Ο Τσέισον Ραντλ στο Sportal: «Είμαστε στο σωστό δρόμο, μπορούμε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα»

Ο Τσέισον Ραντλ στο Sportal: «Είμαστε στο σωστό δρόμο, μπορούμε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα»

Χρήστος Τσάλτας 15:30 - 28.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:41 - 14.08.2024

Ο Τσέισον Ραντλ εστιάζει -μέσω του Sportal- στο καλό μομέντουμ που βρίσκεται η ΑΕΚ το τελευταίο διάστημα, στέκεται στα θετικά των τελευταίων 3 αγώνων, ενώ υπογραμμίζει πως η Ένωση βρίσκεται στο σωστό δρόμο από αγωνιστικής πλευράς.

Η νίκη της ΑΕΚ απέναντι στον ΠΑΟΚ ήρθε με έναν δεύτερο ημίχρονο εμφατικό και καταιγιστικό. Η Ένωση μπήκε αποφασισμένη και ήξερε από την πρώτη στιγμή τι ήθελε. Και αφού απέφυγε το αρχικό... μούδιασμα από τα άστοχα σουτ και τις προσαρμογές του «δικεφάλου του Βορρά» στην άμυνα, τα πράγματα έγιναν πιο απλά.

Η Ένωση βρήκε λύσεις στην επίθεση, με τον Τσέισον Ραντλ να βγαίνει μπροστά και να δίνει το σύνθημα για την αντεπίθεση της Ένωσης στο δεύτερο ημίχρονο. Μια κατάσταση συνηθισμένη για τον Αμερικανό γκαρντ, που από το ξεκίνημα της σεζόν δίνει λύσεις στην επίθεση και ηγείται της ΑΕΚ. Αποτελώντας την ήρεμη δύναμη στο επιθετικό κομμάτι.

Το πιο σημαντικό για τους «κιτρινόμαυρους», σε αυτή τη φάση της σεζόν είναι να αφομοιώνουν άπαντες τη φιλοσοφία του Πλάθα και να κάνει το γκρουπ βήματα προς τα εμπρός. Κάτι που παραδέχονται άπαντες στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο.

«Το πιστεύω πως είμαστε στο σωστό δρόμο», τόνισε ο Αμερικανός γκαρντ μιλώντας στο Sportal, για να εξηγήσει στη συνέχεια πως «προσαρμοζόμαστε σε διάφορες καταστάσεις που μας βάζει ο αντίπαλος. Είχαμε μια δύσκολη εβδομάδα με 3 παιχνίδια σε έξι μέρες. Είμαστε σε καλή στιγμή. Πρέπει να κρατήσουμε το μομέντουμ και να είμαστε έτοιμοι για το επόμενο παιχνίδι».

Η αντίδραση που βγάζει η ΑΕΚ μέσα στα παιχνίδια είναι ένα στοιχείο που δείχνει πολλά για την πρόοδο του συνόλου. Άλλωστε και κόντρα στον ΠΑΟΚ οι «κιτρινόμαυροι» ανέβασαν την απόδοσή τους στο δεύτερο ημίχρονο, μια κατάσταση την οποία έχουν παγιώσει στα τελευταία παιχνίδια και αποτελεί ένα από τα δυνατά σημεία τους.

Τι δείχνει όμως αυτό; Η εξήγηση ήρθε αβίαστα. «Δείχνει την ικανότητά μας να προσαρμοζόμαστε στις συνθήκες του αγώνα. Αναγνωρίζουμε πως πρέπει να αλλάζουμε στην άμυνα και βρίσκουμε τα πλεονεκτήματά μας μέσα κι έξω από το ζωγραφιστό. Πήραμε μια σπουδαία νίκη και την απολαύσαμε».

Η μπάλα γυρίζει, η απόδοση βελτιώνεται και η ΑΕΚ κάνει βήματα προόδου. Όλο αυτό δεν αφήνει κανέναν ανεπηρέαστο μέσα στο γκρουπ. «Είναι το καλύτερο μέσα στο παιχνίδι. Όταν η μπάλα γυρίζει, οι συμπαίκτες σου σκοράρουν, παίζεις το καλύτερο μπάσκετ, νιώθεις καλά. Αν συνεχίσουμε έτσι μπορούμε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα», εξήγησε ο Αμερικανός γκαρντ, που γυρίζοντας στα του αγώνα με τον ΠΑΟΚ εστίασε στον τρόπο με τον οποίο η ομάδα του άφησε πίσω την αστοχία του πρώτου ημιχρόνου.

«Είχαμε 1/13 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο με τον ΠΑΟΚ. Μπορεί να ήταν η άμυνα του ΠΑΟΚ, ίσως να μην ήμασταν συγκεντρωμένοι. Το πιο σημαντικό όμως είναι πως δεν σκύψαμε το κεφάλι, δεν απογοητευτήκαμε δεν τα παρατήσαμε. Συνεχίσαμε να σουτάρουμε και τα καταφέραμε στο τέλος».

Στο παιχνίδι του Σαββάτου ο Μφιόντου Καμπενγκέλε ήταν το σημείο αναφοράς. Ο Καναδός σέντερ έβαλε στα... καλάθια τον ΠΑΟΚ, κυριάρχησε κοντά αλλά και μακριά από το καλάθι και ξεσήκωσε άπαντες στο κλειστό των Λιοσίων.

Η παρουσία του αλλάζει το επίπεδο του παιχνιδιού της ομάδας, με τον Ραντλ να επισημαίνει ότι «η δυναμική της ομάδας είναι εντελώς διαφορετική. Η ενέργεια που φέρνει, η πίστη του στην ομάδα δεν υστερεί πουθενά. Είναι εντυπωσιακή. Το αποτέλεσμα το δείχνει. Παίζει εκπληκτικά και είμαι χαρούμενος που είναι συμπαίκτης μου. Είναι σπουδαίο».

Η ενέργεια που βγάζει στο παρκέ είναι ανεξάντλητη και περνάει στους συμπαίκτες του, οι οποίοι ακολουθούν τον τρόπο του. «Είναι κάτι που δεν μπορείς να περιγράψεις. Βλέποντας έναν παίκτη σαν αυτόν δεν έχεις άλλη επιλογή από το να τον ακολουθήσεις μέσα στο γήπεδο. Είναι ξεχωριστός».

Tags: