O Σλούκας ρυθμιστής στα μεταγραφικά: Το καλό σενάριο της παραμονής και το... κακό που «δείχνει» Καλάθη ή Ντόρσεϊ

O Σλούκας ρυθμιστής στα μεταγραφικά: Το καλό σενάριο της παραμονής και το... κακό που «δείχνει» Καλάθη ή Ντόρσεϊ

Aχιλλέας Μαυροδόντης 23:55 - 03.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:08 - 14.08.2024

Ο Κώστας Σλούκας δεν έφτασε σε συμφωνία με τον Ολυμπιακό, με τα πάντα να παραμένουν ανοιχτά αναφορικά με το μέλλον του. Το Sportal αναλύει τα δεδομένα σε περίπτωση παραμονής ή αποχώρησης του 33χρονου γκαρντ.

Από την Arcadia δεν είχαμε λευκό καπνό, με τα πάντα αναφορικά με τους Κώστα Σλούκα και Ολυμπιακό να είναι στον αέρα!

Οι δύο πλευρές δεν έφτασαν σε συμφωνία και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις επόμενες ημέρες. Αυτό λοιπόν, δημιουργεί και ερωτηματικά, τα οποία εύλογα έχει και ο κόσμος, καθώς οι Πειραιώτες θα πρέπει να κινηθούν στην αγορά, ανάλογα με την κατάληξη της επόμενης συνάντησης.

Ο Ολυμπιακός, εάν καταφέρει και κρατήσει τον Κώστα Σλούκα, θα έχει μια τρομερά ποιοτική περιφέρεια, με τρεις «άσσους» πρώτης γραμμής (Σλούκα, Ουόκαπ και Ουίλιαμς – Γκος), έναν πλέι μέικερ με πολύ μέλλον (Λούντζης), έναν σουτέρ – δολοφόνο (Κάνααν) και δύο παίκτες που μπορούν να προσφέρουν με άπειρους τρόπους, είτε από το «2», είτε και από το «3» (ΜακΚίσικ και Λαρεντζάκη).

Έστω λοιπόν πως ο Κώστας Σλούκας μένει. Σε αυτό το σενάριο, ο Ολυμπιακός έχει κλείσει με την περιφέρειά του και θα κινηθεί για έναν παίκτη στις θέσεις των ψηλών (4-5) και έναν τοπ φόργουορντ για το «4», ώστε να καλύψει το κενό του Σάσα Βεζένκοφ (Νίκολα Μίροτιτς). Φυσικά και σε περίπτωση που ο Κώστας Παπανικολάου ανανεώσει, γιατί εάν έχουμε έκπληξη εκεί, τότε τα δεδομένα αλλάζουν άρδην. Παρόλα αυτά, προς χάριν της συζήτησης, πιάνουμε τον αρχηγό ως παίκτη του Ολυμπιακού και για το μέλλον.

Κώστας Σλούκας © Intime

Έτσι, έχει χάσει μόνο τον Σάσα Βεζένκοφ, αλλά και πάλι θα είναι μια ομάδα που θα διεκδικήσει τον τίτλο στην Euroleague, έχοντας παράλληλα και τρομερή δύναμη σε περιφέρεια και ψηλούς (τον Μιλουτίνοφ πήρε, μην το ξεχνάμε).

Ας πάμε όμως και στην αντίπερα όχθη και ας δούμε τι θα συμβεί σε περίπτωση αποχώρησης του Κώστα Σλούκα.

Αν ο 33χρονος γκαρντ αποτελέσει παρελθόν, τότε ο Ολυμπιακός θα έχει ως Έλληνες μόνο τους Παπανικολάου, Λαρεντζάκη, Λούντζη, Πάπας και Ουόκαπ. Ο Αμπόσι που δεσμεύεται με συμβόλαιο και τον Κολοβέρο τους αφήνουμε σε δεύτερη μοίρα για την ώρα.

Τι σημαίνει αυτό για τον Ολυμπιακό; Ότι φυσικά η απόκτηση ενός Έλληνα θα είναι επιτακτική ανάγκη! Η μεγάλη αντίπαλος του Ολυμπιακού για τον Κώστα Σλούκα είναι η Φενέρ, όμως η ήδη γεμάτη περιφέρεια των Τούρκων τους αναγκάζει να αποδεσμεύσουν κάποιον. Εκεί, έχουμε τους Νικ Καλάθη και Τάιλερ Ντόρσεϊ, με έναν από τους δύο να μοιάζει βέβαιο πως θα αποχωρήσει.

Σε αυτό το σενάριο, ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να χτυπήσει όποιον από τους δύο και να μείνει ελεύθερος, καθώς η ανάγκη για Έλληνες είναι ξεκάθαρη και πόσω μάλλον όταν μιλάμε για Έλληνες από το τοπ επίπεδο της Euroleague. Θεωρητικά ο Τάιλερ Ντόρσεϊ ταιριάζει περισσότερο, καθώς παίζει στο «2», έχει σουτ και προσωπική φάση, κάτι που ο Ολυμπιακός μόνο από τον Σλούκα πήρε φέτος.

Από την άλλη, με τον Καλάθη αναγκαστικά ο Γκος μεταφέρεται (τυπικά περισσότερο) στο «2» και μοιράζεται το κατέβασμα με όποιον παίκτη παίζει μαζί του.

Το νέο ραντεβού, ο δεδομένος σεβασμός αλλά και το ρίσκο για Ολυμπιακό και Σλούκα
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

21:54 - 03.07.2023

Το νέο ραντεβού, ο δεδομένος σεβασμός αλλά και το ρίσκο για Ολυμπιακό και Σλούκα

Ο Κώστας Σλούκας και ο Ολυμπιακός θα χρειαστούν ακόμα ένα ραντεβού, προκειμένου να ξεκαθαρίσουν το εάν θα συνεχίσουν μαζί και το Sportal προσπαθεί να αναλύσει τα μέχρι στιγμής δεδομένα...

Για την ώρα τα δεδομένα δείχνουν αυτό, με τον Κώστα Σλούκα να μην έχει πάρει ακόμα την τελική του απόφαση, γεγονός που μας κάνει να είμαστε σε αναμονή. Οψόμεθα λοιπόν…