Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ στο Sportal: «Θα υπέγραφα στον Παναθηναϊκό αλλά το τηλεφώνημα του Ιτούδη με κράτησε στη Φενέρ - Έχω τρομερή χημεία με Βεζένκοφ»

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ στο Sportal: «Θα υπέγραφα στον Παναθηναϊκό αλλά το τηλεφώνημα του Ιτούδη με κράτησε στη Φενέρ - Έχω τρομερή χημεία με Βεζένκοφ»

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ μίλησε στο Sportal ενόψει της νέας χρονιάς στη Euroleague, για την επιστροφή του στον Ολυμπιακό, αλλά και το ενδιαφέρον που υπήρξε πέρσι από τον Παναθηναϊκό Aktor.

Επιστροφή για τον Τάιλερ Ντόρσεϊ σε ένα οικείο περιβάλλον. Από τις πρώτες μέρες της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, ο διεθνής γκαρντ είχε συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό και φοράει και πάλι τα «ερυθρόλευκα», με τον ίδιο να έχει υπογράψει συμβόλαιο τριετούς διάρκειας.

Ο Ντόρσεϊ ήταν κομβικός στα φιλικά του Ολυμπιακού στην Κρήτη και μάλιστα στον τελικό του Ηρακλείου με τρίποντο στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα, έδωσε τη νίκη στην ομάδα του με 73-70.

Ο Τάιλερ μίλησε στην κάμερα στου Sportal ενόψει της νέας σεζόν με τον Ολυμπιακό στη Euroleague, αναφέρθηκε στο αν έχει αλλάξει αγωνιστικά, στη σχέση του με τον Γιώργο Μπαρτζώκα, αλλά και την πρόταση που είχε από τον Παναθηναϊκό Aktor πριν από έναν χρόνο.

Για την επιστροφή του στον Ολυμπιακό: «Νιώθω καλά. Είναι σαν να επιστρέφεις στο σπίτι. Εύκολη προσαρμογή. Ξέρεις, δεν είναι σαν κάτι καινούργιο για μένα. Μερικές φορές όταν πηγαίνεις σε νέες ομάδες νιώθεις διαφορετικά και πρέπει να συνηθίσεις. Εγώ είμαι συνηθισμένος με ότι γίνεται εδώ και αυτό είναι ωραίο. Είμαι ενθουσιασμένος για αυτή τη σεζόν. Εκτός από το όλο συναίσθημα του να επιστρέφεις σπίτι, είμαι ενθουσιασμένος».

Για το αν έχει αλλάξει κάτι από την τελευταία φορά που ήταν στον Ολυμπιακό: «Είμαι καλά ψυχολογικά. Προσωπικά άλλαξα, έκανα τον γιο μου, που γεννήθηκε στην Τουρκία. Πολλά πράγματα αλλάζουν κάθε χρόνο. Κάθε χρόνο δεν μπορείς να ξέρεις τι θα έρθει στη ζωή σου, αλλά σίγουρα άλλαξα ψυχικά».

Για το αν έχει αλλάξει στον χαρακτήρα του από τότε που έγινε πατέρας: «Λίγο ναι. Θεωρώ το να γίνεις πατέρας είναι μεγάλη ευλογία. Καταλαβαίνεις ότι περνάς πολύ χρόνο με τον εαυτό σου, αλλά αυτός ο χρόνος φεύγει. Υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή, το καταλαβαίνεις όταν έχεις έναν γιο. Τον αγαπώ και είναι αυτά τα μικρά πράγματα που βλέπεις όταν ένας άνθρωπος μεγαλώνει, όταν τον βλέπω να μεγαλώνει βδομάδα με τη βδομάδα και μήνα με το μήνα. Είναι ευλογία να είσαι πατέρας και εγώ είχα έναν καλό πατέρα, οπότε ξέρω πως να μεγαλώσω και να μάθω τον γιο μου όσο μεγαλώνει».

Για το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί ίδιοι παίκτες από τότε που ήταν στην ομάδα: «Νομίζω ότι αυτός είναι ο λόγος που ο Ολυμπιακός είναι μόνιμα στα Final Four κάθε χρόνο. Έχουν ένα γκρουπ με παίκτες που παίζανε μαζί και είναι ακόμα μαζί και αυτός είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για να φτάνεις τόσο κοντά στο να κερδίζεις τον τίτλο κάθε φορά. Νομίζω ότι αυτή είναι μία τέλεια συνταγή για κάθε λίγκα».

Για την επιστροφή του Βεζένκοφ και το γεγονός ότι θα παίξουν πάλι μαζί: «Είναι μία επανένωση "μωρό" μου. Είχαμε τρομερή χημεία με τον Σάσα και είναι ένας από τους αγαπημένους μου να παίζουμε μαζί. Το να είναι τόσο ταλαντούχος και καλός, ακόμα και χωρίς την μπάλα, το κάνει πολύ πιο εύκολο για μένα. Χαίρομαι που επέστρεψε, έχουμε ένα γεμάτο ρόστερ. Ξέρω ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει συνηθίσει σε κάτι τέτοιο, αλλά νομίζω χρειάζεται οπωσδήποτε, γιατί υπάρχουν τραυματισμοί και αναποδιές στη σεζόν. Χρειάζονται παίκτες και θεωρώ έχουμε ένα ταλαντούχο ρόστερ αυτή τη σεζόν».

Για το ότι υπάρχουν πολλοί ποιοτικοί παίκτες στη θέση του: «Όταν πρωτοήρθα στην Ευρωλίγκα και η Μακάμπι ήταν έτσι. Η Φενέρ τα τελευταία δύο χρόνια ήταν έτσι, οπότε για μένα δεν είναι κάτι καινούργιο. Είμαι συνηθισμένος στο να υπάρχει ένα γεμάτο ρόστερ και ένα βαθύ ρόστερ στις ομάδες, όπως πρόσφατα στη Φενέρ. Είναι εύκολη μετάβαση για μένα».

Για τα Final Four που έχει αγωνιστεί: «Πήγα πέρσι, έχασα το αμέσως προηγούμενο και νωρίτερα είχα πάει στον Ολυμπιακό. Ελπίζω η τρίτη φορά να είναι γούρικη. Ελπίζω να τα καταφέρουμε, αλλά προφανώς τώρα θα ξεκινήσουμε στη σεζόν. Θα δούμε πως θα πάνε τα πράγματα, αλλά σίγουρα αυτός είναι ο στόχος».

Για το αν έχει αλλάξει ο τρόπος παιχνιδιού του από τότε που ήταν στον Πειραιά: «Λίγο. Θα έλεγα ότι είχα έναν πιο διαφορετικό ρόλο στη Φενέρ. Έκανα και άλλα πράγματα, εκτός από το να σκοράρω. Κάνω τη δουλειά μου, είμαι εδώ και κάνω ότι καλύτερο μπορώ, αρχικά με τις ικανότητές μου στο σουτ, αλλά προφανώς να βοηθήσω και αμυντικά. Αυτό γιατί ο Ολυμπιακός είναι κορυφαίος αμυντικά κάθε χρόνο και δούλεψα στο σώμα μου όλο το καλοκαίρι σε αυτή την ικανότητα».

Βεζένκοφ στο Sportal: «Δεν γεννήθηκα Ολυμπιακός, αλλά δέθηκα με τον κόσμο»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

10:36 - 18.09.2024

Βεζένκοφ στο Sportal: «Δεν γεννήθηκα Ολυμπιακός, αλλά δέθηκα με τον κόσμο»

Ο Ολυμπιακός προετοιμάζεται ενόψει της νέας απαιτητικής χρονιάς στη Euroleague και ο Σάσα Βεζένκοφ μίλησε στην κάμερα του Sportal για τους στόχους του συλλόγου, αλλά και την επιστροφή του στο μεγάλο λιμάνι.

Για τη νέα του συνεργασία με τον Γιώργο Μπαρτζώκα: «Είναι τέλειο, είναι με διαφορά ο καλύτερος προπονητής μου για το πως λειτουργώ εγώ, όπως είναι η χημεία μας και ότι έχω κάνει στην καριέρα μου. Με άλλαξε πολύ τον πρώτο χρόνο που ήμουν εδώ και χαίρομαι που είμαι πάλι πίσω μαζί του. Έχουμε τρομερή σχέση και θα γίνει ακόμα καλύτερη μέσα στα επόμενα χρόνια».

Για το ενδιαφέρον από τον Παναθηναϊκό Aktor πέρσι: «Θα πω ότι, πέρσι προτού ξεκινήσει η χρονιά, είχα ένα "σημάδι" και ήθελα να πάω στον Παναθηναϊκό να υπογράψω εκεί. Υπήρχε ακόμα και η Φενέρμπαχτσε, ο Ιτούδης έκανε ένα τελευταίο τηλεφώνημα και με θέλανε να πάω εκεί. Είχα υπογράψει με τη Φενέρ για 3-4 μήνες και εκείνο το καλοκαίρι, ήθελα να πάω (σ.σ στον Παναθηναϊκό Aktor), αλλά ο κύριος Ιτούδης με κάλεσε, οπότε τελικά έμεινα».