Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο στο Sportal: «Με την βοήθεια όλων θα πάμε στο Παρίσι»

Χρήστος Τσάλτας 14:20 - 03.07.2024 / Ανανεώθηκε: 14:20 - 03.07.2024

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο μίλησε στην κάμερα του Sportal για το μεγάλο ραντεβού της Εθνικής στο Προολυμπιακό Τουρνουά, έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο, ενώ αναφέρθηκε στην αποκατάστασή του, αλλά και την επόμενη μέρα του στα παρκέ.

Η μεγάλη ώρα του Προολυμπιακού Τουρνουά έφτασε. Η Εθνική ομάδα σε ακόμα ένα μεγάλο μπασκετικό ραντεβού θα προσπαθήσει να διεκδικήσει αυτό που λείπει πολύ τα τελευταία χρόνια: μια παρουσία σε Ολυμπιάδα. Το κίνητρο είναι τεράστιο, όπως και η επιθυμία όλων για να τα καταφέρουν και να φέρουν χαρά στους Έλληνες φιλάθλους.

Ανάμεσα σε αυτούς που θα στηρίξουν πνευματικά την ομάδα, αυτό το καλοκαίρι, είναι και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο. Ο Thanasty βρίσκεται σε διαδικασία αποκατάστασης από τον πρώτο σοβαρό τραυματισμό στην καριέρα του και πλέον πραγματοποιεί τον δικό του αγώνα δρόμου, προκειμένου να επιστρέψει δυνατός και έτοιμος για περισσότερες μάχες κοντά στα καλάθια και όχι μόνο.

Ουόκαπ στο Sportal: «Πολλοί θα έδιναν τα πάντα για να κάνουν ό,τι κάνω»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

12:11 - 03.07.2024

Ουόκαπ στο Sportal: «Πολλοί θα έδιναν τα πάντα για να κάνουν ό,τι κάνω»

Ο Τόμας Ουόκαπ μιλά στην κάμερα του Sportal για το κίνητρό του στην Εθνική Ελλάδας, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, το μπάσκετ του Σπανούλη και όχι μόνο, λίγο πριν η Γαλανόλευκη ριχτεί στη μάχη του Προολυμπιακού τουρνουά.

Ενόψει του δεύτερου Stoiximan 22oz Elite Basketball Tournament ο Θανάσης Αντετοκούνμπο μίλησε στην κάμερα του Sportal. Από τον σοβαρό τραυματισμό και την διαδικασία αποκατάστασης, μέχρι την Εθνική ομάδα, την επιθυμία του να δει μια γαλανόλευκη επιτυχία, αλλά και το μέλλον του στα παρκέ. Χωρίς φόβο και πάθος μίλησε για όλα, δίνοντας σημαντικές ατάκες, με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο.

Ο λόγος όμως στον πρωταγωνιστή, τον Θανάση Αντετοκούνμπο...

Υπό κανονικές συνθήκες θα προετοιμαζόσουν για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Είναι ο πρώτος σοβαρός τραυματισμός στην καριέρα σου. Πώς είναι αυτή η διαδικασία;

«Είναι δύσκολο, γιατί πέρα από το γεγονός ότι δεν τραυματίζομαι σχεδόν ποτέ, είναι το δύσκολο πως σε αφήνει λυπημένο για κάποιους μήνες, να αναρωτιέσαι πώς έγινε αυτό. Αλλά εγώ είμαι πολύ θετικός και ελπίζω να το ξεπεράσω».

Πόσο πολύ ήθελες να είσαι στην προετοιμασία της Εθνικής; Σε είδαμε και στην προπόνηση να προσπαθείς να εμψυχώσεις άπαντες. Πόσο πολύ ήθελες να είσαι στο Προολυμπιακό μαζί με τα αδέρφια σου;

«Πάρα πολύ. Πέρυσι έπαιξα χωρίς τ' αδέρφια μου και πρόπερσι. Έχω παίξει και χωρίς τ' αδέρφια μου. Δεν είναι μόνο για τ' αδέρφια μου. Δεν μπορώ να σου περιγράψω το συναίσθημα να παίζεις για την Εθνική ομάδα και ο τρόπος που έχω να έρθει να παίξω για την Εθνική ομάδα. Τα μηνύματα που έχω περάσει και κοινωνικά, πώς έφτασα να παίζω για την Εθνική ομάδα. Οπότε για μένα, δεν το παίρνω ως δεδομένο».

Τι μπορούμε να καταφέρουμε σε αυτό το τουρνουά; Πίστεύεις μπορούμε να πάμε στο Παρίσι;

«Ναι το πιστεύω. Αλλά το πιστεύω με τη βοήθεια όλων. Παικτών, σταφ και του κόσμου».

Έχοντας πάει στην προπόνηση της Εθνικής, πως ήταν το κλίμα και το vibe μέσα στην ομάδα;

«Μια χαρά. Όταν είσαι και παίκτης δεν κάνεις αποκρυπτογράφηση του vibe που υπάρχει. Τα παιδιά είναι ψυχωμένα, καταλαβαίνουν τι πρέπει να κάνουμε και είναι χαρούμενοι που είναι εκεί».

Όσον αφορά εσένα, ο τραυματισμός αυτός σου δίνει ένα κίνητρο να επιστρέψεις ακόμα πιο δυνατός, ακόμα και σε αυτή τη φάση της καριέρας σου;

«Εννοείται. Ξεκάθαρα. Πέρα από το γεγονός ότι δουλεύω πολύ στο κορμί μου. Δεν κάθομαι, θέλω να κάνω πράγματα. Το πιο σημαντικό είναι πως είμαι παράδειγμα και κυρίως είμαι παράδειγμα στα αδέρφια και την οικογένειά μου και μετά προς τον υπόλοιπο κόσμο, πως ό,τι και να συμβεί μπορείς να το ξεπεράσεις και να έρθεις καλύτερος».

Πότε χρονολογείς την επιστροφή σου και πότε περιμένεις ότι θα είσαι έτοιμος να πατήσεις πάλι παρκέ;

«Είναι λίγο σχετικό. Αν με ρώταγες θα σου έλεγα αύριο. Είναι τέτοιο το mindset μου. Δεν θα βιαστώ για να γυρίσω. Αυτό που σκέφτομαι είναι πως θέλω να μπορέσω να ξεκουραστώ. Από 11 χρονών παίζω και είναι το πρώτο καλοκαίρι που δεν θα έχω διοργάνωση. Οπότε θέλω να εκμεταλλευτώ το καλοκαίρι με την οικογένειά μου, να στηρίξω τα παιδιά και να γυρίσω ακόμα καλύτερος».

Στο ΝΒΑ ή στην Ευρώπη;

«Πολύ καλή ερώτηση. Για πρώτη φορά θα πω, για να δούμε...»

Για το τέλος, ένα μήνυμα στον κόσμο ενόψει Προολυμπιακού. Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο που θα έρθει στο γήπεδο, αλλά και σε όσους θα παρακολουθήσουν τα παιχνίδια;

«Δεν έχει σημασία αν είσαι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Άρης, Πανιώνιος, ΠΑΟΚ, οποιαδήποτε ομάδα. Πρώτα απ' όλα είσαι Έλληνας. Η Εθνική ομάδα, είναι ένα όνειρο. Το 2004, το 2005, ποδόσφαιρο, μπάσκετ, πόλο, σε οποιοδήποτε άθλημα, αν μπορέσει να μας φέρει μια χαρά, το χρειαζόμαστε. Έτσι προχωράει μπροστά μια κοινωνία, έτσι τα event αυτά έχουν αλλάξει γενιές. Το 2005 άλλαξε τη γενιά μας και ευελπιστούμε το 2024 να είμαστε εμείς που θα αλλάξουμε την επόμενη γενιά. Και δεν το χρειάζομαι σαν αθλητής, σαν παίκτης, το χρειάζεται ο κόσμος, η κοινωνία. Θα το δείτε. Είναι 4 παιχνίδια και θέλω ο κόσμος να έρθει στο γήπεδο και να δουν κάτι που δεν έχει ξαναδεί. Μια χώρα να το θέλει τόσο πολύ και να μην το αφήσει καθόλου».