Ο Ταϊρίς Χαλιμπάρτον στο Sportal: «Θέλω το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες όσο τίποτε άλλο!»

Ο Ταϊρίς Χαλιμπάρτον στο Sportal: «Θέλω το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες όσο τίποτε άλλο!»

Χρήστος Τσάλτας 07:00 - 28.06.2024 / Ανανεώθηκε: 09:45 - 28.06.2024

Αφοπλιστικός και ξεκάθαρος ο Ταϊρίς Χαλιμπάρτον. Ο ηγέτης των Ιντιάνα Πέισερς απάντησε αποκλειστικά στο Sportal για τη μεγάλη επιθυμία κατάκτησης του χρυσού μεταλλίου με την Team USA στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, αλλά και το... μάθημα της Μανίλα.

Ένα ακόμα καλοκαίρι γεμάτο μπάσκετ είναι το φετινό, με την Team USA να βρίσκεται στο προσκήνιο. Μετά την εμπειρία της Μανίλα, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023, όπου τερμάτισε στην τέταρτη θέση, γνωρίζοντας την ήττα τόσο στον ημιτελικό, όσο και στον μικρό τελικό, το κίνητρο για επιστροφή στην κορυφή είναι τεράστιο. Κάτι που αντιλαμβάνονται άπαντες.

Για το λόγο αυτό η λάμψη στην 12άδα περισσεύει. Λεμπρόν Τζέιμς, Στεφ Κάρι, Κέβιν Ντουράντ, Ντέβιν Μπούκερ, Άντονι Έντουαρντς, Άντονι Ντέιβις είναι μόνο μερικά από τα ονόματα που δεσπόζουν στο κάλεσμα του Στιβ Κερ. Ανάμεσά τους όμως υπάρχουν και σταρ της νέας γενιάς.

Ένας εξ αυτών είναι και ο Ταϊρίς Χαλιμπάρτον. Ο σούπερ σταρ των Ιντιάνα Πέισερς έρχεται από την καλύτερη σεζόν της καριέρας του στο ΝΒΑ και είναι αποφασισμένος να παλέψει για ένα μετάλλιο με την εθνική ομάδα της χώρας του.

Πόσο το θέλει; Η απάντηση ήρθε αβίαστα και χωρίς σκέψη από τα χείλη του.

«Το θέλω όσο τίποτε άλλο», απάντησε στο Sportal στο πλαίσιο του zoom call της Team USA λίγο πριν από την έναρξη της προετοιμασίας στο Λας Βέγκας.

Το Sportal.gr ήταν το μοναδικό ελληνικό Μέσο που πήρε μέρος στη διαδικασία και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον ηγέτη των Πέισερς, ο οποίος εξήγησε γιατί επιθυμεί σφόδρα την κατάκτηση ενός μεταλλίου στο Παρίσι. «Πέρυσι περάσαμε 40 μέρες μαζί και έφυγα από τη Μανίλα με άδεια χέρια, όλοι φύγαμε με άδεια χέρια. Είχα μια σπουδαία εμπειρία, έκανα καλούς φίλους, αλλά στο τέλος της ημέρας θες να κερδίσεις ένα μετάλλιο, οπότε το χρυσό είναι αυτό που υπάρχει σαν προσδοκία. Αυτός είναι ο στόχος μας και αυτό που πρέπει να κάνουμε. Οπότε, είμαι ενθουσιασμένος που θα παλέψω γι αυτό».

Ο Χαλιμπάρτον ήταν μέλος της ομάδας που πήρε μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο των Φιλιππίνων. Κάτι που σημαίνει πως έχει κίνητρο προκειμένου να αφήσει πίσω την πολύ κακή εμπειρία της Μανίλα.

Αυτή άλλωστε αποτελεί τον οδηγό για τον ίδιο στη νέα προσπάθεια της ομάδας του στο Παρίσι. Τα διδάγματα που πήρε, άλλωστε, ήταν πολλά. «Έμαθα πολλά από εκείνη την εμπειρία, για να είμαι ειλικρινής. Έχοντας παίξει και στο παρελθόν με την Team USA, πίσω στο 2019, αυτό που καταλαβαίνεις είναι πως ένα παιχνίδι μπορεί να καθορίσει όλη την πορεία σου.

Την ίδια στιγμή καθορίζει και την Team USA γιατί εδώ και πολλά χρόνια η ομάδα αποτελεί το απόλυτο παράδειγμα μπάσκετ και γι αυτό κάθε ομάδα κάνει την καλύτερη προσπάθειά της απέναντί μας. Πρέπει να καταλάβουμε πως ο κόσμος θέλει να μας βλέπει να χάνουμε και όλοι φέρνουν απέναντί μας το καλύτερο παιχνίδι τους, όπως συνέβη στο παιχνίδι με την Λιθουανία. Σούταραν με τρομερά ποσοστά, έκαναν εκπληκτικό παιχνίδι. Όταν ζεσταίνεται ο αντίπαλος, τα πράγματα αλλάζουν γρήγορα. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη εμπειρία και να είμαστε έτοιμοι κάθε φορά».