Ο... βιονικός Τόμας Ουόκαπ είναι ο «στρατιώτης» που όλοι θα ήθελαν να έχουν!

Ο... βιονικός Τόμας Ουόκαπ είναι ο «στρατιώτης» που όλοι θα ήθελαν να έχουν!

Ευτυχία Οικονομίδου 14:54 - 07.08.2024 / Ανανεώθηκε: 15:06 - 07.08.2024

Δύο εξαντλητικές σεζόν με τον Ολυμπιακό σε EuroLeague και Basket League, υποχρεώσεις με την Εθνική ομάδα, συνολικά 188 παιχνίδια κι όμως ο Τόμας Ουόκαπ έχει απουσιάσει μόνο σε τρία. Αυτό τα λέει όλα...

Ο Τόμας Ουόκαπ στο σχολείο θα ήταν σίγουρα ο καλύτερος μαθητής κι εκείνος που θα κρατούσε το απουσιολόγιο, καθώς κάτι παρόμοιο κάνει τόσο στις εμφανίσεις του με τον Ολυμπιακό, όσο και με την Εθνική ομάδα. Ο Τεξανός γκαρντ δεν ξέρει τι θα πει ξεκούραση, δεν έχει μάθει να λείπει από το παρκέ και μάλιστα τα τελευταία δύο χρόνια στο απουσιολόγιο το όνομά του έχει γραφτεί μονάχα δύο φορές, μία σε συλλογικό και μία σε εθνικό επίπεδο!

Τα λόγια είναι περιττά όταν αναφέρεται κάποιος στον Τόμας Ουόκαπ. Ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του. Άλλος να κάνει λόγο για την ευφυΐα του και τα τρομερά αμυντικά του προσόντα, άλλος να σχολιάζει το σουτ του, όμως τίποτα δε μπορεί να ειπωθεί για την αυταπάρνηση αυτού του ακούραστου αυτού παίκτη που δίνει το «παρών» για να ενισχύσει την ομάδα του σε κάθε στιγμή.

Θέλουμε δεν θέλουμε με 6/22 τρίποντα δεν πας ημιτελικό!

Θέλουμε δεν θέλουμε με 6/22 τρίποντα δεν πας ημιτελικό!

Ο Κώστας Σωτηρίου υποκλίνεται στην προσπάθεια της Εθνικής Μπάσκετ, η οποία «διάβασε» άριστα τον προημιτελικό με την Γερμανία, αλλά χωρίς μεγάλα σουτ στην τέταρτη περίοδο ήταν αδύνατον να αποκλείσει τους παγκόσμιους πρωταθλητές!

Δεν χρειάζεται να κοιτάξουμε πολύ πίσω, εξάλλου οι συμμετοχές του Ουόκαπ ανέκαθεν ήταν τρομακτικά πολλές και έχει συνηθίσει να μην παίρνει ανάσες. Αρκεί να ανατρέξουμε τις δύο τελευταίες του σεζόν με τη φανέλα του Ολυμπιακού, αλλά δεν αρκείται μόνο σε αυτό. Από την στιγμή που απέκτησε το ελληνικό διαβατήριο τιμά τη «γαλανόλευκη» φανέλα με την συμμετοχή του και την υπερπροσπάθεια που καταβάλει κάθε φορά μέσα στις τέσσερις γραμμές.

Την περασμένη σεζόν ο 31χρονος γκαρντ δεν έλειψε ούτε σε ένα παιχνίδι τόσο της EuroLeague, όσο και των εγχώριων διοργανώσεων φτάνοντας στο απόλυτο 77/77 (!). Συγκεκριμένα, συμμετείχε σε 41/41 παιχνίδια της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης (34 regular season, 5 Play Offs, 2 Final Four), σε 31/31 αγώνες της Stoiximan Basket League (22 regular season, 9 Play Offs), έκανε το 3/3 στο Κύπελλο Ελλάδας και το 2/2 στο Super Cup. Μάλιστα εκείνη την χρονιά ο Ουόκαπ με τον Ολυμπιακό κατέκτησε και τις τρεις εγχώριες κούπες (πρωτάθλημα, Κύπελλο, Super Cup) κι έμεινε μονάχα τρία δευτερόλεπτα κι ένα σουτ του Σέρχιο Γιουλ μακριά από την κατάκτηση και του τίτλου της EuroLeague.

Ουόκαπ: «Αυτό που δείξαμε απέναντι στην Αυστραλία ήταν σίγουρα κάτι καινούριο...» (vid)

Ουόκαπ: «Αυτό που δείξαμε απέναντι στην Αυστραλία ήταν σίγουρα κάτι καινούριο...» (vid)

Ο Τόμας Ουόκαπ μπορεί να ήταν πικραμένος από το αποτέλεσμα κόντρα στη Γερμανία, αλλά δεν δίστασε να δει με θετική ματιά την προσπάθεια της Εθνικής ομάδας μιλώντας μάλιστα και στα ελληνικά.

Τη φετινή χρονιά, οι ρυθμοί συνεχίστηκαν στο ίδιο τέμπο, με το όνομά του να αναφέρεται στο απουσιολόγιο της EuroLeague μόνο μία φορά- στην 28η αγωνιστική απέναντι στη Βίρτους Μπολόνια, όπου οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 74-69 (λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο που υπέστη απέναντι στο Περιστέρι για το πρωτάθλημα). Κάπως έτσι το... κομπιουτεράκι του Γιώργου Μπαρτζώκα σταμάτησε ένα απίστευτο σερί εμφανίσεων, όπου μετρούσε 756 ημέρες από την τελευταία φορά που δεν μπόρεσε να αγωνιστεί ο «βιονικός» γκαρντ σε ματς του Ολυμπιακού.

Με αυτή την απουσία το «ημερολόγιο» του Ουόκαπ μετρά τη φετινή σεζόν 40/41 συμμετοχές σε παιχνίδια EuroLeague (33 regular season, 5 Play Offs, 2 Final Four), 32/32 στην Stoiximan Basket League (19 regular season, 4 Top-6, 2 προημιτελικά, 2 ημιτελικά και 5 τελικούς) και τρία ματς Κυπέλλου Ελλάδας. Έτσι φέτος αγωνίστηκε σε 75/76 παιχνίδια που έλαβαν χώρα συνολικά για τον Ολυμπιακό.

Το ημίχρονο-απάντηση του Ουόκαπ που έδωσε ώθηση στην Εθνική στον «τελικό» με Αυστραλία (vid)

Το ημίχρονο-απάντηση του Ουόκαπ που έδωσε ώθηση στην Εθνική στον «τελικό» με Αυστραλία (vid)

Ο Τόμας Ουόκαπ είναι ο παίκτης που πήρε τα... πάνω του κόντρα στην Αυστραλία και έχει βάλει την Ελλάδα σε θέση οδηγού στο πρώτο ημίχρονο (53-36) για να φτάσει όσο πιο κοντά γίνεται στην πρόκριση.

Αν προσμετρήσουμε και τα φιλικά προετοιμασίας πριν από αυτές τις δύο σεζόν που ο Τεξανός γκαρντ πάει με... τσίτα τα γκάζια, τότε θα ανακαλύψουμε πως κι εκεί είναι απόλυτα συνεπής μετρώντας 8/9 συμμετοχές συνολικά με μοναδική απουσία εκείνο το φιλικό πέρυσι με τον Προμηθέα που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Σε εθνικό επίπεδο τα νούμερα είναι εξίσου εντυπωσιακά. Ο Τόμας Ουόκαπ έχει αποδείξει την τεράστια θέλησή του να αγωνίζεται για την Ελλάδα και δεν χάνει στιγμή να την εκπροσωπεί. Μάλιστα τις περισσότερες φορές είναι και από τους διακριθέντες της «επίσημης αγαπημένης». Σε 26 παιχνίδια, φιλικά και μη, με συμμετοχές σε Παγκόσμιο Κύπελλο, Προολυμπιακό τουρνουά και Ολυμπιακούς Αγώνες, ο γκαρντ του Ολυμπιακού έχει δώσει το παρών στα 25 από αυτά με μοναδική εξαίρεση το ματς της Εθνικής με την Ολλανδία τον περασμένο Φεβρουάριο για τα προκριματικά του EuroBasket 2025, απ' όπου απουσίασε λόγω κόπωσης.

ΣΕΦ, Κρήτη και Ιταλία: Ο Ολυμπιακός θα δώσει 7 δυνατά φιλικά ενόψει της νέας σεζόν
EUROLEAGUE

17:40 - 05.08.2024

ΣΕΦ, Κρήτη και Ιταλία: Ο Ολυμπιακός θα δώσει 7 δυνατά φιλικά ενόψει της νέας σεζόν

Ο Ολυμπιακός έδωσε στη δημιοσιότητα το πρόγραμμα προετοιμασίας του ενόψει της σεζόν 2024 - 2025, με τους Πειραιώτες να έχουν δυνατούς αντιπάλους στον ορίζοντα, με 4 από τα 7 φιλικά να είναι απέναντι σε ομάδες της Ευρωλίγκα!

Αυτό που γίνεται ξεκάθαρο, είναι πως ο Τόμας Ουόκαπ είναι ένας ακούραστος... στρατιώτης. Δε μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς η αδιανόητη σταθερότητά του και η αυταπάρνηση που έχει μαζί με τη θέληση να προσφέρει τα μέγιστα για κάθε ομάδα στην οποία αγωνίζεται. Από τα 188 συνολικά παιχνίδια τα τελευταία δύο χρόνια, έχει λείψει μονάχα σε τρία με το ένα από αυτά να είναι μάλιστα φιλικό. Ό,τι και να πει κανείς, ο αριθμός 185/188 μέσα σε μόλις δύο σεζόν είναι απλά σοκαριστικός.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!