Ο Τάντας Σεντεκέρσκις στο Sportal: «Σημασία θα έχει η επόμενη νίκη, ανυπομονώ να παίξω με τον Ρογκαβόπουλο»

Ο Τάντας Σεντεκέρσκις στο Sportal: «Σημασία θα έχει η επόμενη νίκη, ανυπομονώ να παίξω με τον Ρογκαβόπουλο»

Χρήστος Τσάλτας 20:45 - 03.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:45 - 14.08.2024

Η Λιθουανία πανηγύρισε τη νίκη του τουρνουά, απέναντι στην Team USA και ο Τάντας Σεντεκέρσκις εξήγησε, στο Sportal πως ο προημιτελικός είναι αυτός που έχει μεγαλύτερη σημασία, ενώ έπλεξε το εγκώμιο του Νίκου Ρογκαβόπουλου.

Αποστολή στη Μανίλα

Μέχρι και πριν από μερικές ώρες άπαντες θεωρούσαν την Team USA άτρωτη και ανίκητη. Μέχρι που παρουσιάστηκε η Λιθουανία, που ξεδίπλωσε τις αρετές της πάνω στο παρκέ και έδωσε απαντήσεις προς πάσα κατεύθυνση. Η Lietuva ήταν εξαιρειτκή σε όλη τη διάρκεια του 40λεπτου απέναντι στο σύνολο του Στιβ Κερ, το οποίο υποχρέωσε σε ήττα.

Και μάλιστα το έκανε με τον δικό της τρόπα, παίζοντας στον ρυθμό που ήθελε η ομάδα του Κερ. Μόνο που η αποτελεσματικότητα της Lietuva ήταν τέτοια, που έκανε το παιχνίδι έναν μονόλογο από πλευράς Λιθουανών, ακόμα και στα σημεία που οι Αμερικανοί προσπαθούσαν να πάρουν το μομέντουμ.

«Ήταν ακόμα μια νίκη», είπε ο Τάντας Σεντεκέρσκις στο Sportal για τη μεγάλη νίκη της ομάδας του, θέλοντας να κρατήσει χαμηλούς τόνους ενόψει συνέχειας. «Έχουμε ήδη προκριθεί στα προημιτελικά. Είναι μεγάλη νίκη για τον κόσμο, μας δίνει επιπλέον αυτοπεποίθηση, αλλά τώρα σκεφτόμαστε τα προημιτελικά, να ξεχάσουμε αυτή τη νίκη. Αν δεν τα καταφέρουμε στα προημιτελικά δεν θα έχει αντίκρισμα η νίκη», πρόσθεσε.

Οι Λιθουανοί μπαίνουν στην τελική φάση με το απόλυτο των νικών (5-0), δείχνοντας παράλληλα τα δόντια τους προς πάσα κατέύθυνση. Κάτι που αποτελεί και το πιο μεγάλο asset για τη συνέχεια.

«Έχουμε σπουδαίο γκρουπ. Σεβόμαστε κάθε αντίπαλο, αλλά την ίδια στιγμή παλεύουμε από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό. Είμαστε νεανική και φιλόδοξη ομάδα και θέλουμε να πάμε όσο πιο μακριά μπορούμε», εξήγησε ο άσος της Μπασκόνια, ο οποίος υπογράμισε πως ο στόχος δεν αλλάζει. «Όχι, θέσαμε τους στόχους μας από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας».

Αν υπάρχει ένα στοιχείο που κάνει τη διαφορά για τους Λιθουανούς είναι το βάθος του ρόστερ τους. Κάθε παίκτης μπορεί να βγει μπροστά και να κάνει τη διαφορά ανά πάσα στιγμή. Όπως την έκανε ο Βάιντας Καρινιάουσκας απέναντι στον Όστιν Ριβς και την παρέα του.

«Είναι το καλύτερο που έχουμε σαν ομάδα», εξήγησε επί του θέματος και πρόσθεσε. «Έχουμε 12 παίκτες και ο καθένας μπορεί να βγει μπροστά ανά πάσα στιγμή. Αυτό κάνει δύσκολο για κάθε ομάδα να μας κάνει σκάουτινγκ, να προετοιμαστεί για εμάς. Κάθε παιχνίδι βγαίνει διαφορετικός παίκτης. Προφανώς ο Βαλαντσιούνας είναι ο ηγέτης μας, αλλά έχουμε άλλους παίκτες να βγαίνουν μπροστά».

Για το τέλος στάθηκε σε έναν από τους νέους σμυπάικτες του στην Μπασκόνια, τον Νίκο Ρογκαβόπουλο, για τον οποίο είπε. «Είναι εξαιρετικός παίκτης και ήδη έχω μιλήσει μαζί του αρκετές φορές. Ανυπομονώ να παίξω μαζί του ελπίζω για πολλά χρόνια στην Μπασκόνια και να κατακτήσουμε τίτλους ή τουλάχιστον νίκες. Ο στόχος είναι να προοδεύσουμε μαζί και να παίζουμε»

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.