Ο Τζόρνταν ΜακΡέι στο Sportal: «Χάσαμε 9 στα 10 παιχνίδια από δικά μας λάθη, όλοι περιμένουν περισσότερα από την ΑΕΚ»

Τζόρνταν ΜακΡέι

i

©Intime

Ο Τζόρνταν ΜακΡέι στο Sportal: «Χάσαμε 9 στα 10 παιχνίδια από δικά μας λάθη, όλοι περιμένουν περισσότερα από την ΑΕΚ»

Χρήστος Τσάλτας 10:46 - 02.04.2024 / Ανανεώθηκε: 23:22 - 13.08.2024

Ηγετικές δηλώσεις του Τζόρνταν ΜακΡέι στο Sportal. Χωρίς διάθεση να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του ο Αμερικανός αρχισκόρερ μιλάει για όσα πήγαν στραβά το 2024, εστιάζει στο πιο αδύναμο σημείο της Ένωσης και παραδέχεται πως οι περισσότερες ήττες ήρθαν από λάθη αυτού και των συμπαικτών του.

Όταν η ΑΕΚ Betsson απέκτησε το καλοκαίρι του 2023 τον Τζόρνταν ΜακΡέι ήξερε δύο πράγματα, πως έβαζε στη μηχανή της έναν σκόρερ ολκής, με δεδομένη ικανότητα να νικήσει την αντίπαλη άμυνα με κάθε τρόπο, αλλά και και πως αποκτούσε έναν παίκτη-ηγέτη που δεν θα κρυφτεί σε δικαιολογίες και θα εστιάσει στα κακώς κείμενα.

Τόσο ο 33χρονος άσος, όσο και οι συμπαίκτες του έπρεπε να κάνουν μεγάλη υπομονή για να γευτούν τη χαρά της νίκης στο κλειστό των Λιοσίων. Πιο συγκεκριμένα, αυτή ήρθε την 1η Απριλίου του 2024 κόντρα στο Μαρούσι. 114 μέρες μετά την τελευταία επικράτηση της ομάδας του Ηλία Ζούρου στο «σπίτι» της.

Άραγε στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο είχαν γνώση της κατάστασης αυτής; Ρωτήσαμε σχετικά τον ΜακΡέι.

«Δεν θυμάμαι να πω την αλήθεια», είπε αρχικά και αφού του υπενθυμίσαμε πως ήταν στις 9 Δεκεμβρίου του 2023 κόντρα στον ίδιο αντίπαλο (Μαρούσι) με ένα χαμογελο αμηχανίας πρόσθεσε «ουάου, αυτό μάλλον δεν είναι και τόσο καλό».

Η κουβέντα όπως ήταν φυσικό στράφηκε στο δεύτερο μισό της σεζόν. Και ιδίως στο ξεκίνημα του 2024. Το οποίο όχι απλώς δεν ήταν αυτό που ονειρεύονταν στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο, αλλά έμοιαζε με καταστροφή για όσα με κόπο έχτιζε η Ένωση το προηγούμενο διάστημα.

«Είναι πραγματικά απογοητευτική χρονιά για όλους το 2024», είπε χωρίς περιστροφές ο ΜακΡέι, για να προσθέσει «Ξέρουμε πως στο ξεκίνημα της σεζόν οι στόχοι που τέθηκαν ήταν υψηλοί, είχαμε αλλαγή προπονητή, παίκτες έφυγαν. Δεν αποτελούν δικαιολογίες όλα αυτά, πετύχαμε λιγότερα απ όσα περίμεναν όλοι. Τώρα ο στόχος είναι να τερματίσουμε έβδομοι και να κάνουμε την δική μας προσπάθεια στα πλέι οφ. Αυτός είναι ο στόχος πλέον».

Ο Αμερικανός είναι παίκτης που τα δίνει όλα στο παρκέ και στις δύο πλευρές. Την ίδια ώρα δεν κρύβει το συναίσθημά του σε καμία περίπτωση. Όταν του αρέσει κάτι το πανηγυρίζει με την ψυχή του, όταν κάτι τον απογοητεύει το εξωτερικεύει. Έτσι έχει μάθει άλλωστε και δεν θα αλλάξει στα 33.

Η πορεία της ομάδας του μόνο χαρούμενο δεν τον έκανε. «Εγώ είμαι συναισθηματικός και δεν κρύβω τα συναισθήματά μου. Είναι δύσκολο. Όλοι θέλουμε να κερδίσουμε, εγώ θέλω περισσότερο από κάθε άλλον. Ήρθα εδώ για να κερδίσω. Η ΑΕΚ έχει σπουδαία ιστορία και το front office έκανε πολύ καλή δουλειά το καλοκαίρι με την ομάδα που έφτιαξε. Αρκετές φορές η ομάδα ήταν στην ίδια σελίδα φέτος. Κάποιες φορές όμως αυτό συμβαίνει».

Παρά τις υψηλές προσδοκίες που υπήρχαν από το ξεκίνημα της σεζόν, η ΑΕΚ Betsson παλεύει στα playouts με φόντο την έβδομη θέση. Για τους παίκτες του Ηλία Ζούρου τα 4 παιχνίδια που ακολουθούν έχουν ξεκάθαρο στόχο. «Πιστεύω ότι μπορούμε και πρέπει να τελειώσουμε τα playouts με 5-0 ρεκόρ. Έχουμε κοντράρει και τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό φέτος. Το 90% των αγώνων μας το χάσαμε πνευματικά. Ήμασταν 1-2 plays μακριά από τη νίκη και κάναμε λάθη, δίναμε την ευκαιρία στον αντίπαλο να σκοράρει.

Το ταλέντο υπήρχε, η θέληση ήταν εκεί, πνευματικό ήταν το πρόβλημα. Χάσαμε 9 στα 10 παιχνίδια από δικά μας λάθη. Έχουμε λίγο χρόνο τώρα. Παίζουμε ένα παιχνίδι την εβδομάδα, βλέπουμε βίντεο για να διορθώσουμε λάθη μας. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός είναι σπουδαίες ομάδες, αλλά όπως είπα και στο ξεκίνημα της σεζόν δεν φοβόμαστε κανέναν, εγώ δεν φοβάμαι κανέναν. Πρέπει να τους σεβόμαστε και όχι να τους φοβόμαστε».

Ζώντας την προσπάθεια από... μέσα, από το ξεκίνημα της προετοιμασίας, ο 33χρονος άσος γνωρίζει καλά το κλίμα εντός των τειχών. Περιγράφοντας την κατάσταση εντός των τειχών εξήγησε πως «έχουμε ένα γκρουπ εξαιρετικών παικτών. Όλοι ήταν πολύ θετικοί σε όλα. Κάποιες φορές αυτό είναι χάλια γιατί ενώ είναι καλά παιδιά όλοι δεν ξέρεις πώς να κερδίσεις. Η ατμόσφαιρα στην ομάδα ήταν καλή, όμως όλοι περιμένουν περισσότερα από την ΑΕΚ και εμείς περιμένουμε περισσότερα από τους εαυτούς μας. Είναι μια δύσκολη σεζόν. Μπορούμε να τελειώσουμε τον τρίτο γύρο με 5-0 και να κάνουμε θόρυβο στα πλέι οφ».

Η αναφορά στο πνευματικό κομμάτι δεν ήταν τυχαία. Σε αυτό η Ένωση παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων και δεν ήταν λίγες οι φορές που μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση «λύγισε». Κάτι που κόστισε πολλά στην πορεία της σε Ελλάδα και Ευρώπη.

«Ναι ήταν το αδύνατο σημείο μας φέτος. 100%», παραδέχτηκε ο Αμερικανός αρχισκόρερ, πριν σταθεί στη νίκη κόντρα στο Μαρούσι και αν είναι σε θέση να αλλάξει την εικόνα της ομάδας. Ο έμπειρος άσος ήταν αφοπλιστικός για ακόμα μια φορά. «Έχουμε πολλούς νέους παίκτες. Παίκτες που έρχονται στην Ευρώπη, έναν συνδυασμό. Είχαμε 2 προπονητές με δύο διαφορετικές φιλοσοφίες. Έχουμε παιδιά που πρώτη φορά στην καριέρα τους παίζουν πολλά λεπτά στο παρκέ σε αυτό το επίπεδο. Βλέποντας περισσότερο βίντεο και εστιάζοντας στη λεπτομέρειες δεν θα διορθώσεις τα πάντα, αλλά θα μπορείς να είσαι σε θέση να πάρεις καλύτερες αποφάσεις. Όλοι κάνουν λάθη. Έχω κάνει εκατομμύρια λάθη στην καριέρα μου. Αλλά παίζουμε σκληρά».

Κλείνοντας την κουβέντα με τον χαρισματικό άσο, τον ρωτήσαμε για το μέλλον του. Το συμβόλαιο με την ΑΕΚ Betsson εκπνέει και με δεδομένη την παρουσία του δεν είναι λίγοι εκείνοι που ζητούν την παραμονή του στην ομάδα και την επόμενη σεζόν.

«Μου αρέσει η Αθήνα. Το μέλλον μου είναι στον αέρα, αλλά μου αρέσει να είμαι σε ένα περιβάλλον που ο κόσμος είναι πραγματικά παθιασμένος για την ομάδα, δημιουργεί ατμόσφαιρα και είναι στο πλευρό των παικτών», ανέφερε επί του θέματος, πριν σταθεί στην απόλυτη προτεραιότητά του για το καλοκαίρι που έρχεται.

«Είμαι 33 και το όνειρό μου είναι να υπογράψω σε μια ομάδα για δύο χρόνια. Θέλω να είμαι άνετα κάπου για δύο χρόνια. Αυτός είναι ο στόχος μου, πρώτα απ' όλα. Είναι κάτι που ανυπομονώ. Αγαπώ την ΑΕΚ, αγαπώ την Αθήνα. Εάν υπάρξει η ευκαιρία να επιστρέψω δεν βρίσκω τον λόγο να μην μπω σε πολύ σοβαρή σκέψη», ήταν τα λόγια του.