιμώ. Όταν βρω ρυθμό και μάθω τους συμπαίκτες μου και εστιάσω στις λεπτομέρειες, τότε καλύτερα να περιμένετε πολλά πράγματα».

Όσο για το τέλος στάθηκε στον απόντα της ομάδας, με τον οποίο έχει ήδη χτίσει πολύ καλή σχέση, τον Χάντερ Χέιλ. Ο αρχισκόρερ της Ένωσης παραμένει στα pits, λόγω τραυματισμού.

Άπαντες περιμένουν την επάνοδό του, με τον Μπράις να εξηγεί πόσο διαφορετική θα είναι η δυναμική του γκρουπ με τον 27χρονο στο παρκέ. «Ο Χάντερ είναι ένας τρομερά έμπειρος παίκτης. Σίγουρα θα τον χρησιμοποιήσει η ομάδα στο παρκέ για πολλά διαφορετικά πράγματα. Θα βοηθήσει πολύ την επίθεση της ομάδας. Θα παίρνει ελεύθερα σουτ, έχει καλό περιφερειακό σουτ. Όταν επιστρέψει στο παρκέ σίγουρα θα φτιάξει την ομάδα».