Ο Τολιόπουλος νιώθει ως ο καλύτερος σουτέρ της Εθνικής «αλλά χωρίς τους συμπαίκτες μου δεν θα γινόταν τίποτα»

Βασίλης Τολιόπουλος

Ο Τολιόπουλος νιώθει ως ο καλύτερος σουτέρ της Εθνικής «αλλά χωρίς τους συμπαίκτες μου δεν θα γινόταν τίποτα»

Ο Βασίλης Τολιόπουλος έκανε ματσάρα απέναντι στην Σλοβενία, με τον ίδιο να παραδέχεται πως αισθάνεται ως ο κορυφαίος σουτέρ της Εθνικής, αλλά χωρίς τους δημιουργούς που έχει γύρω του τίποτα δεν θα γινόταν.

Ο Βασίλης Τολιόπουλος ήταν κομβικός στην άνετη νίκη της Εθνικής απέναντι στην Σλοβενία, με τον διεθνή «μπόμπερ» να σταματά στους 17 πόντους με 4/4 τρίποντα.

Είναι λογικό μετά από ακόμα μια καλή εμφάνιση με την Ελλάδα, ο ηγέτης του Άρη να ερωτηθεί για το σουτ του και το αν αισθάνεται ο κορυφαίος σουτέρ της Εθνικής. Η απάντησή του ήταν απλά αφοπλιστική.

«Εντάξει, σίγουρα πιστεύω πως έχω πολύ καλό σουτ και πως στην ομάδα έχω το καλύτερο σουτ, αλλά τίποτα δεν θα γινόταν αν δεν είχα τους δημιουργούς που έχω δίπλα μου, αν δεν γυρνούσε η μπάλα όπως γυρνάει. Είναι πολύ πιο εύκολο να σου ετοιμάζουν ένα εύκολο σουτ και να το πάρεις, παρά να πρέπει να δημιουργήσεις εσύ το δικό σου σουτ. Ξέρω πως μπορώ να σκοράρω, ξέρω πως μπορώ να βάλω τα σουτ από μακριά και από μέση απόσταση. Το θέμα είναι πως χωρίς τον Νικ και τον Τόμας δεν θα γινόταν τίποτα. Χωρίς τον Γιάννη να τραβάει τρεις παίκτες μπορεί να μην γινόταν τίποτα. Ο ένας συμπληρώνει τον άλλον σε αυτή την ομάδα», πρόσθεσε και συμπλήρωσε:

«Το να παίζει έτσι με την Εθνική είναι περηφάνια. Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ και παίζω καλά με την Εθνική. Είναι ένα όνειρο που είχα από μικρό παιδί να παίζω για τόσο μεγάλα τουρνουά. Θέλω να το ζήσω ακριβώς όπως το έχω ονειρευτεί και να βρεθούμε στους Ολυμπιακούς αγώνες».

Βασίλης Τολιόπουλος

«Θέλει να βάζω το κορμί μου στην άμυνα, όπως κάνω τα τελευταία δύο χρόνια, που έχω γίνει πιο physical και στην επίθεση απλά να παίζω το μπάσκετ που παίζω στον Άρη», είπε σε ερώτηση για το τι ζητά από εκείνον ο Βασίλης Σπανούλης.  

Όσο για το παιχνίδι της Ελλάδας και την εύκολη νίκη επί της Σλοβενίας, είπε: «Όχι δεν ήταν εύκολη, γιατί για να φτάσουμε εδώ ξέρουμε πως είχαμε πίεση και όλοι δουλέψαμε πολύ στο κεφάλι μας, γιατί στο γήπεδο δεν είχαμε χρόνο να δουλέψουμε το πώς θα αντιμετωπίσουμε την Σλοβενία. Και πραγματικά πήραμε άριστα και περάσαμε στον τελικό».

Τέλος, με λίγες λέξεις, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα για τον τελικό με την Κροατία: «Θέλω να πιστεύω πως ναι, θα περάσουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες».