Ο Τζάστιν Τίλμαν στο Sportal: «Έχουμε να αποδείξουμε πολλά σαν ομάδα»

Τζάστιν Τίλμαν

Ο Τζάστιν Τίλμαν στο Sportal: «Έχουμε να αποδείξουμε πολλά σαν ομάδα»

Χρήστος Τσάλτας 11:28 - 24.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:47 - 14.08.2024

Ο Τζάστιν Τίλμαν μίλησε στο Sportal και αναφέρθηκε στη σημασία της κατάκτησης της πρώτης θέσης του ομίλου στο BCL για την ΑΕΚ, αναφέρθηκε στο κίνητρο των παικτών του Ζοάν Πλάθα και απάντησε στο αν θα βάλει το τρίποντο στο ρεπερτόριό του τη φετινή σεζόν.

Ένα πολύ σημαντικό βήμα για την ΑΕΚ Betsson έγινε με τη νίκη απέναντι στην Κινγκ Στσέτσιν, στο κλειστό των Λιοσίων. Η Ένωση με το τελικό 86-64 έκανε αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου στο BCL, με την Ένωση να στοχεύει ψηλά στο BCL.

Το πιο σημαντικό ήταν πως η νίκη ήρθε δύο μέρες μετά από την υπερπροσπάθεια απέναντι στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, όπου έφτασε μια ανάσα από μια πολύ σπουδαία νίκη. «Ήταν δύσκολο για εμάς να χάνουμε έτσι τέτοιο παιχνίδι, ειδικά με το δεύτερο ημίχρονο που κάναμε. Έχουμε πολλά να αποδείξουμε σαν ομάδα. Επιστρέψαμε στον δρόμο των επιτυχιών και θέλουμε να χτίσουμε ένα σερί νικών διεκδικώντας τίτλους, γιατί όχι», εξήγησε ο Τζάστιν Τίλμαν μιλώντας στο Sportal σχετικά με την αντίδραση της ομάδας του.

Το παιχνίδι με τους Πολωνούς είχε παγίδες, αλλά η δουλειά έγινε -και με το παραπάνω- χάρη σε 14 καταιγιστικά λεπτά. Η άμυνα άλλωστε ήταν αυτή που οδήγησε εκ του ασφαλούς στη νίκη.

«Ήταν συλλογική προσπάθεια, όλη η ομάδα ανέβασε την ένταση στην άμυνα και έτσι επιτεθήκαμε ακόμα περισσότερο. Κερδίσαμε βολές, ευστοχήσαμε και παίζουμε με υψηλή αυτοπεποίθηση και θέλουμε να διατηρήσουμε αυτό το μομέντουμ», υπογράμμισε.

Ακόμα ένα βήμα προς την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου και για την Ένωση είναι κάτι παραπάνω από σημαντική η επίτευξη του στόχου αυτού. «Είναι πραγματικά σημαντικό. Όταν άρχισε η σεζόν είχαμε ένα meeting σαν ομάδα να συζητήσουμε για τους στόχους που θέλουμε να πετύχουμε. Θέλουμε να πάμε μακριά, να μείνουμε ταπεινοί και να δουλεύουμε σκληρά στις προπονήσεις», τόνισε ο Αμερικανός σέντερ, πριν σταθεί στην επικοινωνία που έχει χτίσει με τους συμπαίκτες του.

Σε πρώτο πλάνο έφερε την αυτοπεποίθηση με την οποία παίζει το γκρουπ, βοηθώντας ο ένας τον άλλο να βγάλουν τον καλύτερο εαυτό τους, ανεξάρτητα από τις συνθήκες κάθε αγώνα.

«Νιώθω τρομερή αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι μου. Οι συμπαίκτες μου δίνουν κίνητρο σε μένα, αλλά και ο ένας δίνει κίνητρο στον άλλο και υπάρχει αυτοπεποίθηση στην ομάδα. Αυτό βοηθάει και τους γκαρντ της ομάδας μας να παίζουν με λιγότερη πίεση. Έτσι τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα για όλους».

Ο Αμερικανός είναι πυλώνας στο παιχνίδι της ΑΕΚ, επιθετικά. Αυτό συμβαίνει γιατί έχει πάρει το πράσινο φως από τον Ζοάν Πλάθα ώστε να εκτελεί ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Μέχρι ώρας δεν έχει δοκιμάσει κάποιο σουτ τριών πόντων, όμως κάτι τέτοιο δεν αποκλείεται να συμβεί στο μέλλον. «Εάν δείτε τους αριθμούς μου από το τρίποντο πάντα έπαιρνα σουτ από μακρινή απόσταση, 2 ή 3 ανά παιχνίδι. Σίγουρα θα σουτάρω. Όταν είμαι ελεύθερος θα πάρω τα σουτ. Ο προπονητής μου δίνει αυτοπεποίθηση να σουτάρω όποτε έχω τη μπάλα», ανέφερε ο Τίλμαν επί του θέματος.

Tags: