Ο Σπανούλης έγινε προπονητής! Που βρίσκονται τώρα οι υπόλοιποι παίκτες της «χρυσής φουρνιάς» της δεκαετίας του 2000 του ελληνικού μπάσκετ

Η Ελλάδα μετά τη νίκη της στη Σαϊτάμα επί των ΗΠΑ

i

©Intime

Ο Σπανούλης έγινε προπονητής! Που βρίσκονται τώρα οι υπόλοιποι παίκτες της «χρυσής φουρνιάς» της δεκαετίας του 2000 του ελληνικού μπάσκετ

Νίκος Καλαμπάκας 21:45 - 03.10.2023 / Ανανεώθηκε: 13:00 - 14.08.2024

Με αφορμή την πρόσληψη του Βασίλη Σπανούλη από την ελληνική ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης και τη συνάντησή του εκεί με κάποιους από τους συμπαίκτες του που οδήγησαν την Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης και απέκλεισαν τις ΗΠΑ από τον τελικό του Μουντομπάσκετ της Σαϊτάμα, το sportal σας παρουσιάζει τι κάνουν τώρα οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη.

Η παρουσίαση του Βασίλη Σπανούλη από την εθνική Ελλάδα προσθέτει στο δυναμικό της ΕΟΚ έναν ακόμη παίκτη από τη «χρυσή φουρνιά» του 2006 που είχε φτάσει στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Σαϊτάμα, αποκλείοντας τις πανίσχυρες ΗΠΑ.

Ο νέος προπονητής της Ελλάδας, στην Ομοσπονδία θα συναντηθεί με κάποιους από τους συμπαίκτες του σε εκείνη τη χρυσή ομάδα που είχε φτάσει ένα σκαλί πριν την κατάκτηση του Μουντομπάσκετ και είχε στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Ζήσης, Ντικούδης, Σχορτσιανίτης, Τσαρτσαρής και Διαμαντίδης προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην εθνική μας ομάδα, κάτι που στο εξής θα κάνει και ο Kill Bill.

Το Sportal έψαξε και βρήκε τι κάνει η δεύτερη «χρυσή φουρνιά» του ελληνικού μπάσκετ και σας παρουσιάζει που βρίσκονται τώρα οι παίκτες που μας χάρισαν απίστευτες στιγμές τη δεκαετία του 2000.

Βασίλης Σπανούλης

Ο Βασίλης Σπανούλης στη θρυλική βραδιά του ©Intime

Ο προπονητής του Περιστερίου από την περασμένη σεζόν έχει ξεκινήσει την προπονητική του καριέρα και μέχρι στιγμής τα δείγματα είναι κάτι παραπάνω από θετικά. Οδήγησε την ομάδα του στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος και τη δεύτερη του Κυπέλλου Ελλάδος και αυτό του έδωσε και το εισιτήριο για τον πάγκο της εθνικής μας ομάδας.

Μιχάλης Κακιούζης

Ήταν αρχηγός της εθνικής ομάδας για πολλά χρόνια και πλέον βγάζει κι αυτός το ψωμάκι του ως προπονητής. Τη σεζόν που μας πέρασε κατέκτησε το νταμπλ στην Κύπρο με τον Κεραυνό Στροβόλου, ενώ φέτος φιλοδοξεί να επαναλάβει την επιτυχία του.

Νίκος Ζήσης

Και ο Νίκος Ζήσης (αριστερά) στις επιτροπές της FIBA ©Intime

Προσφέρει τις υπηρεσίες του στην εθνική ομάδας ως τζένεραλ μάνατζερ. Ο Ζήσης έχει αφοσιωθεί στην Ελλάδα . Είχε αποσυρθεί από τα παρκέ το 2021.

Σοφοκλής Σχορτσιανίτης

Σοφοκλής Σχορτσιανίτης Σοφοκλής Σχορτσιανίτης/ ©Intime

Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης είναι κι αυτός ανάμεσα στους Έλληνες παίκτες που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην ΕΟΚ. Βοηθάει όπως μπορεί την Ομοσπονδία και έχει θέσει εαυτόν στη διάθεση της ΕΟΚ.

Δήμος Ντικούδης

Δήμος Ντικούδης Basket.gr

Είναι επικεφαλής των εθνικών ομάδων και ανήκει κι αυτός στο κλαμπ των πρώην διεθνών που εργάζονται στην Ομοσπονδία!

Νίκος Χατζηβρέττας

Χατζηβρέττας και ντικούδης

Ο Νίκος Χατζηβρέττας έχει ανοίξει τη δική του ακαδημία μπάσκετ στη Θεσσαλονίκη. Ο πρώην καλαθοσφαιριστής είναι ο ιδιοκτήτης της «Ακαδημίας 10» και ανάμεσα στα ταλέντα που έχει προσφέρει στο ελληνικό μπάσκετ είναι και ο Σαμαντούροφ.

Θοδωρής Παπαλουκάς

Προσπαθεί να μεταδόσει τις μπασκετικές του γνώσεις στα νέα παιδιά. Ο Θοδωρής Παπαλουκάς είναι ο διευθυντής των ακαδημιών μπάσκετ του Eurohoops και αρέσκεται να δουλεύει με το μέλλον του αθλήματος.

Θοδωρής Παπαλουκάς - Ελλάδα - Σλοβενία ©Intime

Δημήτρης Διαμαντίδης

Δημήτρης Διαμαντίδης, Θοδωρής Παπαλουκάς © Intime

Από την ημέρα που έφυγε από τον Παναθηναϊκό (κατείχε τη θέση του τζένεραλ μάνατζερ) ο Διαμαντίδης έθεσε κι αυτός εαυτόν στη διάθεση της ΕΟΚ. Πλέον προφέρει ξανά τις υπηρεσίες του στην εθνική και το ελληνικό μπάσκετ, ενώ είναι και ο πρεσβευτής της Κύπρου στο Ευρωμπάσκετ. 

Κώστας Τσαρτσαρής

Ένας ακόμα πρώην παίκτης που μετά τη λήξη της καριέρας του έχει αφοσιωθεί στην ελληνική ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης.

Γιάννης Μπουρούσης

Γιάννης Μπουρούσης © Intime

Ο Έλληνας σέντερ έχει αναλάβει να διατηρήσει την Καρδίτσα στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ και μέχρι στιγμής τα πάει περίφημα. Ο Μπουρούσης είναι ο πρόεδρος της ομάδας που επί των ημερών του ζει στιγμές δόξας.

Αντώνης Φώτσης

Ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων που απολαμβάνουν τη... σύνταξή τους, αφού αυτή την εποχή δεν απασχολείται με κάτι.

Παναγιώτης Βασιλόπουλος

Παναγιώτης Βασιλόπουλος

Είναι προπονητής και πέρυσι ήταν στο πλευρό του Βασίλη Σπανούλη στο Περιστέρι. Φέτος ακόμα δεν έχει κάτσει σε κάποιον πάγκο, κάτι που του ευχόμαστε να γίνει σύντομα.

Λάζαρος Παπαδόπουλος

Λάζαρος Παπαδόπουλος Glomex

Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος δεν απασχολείται με κάτι συγκεκριμένο αυτή την εποχή. Που και που μπαίνει στα ρινγκ και προπονείται στις πολεμικές τέχνες. 

Παναγιώτης Γιαννάκης

Γιαννάκης, Ντικούδης και Διαμαντίδης Twitter

Ο πρωτομάστορας των μεγάλων επιτυχιών δεν ασχολείται ενεργά με το μπάσκετ αυτή την εποχή και προσπαθεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους πολίτες, αφού είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην Παλλήνη.