O Σκότι Ουίλμπεκιν στο Sportal: «Ο Σάκοτα με εμπιστεύτηκε όταν ήμουν άπειρος - Θα είναι μεγάλο βήμα να πάμε ξανά στο Final 4»

Σκότι Ουίλμπεκιν

O Σκότι Ουίλμπεκιν στο Sportal: «Ο Σάκοτα με εμπιστεύτηκε όταν ήμουν άπειρος - Θα είναι μεγάλο βήμα να πάμε ξανά στο Final 4»

Χρήστος Τσάλτας 11:38 - 18.09.2024 / Ανανεώθηκε: 11:51 - 18.09.2024

Η Φενέρμπαχτσε αντιμετώπισε την ΑΕΚ Betsson στην Sunel Arena και ο Σκότι Ουίλμπεκιν μίλησε στο Sportal για την επιστροφή του ως αντίπαλος, αναφέρθηκε στην συνεργασία του με τον Ντράγκαν Σάκοτα, ενώ στάθηκε στην πορεία της Φενέρ τη σεζόν που έρχεται.

Το απόγευμα της 17ης Σεπτεμβρίου η ΑΕΚ Betsson υποδέχτηκε έναν φίλο από τα -όχι και τόσο- παλιά. Ο Σκότι Ουίλμπεκιν επέστρεψε, για λίγο, στην Ελλάδα, καθώς τέθηκε αντιμέτωπος της Ένωσης, σε ένα παιχνίδι που είχε την ευκαιρία να ανταμώσει ξανά με τον Ντράγκαν Σάκοτα.

Ο «Σάλε» ήταν ο άνθρωπος που του άνοιξε τον δρόμο για τα ευρωπαϊκά παρκέ, μέσα από την παρουσία του στην Ένωση τη σεζόν 2014-15, κάτι που δεν ξεχνάει ο Αμερικανός γκαρντ.

Μιλώντας στο Sportal ο Ουίλμπεκιν αναφέρθηκε στην αποθέωση που γνώρισε από τον κόσμο της ΑΕΚ, ενώ έδωσε το στίγμα του για τη φετινή προσπάθεια της Φενέρμπαχτσε στην Euroleague.

Η βράβευσή του δεν ήταν αρχικά στο πρόγραμμα, όμως λίγο πριν από το τζάμπολ του μεγάλου φιλικού, η Ένωση έδειξε πως δεν τον ξεχνάει. Αυτό γιατί ο κόσμος τον χειροκρότησε κατά την παρουσίαση των δύο ομάδων, ενώ ο Ντράγκαν Σάκοτα του παραχώρησε μια εμφάνιση με τον αριθμό 3.

Αυτή η υποδοχή ήταν κάτι που ξεχώρισε ο έμπειρος γκαρντ. «Ήταν ωραία. Ήταν κάπως περίεργο γιατί όταν ήμουν στην ομάδα παίζαμε και προπονούμασταν στο ΟΑΚΑ. Είναι ωραίο να βλέπεις την ΑΕΚ να έχει το δικό της γήπεδο. Δείχνουν ότι είναι καλά, έχουν πολύ καλή ομάδα, ο κόσμος είναι εξαιρετικός. Ήταν πολύ καλό. Εκτιμώ την αγάπη του κόσμου», τόνισε για να σταθεί στην παρουσία του Ντράγκαν Σάκοτα.

Υπό τις οδηγίες του «Σάλε» εξάλλου έβαλε τις βάσεις για την καριέρα του στα ευρωπαϊκά παρκέ. «Θυμάμαι ότι ήμουν πραγματικά άπειρος και προσπαθούσα να βρω τον βηματισμό μου, καθώς ήταν η πρώτη μου φορά στην Ευρώπη. Ήμουν νέος, με εμπιστεύτηκε και ήταν μια καλή αρχή στην καριέρα μου».

Η κουβέντα στράφηκε στην Φενέρμπαχτσε. Η τουρκική ομάδα έκανε κινήσεις που ενίσχυσαν το ρόστερ της σε πολύ μεγάλο βαθμό, με στόχο την κατάκτηση του τίτλου στην Euroleague.

Η περσινή σεζόν αποτελεί οδηγό για τους νταμπλούχους Τουρκίας, που θέτουν ωστόσο ακόμα πιο ψηλά τον πήχη. «Θα πρέπει να παίξουμε καλύτερα στο Final 4 και να πάρουμε τον τίτλο. Το να φτάσουμε στο Final 4 ξανά θα είναι μεγάλο βήμα, αλλά δεν θα είναι εύκολο. Πρέπει να περάσουμε από τα πλέι οφ που θα μας περιμένει σκληρή σειρά, εφόσον πάμε εκεί. Τότε θα επιστρέψουμε και θα πρέπει να παίξουμε καλά».

Μπορεί να κάνει αυτό το βήμα παραπάνω η τουρκική ομάδα; «Ναι», είπε χωρίς περιστροφές, ενώ για το τέλος τον ρωτήσαμε εάν έχει στο πίσω μέρους του μυαλού του μια ενδεχόμενη επιστροφή στην Ένωση, μελλοντικά.

Η απάντησή του ήταν άκρως αφοπλιστική. «Όλα μπορούν να συμβούν. Είναι τρελή η αγορά στην Ευρώπη. Δεν ξέρω, δεν μπορώ να δω το μέλλον, δεν μπορώ να υποθέσω κάτι. Έχω έναν χρόνο ακόμα στη Φενέρμπαχτσε, θα δούμε τι θα συμβεί».

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!