Ο Βενσάν Κολέ μετάνιωσε που δεν δέχθηκε πρόταση του Ολυμπιακού το 2014

Βενσάν Κολέ

i

Imago

Ο Βενσάν Κολέ μετάνιωσε που δεν δέχθηκε πρόταση του Ολυμπιακού το 2014

Παναγιώτης Ραμαντάνης 16:17 - 09.09.2024 / Ανανεώθηκε: 16:28 - 09.09.2024

Ο πολύπειρος πρώην προπονητής Βενσάν Κολέ, μίλησε για την πρόταση που του έγινε από το Ολυμπιακό το 2014.

Τέλος στην προπονητική του καριέρα έβαλε ο Βενσάν Κολέ, ο οποίος μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, αποφάσισε να σταματήσει αυτό που αγαπάει και να μην κάτσει άλλο στον πάγκο της Γαλλίας. Ολοκλήρωσε το ταξίδι του με τους «τρικολόρ» μετά από 15 χρόνια καριέρας, με ένα ασημένιο μετάλλιο στο τελευταίο του παιχνίδι.

Ο ίδιος προφανώς, δεν ήθελε να φύγει εντελώς από την εθνική ομάδα της χώρας του και πλέον θα είναι σε νέο πόστο. Συμφώνησε να αναλάβει χρέη Ειδικού Συμβόλου, με τους όρους του συμβολαίου να γράφουν ότι σε περίπτωση που του γίνει πρόταση από ομάδα του ΝΒΑ ή της Euroleague για να γίνει βοηθός προπονητή, θα μπορέσει να αποχωρήσει.

Ο Κολέ το 2014 δέχθηκε πρόταση από τον Ολυμπιακό για να αναλάβει την ομάδα, ωστόσο εκείνος είχε απαντήσει αρνητικά. Ο πολύπειρος πρώην coach της εθνικής Γαλλίας, μίλησε για την πρόταση που είχε δεχθεί και ανέφερε ότι λυπάται που δεν είχε δεχθεί να πάει στον Πειραιά. Συγκεκριμένα είπε: «Λυπάμαι, που δεν αποδέχθηκα την πρόταση του Ολυμπιακού το 2014! Έλαβα τα εύσημα από την Ευρώπη μετά το χάλκινο μετάλλιο (σ.σ. με τη Γαλλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014). Ήταν μέσα στη σεζόν, είχα φέρει παίκτες στο Στρασβούργο, δεν ήθελα να τους προδώσω. Αλλά τώρα που το σκέφτομαι ήταν βλακεία».

Να υπενθυμίσουμε ότι μετά την αρνητική απάντηση του Κολέ, ο Ολυμπιακός είχε προχωρήσει στην απόκτηση ενός Έλληνα προπονητή. Ο λόγος φυσικά για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, ο οποίος είχε προσφέρει πολλά στους «ερυθρόλευκους». Τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, με τον ίδιο να έχει αλλάξει χώρα και πόλη, αλλά... όχι χρώματα.

Ο Έλληνας coach είναι από πέρσι στον Ερυθρό Αστέρα, όπου κατάφερε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να κάνει καλή δουλειά και να κερδίσει τόσο την πίστη των ανθρώπων της ομάδας, όπως και των οπαδών. Οι «ερυθρόλευκοι» του Βελιγραδίου μάλιστα έχουν ένα φιλικό κόντρα στον Ολυμπιακό την Τρίτη (10/09) στο ΣΕΦ.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!