«Ξεχωριστό που φοράω τη φανέλα της Team USA»: Ο Τζέιλεν Μπράνσον εξηγεί στο Sportal τη σημασία του να αγωνίζεσαι για την εθνική ομάδα

Τζέιλεν Μπράνσον

i

@FIBA

«Ξεχωριστό που φοράω τη φανέλα της Team USA»: Ο Τζέιλεν Μπράνσον εξηγεί στο Sportal τη σημασία του να αγωνίζεσαι για την εθνική ομάδα

Χρήστος Τσάλτας 10:10 - 26.08.2023 / Ανανεώθηκε: 13:58 - 14.08.2024

Ο εκ των ηγετών της φετινής Team USA, Τζέιλεν Μπράνσον, «ξεδιπλώνει» τις σκέψεις του στο Sportal γύρω από την προσπάθεια της εθνικής ομάδας της χώρας του και μιλάει επί προσωπικού για το συναίσθημά του όταν φοράει τη φανέλα με το εθνόσημο.

Αποστολή στη Μανίλα

Κάθε αθλητής που αγωνίζεται για την εθνική ομάδα της χώρας του βάζει το συναίσθημα πάνω από τη λογική. Αυτή η συνθήκη δεν είναι τωρινή, αλλά κρατάει εδώ και πολλά χρόνια και ισχύει για κάθε βαθμίδα. Από σταρ πρώτου μεγέθους στο ΝΒΑ, έως παίκτες των χαμηλότερων κατηγοριών.

Η στάση αυτή ισχύει και για την Team USA. Οι Αμερικανοί φέτος κατέβασαν μια ανανεωμένη ομάδα, σε όλα τα επίπεδα. Η οποία φυσικά διακατέχεται από το αίσθημα περηφάνιας, φορώντας τη φανέλα με το λογότυπο «USA». Από μόνο του άλλωστε αποτελεί μεγάλη υπόθεση και δεν το κρύβει κανένας.

«Είναι πραγματικά ξεχωριστό για μένα», τόνισε ο Τζέιλεν Μπράνσον μιλώντας στο Sportal και στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «η εμπειρία και όσα περνάω μέσα από αυτό είναι ένα συναίσθημα που δεν συγκρίνεται. Είμαι ενθουσιασμένος για αυτή την ευκαιρία που έχω μπροστά μου».

Πέρα από το συναισθηματικό του πράγματος, όμως, υπάρχει στον ορίζοντα και το αγωνιστικό, καθώς το δέλεαρ είναι τεράστιο και ο στόχος μεγάλος. Ο οποίος είναι ένας φυσικά.

Το χρυσό μετάλλιο.

Στο μυαλό των παικτών του Κερ δεν υπάρχει τίποτε άλλο, αλλά την ίδια ώρα ουδείς φροντίζει να προτρέψει. «Προφανώς είναι ο τελικός μας στόχος, αλλά κοιτάμε κάθε μέρα ξεχωριστά. Αυτό είναι που εστιάζουμε. Η προσοχή μας είναι στη Νέα Ζηλανδία για την ώρα και μετά θα σκεφτούμε τα επόμενα», εξήγησε ο Τζέιλεν Μπράνσον επί του θέματος, με τον γκαρντ των Νιου Γιορκ Νικς να γνωρίζει καλά πως οι αρμοδιότητές του είναι αυξημένες ενόψει του τουρνουά.

Τζέιλεν Μπράνσον, Μπράντον Ίνγκραμ

Μέχρι να φτάσει στην κατάκτηση της κορυφής όμως η Team USA θα πρέπει να διανύσει αρκετά χιλιόμετρα και να κάνει μεγάλο αγώνα. Το ξέρουν άπαντες πολύ καλά αυτό και έτσι η σημασία της προετοιμασίας είναι ακόμα πιο μεγάλη για τους παίκτες του Στιβ Κερ.

Όπως και ο ενθουσιασμός τους φυσικά για όλη τη διαδικασία. «Είμαι ενθουσιασμένος γιατί είναι μια εξαιρετική εμπειρία. Δουλέψαμε σκληρά τις τελευταίες εβδομάδες για να γίνουμε καλύτεροι και να βρούμε καλύτερα ο ένας τον άλλο, να φτιάξουμε τη χημεία μας. Είμαστε ενθουσιασμένοι για αυτά που έρχονται».

Μέσα από τις προπονήσει στο Λας Βέγκας, τα φιλικά σε Ισπανία και Άμπου Ντάμπι, αλλά και τις προπονήσεις στη Μανίλα οι παίκτες του Κερ ήρθαν πιο κοντά, με τη χημεία να βελτιώνεται μέρα με τη μέρα.

«Η χημεία μας αναπτύσσεται κάθε μέρα όλο και περισσότερο», παραδέχτηκε ο JB και συμπλήρωσε «Ο ένας γνωρίζει καλύτερα τον άλλο, υπάρχει εμπιστοσύνη και έχουμε την ευκαιρία όλοι μαζί να γίνουμε καλύτεροι συνολικά, που αυτός είναι ο στόχος μας».

Στο φετινό σχεδιασμό ήταν εξ αρχής ένας από τους ηγέτες, μαζί με τον Άντονι Έντουαρνς. Οι δυο τους άλλωστε φέρνουν μια διαφορετική διάσταση στο παιχνίδι της ομάδας τους, αλλάζουν τον ρυθμό και τις ισορροπίες.

Ρωτήσαμε τον εκρηκτικό γκαρντ σχετικά με τον ρόλο του μέσα στην ομάδα και ξεκαθάρισε ότι «εγώ απλώς προσπαθώ να κάνω το καλύτερο, βάζοντας τη φωνή μου στην ομάδα. Υπάρχουν πολλοί παίκτες στην ομάδα που μπορούν να πάρουν ριμπάουντ, να κάνουν διαφορετικές δουλειές και να γεμίσουν τα στατιστικά. Εγώ είμαι σε θέση να βοηθήσω και να είμαι ο καλύτερος εαυτός μου, οπότε αυτό είναι που σκέφτομαι μόνο».

Στην φετινή version της Team USA δεν είναι ο μόνος παίκτης των Νικς. Διότι στο πλευρό του έχει τον φίλο του, Τζος Χαρτ, με τον οποίο τον συνδέει φιλία ετών. Η μετάβαση από το παιχνίδι του ΝΒΑ στα παιχνίδια της FIBA γίνεται σαφώς πιο ομαλή με την παρουσία του Χαρτ, κάτι που παραδέχτηκε και ο ίδιος.

«Είναι διασκεδαστικό που παίζουμε μαζί. Είναι λίγο διαφορετικό το παιχνίδι, αλλά ο σκοπός παραμένει ίδιος. Είναι κάτι που βοηθάει όλη την ομάδα συνολικά να είμαστε όλοι μαζί. Αυτό είναι που σκεφτόμαστε και ξεκινάμε από αυτό», ήταν τα λόγια του.

Παρ' ότι δεν θέλει να παραδεχτεί ανοιχτά πως είναι ένας από τους ηγέτες της Team USA, ο Μπράνσον φροντίζει να το δείχνει με την στάση του. Βάζοντας σταθερά το «εμείς» πάνω από το «εγώ». Όπως θα έκανε κάθε σωστός ηγέτης...