Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ και η καρμική του σχέση με τους Έλληνες προπονητές

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ μαζί με τον Δημήτρη Ιτούδη

i

© Intime

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ και η καρμική του σχέση με τους Έλληνες προπονητές

Νίκος Καλαμπάκας 18:32 - 01.03.2023 / Ανανεώθηκε: 18:11 - 14.08.2024

Ήρθε στην Ευρώπη για τον Σφαιρόπουλο, συνέχισε για τον Μπαρτζώκα, ενώ πλέον θα αγωνίζεται υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Ιτούδη.

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ ετοιμάζεται να πατήσει ξανά τα παρκέ της Euroleague, αυτή τη φορά ως παίκτης της Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Ιτούδη.

Ο Αμερικάνος με την ελληνική ιθαγένεια κάνει την τρίτη του προσπάθεια να «λάμψει» εκτός Ηνωμένων Πολιτειών, αφού στο παρελθόν είχε κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι για τη Μακάμπι Τελ Αβίβ αλλά και τον Ολυμπιακό. Το κοινό στοιχείο στις τρεις του απόπειρες; Είχε Έλληνες προπονητές...

Η πρώτη απόπειρα του Ντόρσεϊ να διαπρέψει στην Euroleague έγινε με τη φανέλα της Μακάμπι. Ο Αμερικάνος γκαρντ είχε πάει στο Τελ Αβίβ τη σεζόν 2019 -2020. Προπονητής του ήταν ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και υπό τις οδηγίες του αγωνίστηκε στο Τελ Αβίβ για δύο σεζόν.

Στην πρώτη του χρονιά εκεί είχε μέσο όρο στην Euroleague 9.9 πόντους, 1.5 ασίστ και 1 κλέψιμο. Τη σεζόν 2020-21 ανέβασε τη στατιστική του, αφού ανέβασε τον μέσο όρο των πόντων στους 11.2, τις ασίστ στις 1.6, ενώ έπεσε στα κλεψίματα με 0.6 μέσο όρο.

Τη σεζόν 2021-2022 μετακόμισε στον Πειραιά και τον Ολυμπιακό. Η στατιστική του υπό τις οδηγίες του Γιώργου Μπαρτζώκα ανέβηκε και πάλι. 12.8 πόντους μέσο όρο, 2 ασίστ, 0.5 κλεψίματα. Στον Ολυμπιακό έπαιξε καθοριστικό ρόλο τόσο στην κατάκτηση του κυπέλλου, όσο και του πρωταθλήματος.

Από την 1η Μαρτίου του 2023 ο Τάιλερ Ντόρσεϊ ανήκει στη Φενέρμπαχτσε. Εκεί τον περιμένει ο Δημήτρης Ιτούδης που πάνω του στηρίζει πολλά. Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση της regular season, με την Φενέρ να είναι στην 4η θέση με ρεκόρ 15-9.

Μένει να δούμε αν υπό τις οδηγίες ενός τρίτου Έλληνα προπονητή, ο Αμερικάνος γκαρντ θα καταφέρει να ανεβάσει και πάλι τις μετοχές του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ...