Βεζένκοφ: «Μου λείπει πολύ το τρόπαιο της Euroleague» (vid)

Βεζένκοφ: «Μου λείπει πολύ το τρόπαιο της Euroleague» (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:59 - 26.07.2024 / Ανανεώθηκε: 10:00 - 26.07.2024

Συμπατριώτες του εμφανίστηκαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για να τον καμαρώσουν ξανά στα «ερυθρόλευκα» και ο Σάσα Βεζένκοφ δεν έχασε την ευκαιρία να μιλήσει στο Sportal της Βουλγαρίας για την επόμενη μέρα του και τους στόχους του στην δεύτερη θητεία του με τον Ολυμπιακό.

Τη μέρα που ο Ολυμπιακός διοργάνωσε τη συνάντηση για την επιστροφή του Σάσα Βεζένκοφ, στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, εμφανίστηκαν αρκετοί εκπρόσωποι βουλγάρικων media. Ανάμεσά τους αυτοί από το Sportal.bg, που... πλησίασαν τον 29χρονο σταρ για να τους προσφέρει (στη γλώσσα τους) τα πρώτα συναισθήματά από την μεταγραφή του.

«Για μένα αυτή η εξέλιξη προσφέρει ηρεμία», είπε ο τέως NBA, ο οποίος μετά από μία σεζόν με τους Σακραμέντο Κινγκς, τη νέα αγωνιστική περίοδο εκτός του ότι θα φορά ξανά τα «ερυθρόλευκα», στο... χρηματιστήριο της Euroleague υπολογίζεται πλέον ως ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες.

Το χρονικό της επιστροφής του Βεζένκοφ: Οι 372 μέρες που μεσολάβησαν μέχρι να ξαναβάλει τα ερυθρόλευκα (vids)
EUROLEAGUE

12:38 - 25.07.2024

Το χρονικό της επιστροφής του Βεζένκοφ: Οι 372 μέρες που μεσολάβησαν μέχρι να ξαναβάλει τα ερυθρόλευκα (vids)

Μέσα σε ένα χρόνο και μία εβδομάδα, ο Σάσα Βεζένκοφ ακολούθησε την aller retour διαδρομή Πειραιάς-Σακραμέντο. Έκανε μία νοητή στάση στο Τορόντο και πλέον ανήκει και πάλι στον Ολυμπιακό. Σας θυμίζουμε τι μεσολάβησε από τη μέρα που υπέγραψε στους Κινγκς (18 Ιουλίου 2023), μέχρι... σήμερα!

Αυτό όμως, που επιθυμεί είναι το ίδιο με αυτό που σκέφτονται οι οπαδοί του Ολυμπιακού. «Ξέρω ότι ο κόσμος θέλει να κερδίσουμε τίτλους. Αυτό θέλω κι εγώ. Προς το παρόν όμως, το σημαντικό είναι να μείνουμε υγιείς σε όλη τη διάρκεια της σεζόν», είπε ο Βεζένκοφ στην κάμερα του Sportal. «Νιώθω πολύ όμορφα και κοιτάω ήδη... μπροστά».

Παραδέχθηκε τα συναισθήματά του για τον Ολυμπιακό, ακόμα κι όταν δεν ήταν στο ρόστερ της ομάδας, όπως παραδέχθηκε επίσης πως «η απόφαση να αποχωρήσω από το NBA δεν ήταν εύκολη. Ήταν πάντα το όνειρό μου να παίξω εκεί, αλλά τελικά επέλεξα να μην δώσω στον εαυτό μου δεύτερη ευκαιρία».

Μάλιστα εξήγησε και το... γιατί. «Αποφάσισα πως η Ελλάδα είναι ο κατάλληλος τόπος για μένα και ο Ολυμπιακός η ομάδα μου. Πρόκειται για τον σύλλογος που έχω μέσα στην καρδιά μου και που μου έδωσε το κίνητρο να δουλέψω σκληρά, να δώσω τα πάντα στο γήπεδο και να πάρω μεγάλη αγάπη. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακοί και οι φίλαθλοι πιστεύουν σε εμένα και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Κατέληξε πως «έχω κερδίσει αρκετές ατομικές διακρίσεις, έχουμε κατακτήσει με τον Ολυμπιακό τρόπαια, αλλά δεν σας κρύβω πως μου λείπει πολύ η κούπα της Euroleague».