Ο Τζαλίν Σμιθ στο Sportal: «Να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε σε κατάμεστο ΣΕΦ» (vid)

Ο Τζαλίν Σμιθ στο Sportal: «Να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε σε κατάμεστο ΣΕΦ» (vid)

Χρήστος Τσάλτας 09:23 - 07.07.2024

Ο Τζαλίν Σμιθ μίλησε στο Sportal για την πρόκριση της Κροατίας στον τελικό του Προολυμπιακού Τουρνουά και έδωσε το... σύνθημα για τη μεγάλη αναμέτρηση με την Ελλάδα και το κατάμεστο ΣΕΦ.

Η Κροατία, μετά την ήττα-σοκ από τη Νέα Ζηλανδία, είχε δύο μέρες για να ξεκουραστεί, να κάνει recovery και να ετοιμαστεί για τον ημιτελικό με τη Δομινικανή Δημοκρατία. Το παιχνίδι αυτό ήταν άκρως σκληρό και απαιτητικό, κάτι που φάνηκε και στο φινάλε, με τους παίκτες του Νέστορ Γκαρσία να κοιτάζουν στα μάτια τους αντιπάλους τους σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Στο φινάλε όμως οι Κροάτες ήταν αυτοί που έμειναν όρθιοι και έκλεισαν εισιτήριο για τον τελικό του Προολυμπιακού Τουρνουά. Κάτι που δεν θα είχαν καταφέρει εάν ο Τζαλίν Σμιθ δεν έκανε step up την κρίσιμη στιγμή.

Με υπογραφή... Ζούμπατς η Κροατία στο δρόμο της Ελλάδας
ΜΠΑΣΚΕΤ

22:46 - 06.07.2024

Με υπογραφή... Ζούμπατς η Κροατία στο δρόμο της Ελλάδας

Ντέρμπι στο ΣΕΦ, με την Δομινικανή Δημοκρατία να φτάνει στα... όριά της την Κροατία, όμως η αποτελεσματικότητα του Ίβιτσα Ζούμπατς έκρινε το παιχνίδι, με τους Κροάτες να φτάνουν στη νίκη με 80-77 και να κλείνουν θέση για τον τελικό όπου θα αντιμετωπίσουν την Ελλάδα.

Ο νατουραλιζέ γκαρντ της ομάδας του Σέσαρ έδωσε λύσεις σε κρίσιμα σημεία και μιλώντας στην κάμερα του Sportal εξήγησε πως το παιχνίδι είχε ιδιαίτερη απαίτηση, ενώ έδωσε το σύνθημα για τον αγώνα με την Ελλάδα.

«Δύσκολο παιχνίδι. Είμαι χαρούμενος που καταφέραμε και κερδίσαμε και περάσαμε από αυτό γιατί την Κυριακή πιθανότατα θα παίξουμε μπροστά σε γεμάτο γήπεδο», ήταν τα πρώτα λόγια του Σμιθ, ο οποίος στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «τα πάντα θα είναι πιο σπουδαία. Θα παίξουμε κόντρα σε μια ελληνική ομάδα, σε ελληνικό γήπεδο. Θα είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι γιατί ξέρουμε ότι θα είναι έτοιμοι για εμάς».

Όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια του Προολυμπιακού Τουρνουά, έτσι και κόντρα στους Δομινικανούς, ο Ίβιτσα Ζούμπατς ήταν ο παίκτης που έκανε τη διαφορά. Για τον σέντερ των Λος Άντζελες Κλίπερς είχε μόνο καλά λόγια να πει.

Άλλωστε σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά έχει εξελιχθεί στο απόλυτο σημείο αναφοράς. «Είναι κίλερ ο Ζούμπατς. Ξέρουμε θα είναι δύσκολο στον τελικό, αλλά αν συνεχίσουμε έτσι τότε θα έχουν ευκαιρία σε κάθε αγώνα. Είχε 25 πόντους απόψε, στο προηγούμενο παιχνίδι είχε 29. Ξέρουμε ότι θα έχουν ένα πλάνο για εκείνον, οπότε θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι».

Για το τέλος μίλησε για το μεγάλο παιχνίδι της Κυριακής και ήταν ξεκάθαρος. «Θεωρώ ότι όλοι θα προσπαθήσουν να παίξουν μπροστά σε 11 χιλιάδες κόσμο, οπότε θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε», είπε χαρακτηριστικά.