Ο Στιβ Μπαρτ τζούνιορ στο Sportal: «Θα μπορούσα να αποσυρθώ σαν πρωταθλητής, αλλά θέλω να παίξω κι άλλο!»

Ο Στιβ Μπαρτ τζούνιορ στο Sportal: «Θα μπορούσα να αποσυρθώ σαν πρωταθλητής, αλλά θέλω να παίξω κι άλλο!»

Χρήστος Τσάλτας 16:00 - 18.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:21 - 29.05.2024

Στιβ Μπαρτ τζούνιορ από καρδιάς στο Sportal. Ο βετεράνος σκόρερ μίλησε για την τεράστια επιτυχία του Μίλωνα, την στιγμή που πίστεψε πιο πολύ από ποτέ στον τίτλο, ενώ εξηγεί πως αν και θα μπορούσε να αποσυρθεί ως πρωταθλητής, στόχος του είναι να παίξει κι άλλο.

Τι κι αν έχει «πατήσει» τα 40; Η τέχνη όχι μόνο δεν ξεχνιέται, αλλά όσο περνούν τα χρόνια ξεδιπλώνεται όλο και περισσότερο. Ο Στιβ Μπαρτ τζούνιορ επέστρεψε στην Ελλάδα αυτή τη σεζόν, για λογαριασμό του Μίλωνα, παίζοντας στο πρωτάθλημα της Elite League. Ένα πρωτάθλημα που με την παρουσία του απέκτησε ακόμα περισσότερη αίγλη και ενδιαφέρον.

Ο χαρισματικός σκόρερ από τη Νέα Υόρκη ξεδίπλωσε το ταλέντο του και συνέβαλε σε μια ιστορική στιγμή, την άνοδο της ομάδας της Νέας Σμύρνης στην Stoiximan Basket League μετά από 23 χρόνια. Ένα επίτευγμα που λέει πολλά από μόνο του.

Ο MVP της Elite League, Ζακ Μπράιαντ, στο Sportal: «Από πέρυσι ονειρευόμουν αυτή τη στιγμή - Θα ήθελα να παίξω με τον Μίλωνα στην Basket League»
Α2 ΑΝΔΡΩΝ

11:27 - 18.05.2024

Ο MVP της Elite League, Ζακ Μπράιαντ, στο Sportal: «Από πέρυσι ονειρευόμουν αυτή τη στιγμή - Θα ήθελα να παίξω με τον Μίλωνα στην Basket League»

Ο μργαλος πρωταγωνιστής του θριάμβου του Μίλωνα, Ζακ Μπράιαντ, μιλάει στο Sportal για την τρελή πορεία της ομάδας της Νέας Σμύρνης, ως την κατάκτηση του πρωταθλήματος και αποκαλύπτει τα όνειρά του.

Οι στιγμές στα Λιόσια ήταν πανηγυρικές για την ομάδα του Μιχάλη Κουρή, με τους παίκτες αλλά και τα μέλη της αποστολής να ζουν με την ψυχή τους κάθε στιγμή. Ανάμεσά τους και ο Μπαρτ που γιόρταζε σαν μικρό παιδί.

Για λίγα λεπτά, όμως άφησε τους πανηγυρισμούς και μίλησε στο Sportal για την μεγάλη επιτυχία της ομάδας του, ενώ αποκάλυψε την στιγμή που πίστεψε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Παράλληλα, αναφέρθηκε στον MVP της σεζόν, Ζακ Μπράιαντ, ενώ τόνισε πως είναι έτοιμος να συνεχίσει και την ερχόμενη σεζόν στα παρκέ.

-Η κόρνα της λήξης ήχησε και ο Μίλων αναδείχθηκε πρωταθλητής. Ποιες σκέψεις πέρασαν από το μυαλό σου εκείνη τη στιγμή;

«Είναι τόσα πολλά τα συναισθήματα. Πραγματικά δεν θα το πίστευα. Ήμουν στη σύνταξη, επέστρεψα και έγινα πρωταθλητής. Όλη η ευλογία στον Κύριο. Είμαι ευλογημένος. Παίξαμε κόντρα σε μια ομάδα από την οποία χάναμε συνέχεια φέτος, όμως κερδίσαμε το παιχνίδι που έπρεπε. Δεν είναι αρκετά τα λόγια που μπορώ να πω για τους συμπαίκτες μου, τους προπονητές, αυτούς που δουλεύαμε μαζί κάθε μέρα. Είμαστε σαν αδέρφια. Τα καταφέραμε».

-Βλέποντας τη δουλειά που έχετε κάνει, υπήρξε κάποια στιγμή που να πίστεψες πως αυτή η ομάδα μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα;

«Κάθε μέρα το πίστευα. Βλέποντας το ρόστερ που είχαμε και τον τρόπο που δουλεύαμε το πίστευα. Το σημαντικό ήταν να είμαστε όλοι στην ίδια σελίδα. Όλοι το πίστεψαν και το καταφέραμε».

-Ήσασταν underdog στο παιχνίδι, όμως καταφέρατε να κερδίσετε τον Πανιώνιο στον δικό του ρυθμό...

«Είναι η ομορφιά του ενός αγώνα. Τα πάντα μπορούν να συμβούν στο ένα παιχνίδι, τα πάντα μπορούν να συμβούν με σωστές προσαρμογές, ο κόουτς τις έκανε αυτές. Κάναμε τα πάντα σωστά, παίξαμε με πνεύμα, με πίστη, δεν πανικοβληθήκαμε. Ήταν η βραδιά μας».

-Την περασμένη σεζόν επέστρεψες από την σύνταξη για ένα παιχνίδι με τον Ιωνικό. Η ομάδα έχασε και υποβιβάστηκε. Φέτος είσαι πρωταθλητής. Πώς θα περιέγραφες αυτή την διαδρομή;

«Είναι τρελό πραγματικά. Δεν το έχω σκεφτεί, δεν έχω καθίσει να το αναλογιστώ. Ίσως όταν πάω σπίτι να κλάψω για αυτή τη διαδρομή. Είμαι ευγνώμων για στιγμές σαν αυτές. Είναι ο λόγος για τον οποίο παίζω αυτό το παιχνίδι».

-Παίζοντας δίπλα στον Ζακ Μπράιαντ τι ήταν αυτό που ξεχώρισες στο παιχνίδι του;

«Δεν πανικοβάλλεται ποτέ. Ποτέ, όμως. Δεν λυγίζει, δεν δυσανασχετεί ποτέ. Δεν είναι μόνο ο καλύτερος παίκτης μας, ήταν ο ηγέτης μας. Όταν βλέπεις αυτόν να πηγαίνει τόσο σκληρά αυτό σε κάνει να νιώθεις ήρεμος».

-Ποιο είναι το επόμενο βήμα για τον Στιβ Μπαρτ τζούνιορ; Σκέφτεσαι πάλι την απόσυρση;

«Θα μπορούσα να αποσυρθώ σαν πρωταθλητής, αλλά θέλω να παίξω κι άλλο. Αγαπώ αυτό το παιχνίδι, αγαπώ τον ανταγωνισμό, αγαπώ να παίζω κόντρα σε νεότερους παίκτες, αγαπώ την πρόκληση. Αγαπώ το παιχνίδι και θα επιστρέψω. Τώρα θα χαρώ τη στιγμή ως πρωταθλητής».

-Τι είναι αυτό που σε κάνει τόσο αποτελεσματικό παίζοντας με νεότερους και πιο αθλητικούς παίκτες;

«Είναι ο χρόνος και όσα έχω μάθει στην καριέρα μου. Όσο περνάνε τα χρόνια παίζεις περισσότερο με το μυαλό, μπορείς να ελέγχεις την ενέργειά σου, να βρίσκεις τα σημεία σου και να είσαι αποτελεσματικός. Εγώ έβλεπα ότι τα τρίποντα δεν έμπαιναν, οπότε προσπάθησα να είμαι αποτελεσματικός με drive και με σουτ από κοντά».

-Και κάτι τελευταίο, πώς σκέφτεσαι να χαρείς την κατάκτηση του πρωταθλήματος;

«Θα μεθύσω φίλε!»