Ο Βεζένκοφ ενημέρωσε το Σακραμέντο ότι δε θα συνεχίσει - Η επόμενη μέρα και η προοπτική επιστροφής στην Ευρώπη

Σάσα Βεζένκοφ

i

@Photo by Lachlan Cunningham/Getty Images

Ο Βεζένκοφ ενημέρωσε το Σακραμέντο ότι δε θα συνεχίσει - Η επόμενη μέρα και η προοπτική επιστροφής στην Ευρώπη

Aχιλλέας Μαυροδόντης 16:14 - 08.06.2024 / Ανανεώθηκε: 17:16 - 08.06.2024

«Συναγερμός» στην Ευρώπη μετά την απόφαση του Σάσα Βεζένκοφ να μη συνεχίσει στους Σακραμέντο Κινγκς. Τι σημαίνει για την επόμενη μέρα του και ποια η προοπτική επιστροφής στην Ευρώπη.

Ο Σάσα Βεζένκοφ δεν πρόκειται να συνεχίσει στο Σακραμέντο!

Ο MVP της Euroleague το 2023, μετά από μια χρονιά που δεν πήρε ποτέ ουσιαστική ευκαιρία, δεν έχει σκοπό να χάσει ακόμη έναν χρόνο στο Σακραμέντο και ενημέρωσε τους Κινγκς ότι δεν επιθυμεί την παραμονή του στην ομάδα τη σεζόν που έρχεται.

Ο Βεζένκοφ είχε περιορισμένο χρόνο συμμετοχής στο Σακραμέντο, καθώς ο Μάικ Μπράουν τον χρησιμοποιούσε μόλις για 12.2′ λεπτά κατά μέσο όρο σε 42. Είχε δύο τραυματισμούς, βέβαια, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο Μάικ Μπράουν, ο οποίος ανανέωσε, τον… πάρκαρε συχνά πυκνά στον πάγκο, χωρίς να υπάρχει τραυματισμός.

22:53 - 11.06.2023

Τρομερό τρίποντο από τον Βεζένκοφ στη λήξη του χρόνου

Ο Σάσα Βεζένκοφ λίγο πριν τη λήξη της επίθεσης του Ολυμπιακού σηκώθηκε και έβαλε ένα τρομερό τρίποντο με ταμπλό.

Τι σημαίνει όμως αυτή η εξέλιξη για το μέλλον του Σάσα Βεζένκοφ;

Αυτό σημαίνει πως επιθυμεί να τελειώσει τη συνεργασία του με τους Σακραμέντο Κινγκς, κάτι που όμως δεν είναι απλό, καθώς χρειάζεται να ακολουθηθούν κάποιες διαδικασίες.

Ουσιαστικά ο Σάσα Βεζένκοφ θα πρέπει, είτε να γίνει trade από την πλευρά των Κινγκς ώστε να κερδίσουν ανταλλάγματα σε έμψυχο δυναμικό από το υπόλοιπο συμβόλαιο του παίκτη, είτε να λάβει το ποσό του συμβολαίου που του αναλογεί και να γίνει απευθείας αποδέσμευση, ώστε να βγει αμέσως στη free agency του ΝΒΑ.

Αν ο Σάσα Βεζένκοφ γίνει ανταλλαγή, τότε στη νέα του ομάδα θα πρέπει να λάβει 6.6 εκατομμύρια δολάρια τη σεζόν 2024 - 2025, ενώ υπάρχει και team option για 6.9 εκατομμύρια δολάρια για την σεζόν 2025 - 2025 με επιλογή του οργανισμού από το Σακραμέντο.

Ο Σάσα Βεζένκοφ δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα συνεχίσει στο ΝΒΑ, κάτι που προφανώς θα εξαρτηθεί από την πιθανή ανταλλαγή και τις προτάσεις που ενδεχομένως θα έχει από τις ομάδες της άλλης πλευράς του Ατλαντικού, την ώρα που οι πιθανότητες να επιστρέψει στην Ευρώπη είναι αρκετές, πολλές ομάδες να κοιτάζουν την περίπτωσή του με πολύ καλό μάτι, ενώ, όπως είναι λογικό, η Ελλάδα θα είναι δεδομένα μια από τις βασικές επιλογές του, εάν αποχωρήσει από τις ΗΠΑ.

Ο πεισμωμένος Ολυμπιακός, ο «μαχητής» Κάνααν και η κίνηση του Σλούκα

Ο πεισμωμένος Ολυμπιακός, ο «μαχητής» Κάνααν και η κίνηση του Σλούκα

Ο Αχιλλέας Μαυροδόντης γράφει για το Ολυμπιακός - Παναθηναίκός, τον δεύτερο τελικό ανάμεσα στις δύο ομάδες για την Stoiximan Basket League και στέκεται σε αγωνιστικά, αλλά και όχι μόνο ζητήματα.