Ο Χάντερ Χέιλ στο Sportal: «Ήρθα στην ΑΕΚ για να δημιουργήσω ιστορία - Τουλάχιστον Final 4 στο BCL»

Ο Χάντερ Χέιλ στο Sportal

Ο Χάντερ Χέιλ στο Sportal: «Ήρθα στην ΑΕΚ για να δημιουργήσω ιστορία - Τουλάχιστον Final 4 στο BCL»

Χρήστος Τσάλτας 13:54 - 04.09.2024 / Ανανεώθηκε: 13:54 - 04.09.2024

Η νέα σεζόν στην ΑΕΚ Betsson, ο πήχης των στόχων, η χημεία του γκρουπ. Ο Χάντερ Χέιλ μιλάει στο Sportal για τη νέα αρχή της καριέρας του, αλλά και το vibe που εισπράττει εντός των τειχών.

Το φετινό καλοκαίρι ήταν ένα από τα πιο έντονα των τελευταίων ετών για την ΑΕΚ Betsson. Η Ένωση μπήκε σε μια νέα λογική, όσον αφορά τη μεταγραφική πολιτική της, όμως την ίδια ώρα ο στόχος ήταν να διατηρήσει το επίπεδο του ρόστερ ψηλά. Αυτό φάνηκε και από τις κινήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών.

Η πιο ηχηρή εξ αυτών ήταν ο Χάντερ Χέιλ. Ο χαρισματικός σκόρερ δεν είναι μια απλή περίπτωση παίκτη. Πρόκειται για έναν αθλητή που «τρέφεται» από τον ανταγωνισμό, τη σκληρή δουλειά και την επιτυχία που φέρνει η καθημερινή προσπάθεια. Στην Ένωση το ήξεραν καλά και γι αυτό ο Μάκης Αγγελόπουλος πήρε την απόφαση να κάνει οικονομική υπέρβαση για να τον ντύσει στα κιτρινόμαυρα.

Έχοντας πάρει ήδη τις πρώτες ώρες... πτήσεως με τους νέους συμπαίκτες του, καθώς την Δευτέρα έκανε την πρώτη προπόνησή του με την Ένωση, μίλησε στο Sportal για την απαιτητική σεζόν που έρχεται. Από τα κιτρινόμαυρα, στα οποία νιώθει ήδη άνετα, μέχρι τα στοιχεία που θα κρίνουν την έκβαση της σεζόν. Παράλληλα αναφέρθηκε στο vibe εντός των τειχών με τους συμπαίκτες του και εξήγησε τι θα είναι επιτυχία για την Ένωση στο φινάλε της φετινής προσπάθειας.

Από τα πορτοκαλί του Προμηθέα, στα κιτρινόμαυρα της ΑΕΚ Betsson. Μια μετάβαση για την οποία έκανε ήδη την... προεργασία του. «Φόρεσα κιτρινόμαυρα παπούτσια την Τρίτη. Προσπάθησα να τα ταιριάξω κάπως. Μου αρέσουν τα χρώματα, είναι λίγο διαφορετικά. Αξίζει αναφοράς ο Wiz Khalifa», ανέφερε χαρακτηριστικά, πριν σταθεί στις πρώτες εντυπώσεις του από τον τρόπο δουλειάς στα Λιόσια.

«Μέχρι στιγμής είναι καλά τα πράγματα», είπε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει πως «μαθαίνω τους πάντες λίγο παραπάνω, όλοι έχουν διαφορετικές προσωπικότητες και πρέπει να προσαρμοστώ σε αυτό και να μάθω λίγο καλύτερα άπαντες. Όλοι με υποδέχτηκαν πολύ καλά. Μίλησα με τους προπονητές, τους συμπαίκτες μου. Όλοι ήταν πολύ θερμοί στο καλωσόρισμα. Όλοι είναι συγκεντρωμένοι για να έχουμε μια καλή σεζόν φέτος».

Ένα από τα στοιχεία που κάνουν τον Χέιλ να ξεχωρίζει είναι η αυτοπεποίθηση με την οποία κινείται στο παρκέ. Ένα mindset εντελώς διαφορετικό απ' όσα έχουμε συνηθίσει. Για τον ίδιο πέραν της αυτοπεποίθησης όμως σημαντικό ρόλο παίζει και η εμπιστοσύνη του προπονητικού σταφ. «Είναι κάπως αστείο γιατί μιλάγαμε με τον προπονητή, πριν έρθω εδώ. Το πιο σημαντικό ήταν να βρεθούμε στην ίδια σελίδα, να επικοινωνούμε ο ένας με τον άλλο. Μου είπε ότι με εμπιστεύεται και πιστεύει σε μένα και αυτό είναι το πιο βασικό για έναν παίκτη να έχει προπονητή σαν αυτόν.

Εάν ο προπονητής σε εμπιστεύεται, τότε παίζεις με καθαρό μυαλό και καθαρή συνείδηση. Είμαι σε πολύ καλή κατάσταση, δεν έχω να σκεφτώ το αν με εμπιστεύεται ο προπονητής. Είναι το πιο σημαντικό για μένα, να τον εμπιστευτώ, όπως με εμπιστεύεται εκείνος και να ηγηθώ της ομάδας».

Στην Ένωση της νέας σεζόν θα έχει συμπαίκτες που δεν είχε ξανασυνεργαστεί και τους οποίους μαθαίνει αυτές τις μέρες. Ήδη όμως έχει φροντίσει να σχηματίσει γνώμη για τη δυναμική του ρόστερ της ομάδας.

«Όλοι φέρνουν διαφορετικές ικανότητες στο παρκέ. Ο Κουζ είναι stretch 4 που μπορεί να σουτάρει και να κάνει drive. Κατά τη γνώμη μου είναι υποτιμημένος πασέρ. Το να είναι σε θέση να γίνεται καλύτερος στην προπόνηση, να δημιουργεί καλή χημεία είναι σημαντικό.

Ο Πρέντις είναι πολύ καλός χειριστής της μπάλας, πολύ καλός δημιουργός και καλός σουτέρ. Αυτό βοηθάει τη χημεία της ομάδας. Όλα μας βοηθάνε προχωρώντας. Ο Πρέντις είναι αριστερόχειρας, όπως και ο Ναχίμ (Αλίν). Δεν θυμάμαι να είμαι ξανά σε ομάδα με τόσους αριστερόχειρες εκτός από το Κολέγιο. Θα είναι διασκεδαστικό και ανυπομονώ για τη σεζόν».

Ο πήχης βρίσκεται ψηλά για ακόμα μια σεζόν. Η ΑΕΚ Betsson άλλωστε είναι ένας οργανισμός που έχει πάντα πολύ υψηλές βλέψεις, ανεξάρτητα από τις συνθήκες. Αυτό δεν τον φοβίζει, ωστόσο ξκέρει πως «θα πρέπει να δημιουργήσουμε καλό περιβάλλον για όσους είναι μέσα στην ομάδα. Να μιλάμε ο ένας στον άλλο. Θα υπάρχουν καλές και κακές στιγμές μέσα στη σεζόν. Θα πρέπει να επικοινωνούμε ο ένας με τον άλλο, να λέμε τα λάθη, να λέμε πού τα θαλάσσωσε ο καθένας, να είμαστε ανοιχτοί και ειλικρινείς σε αυτό. Αυτό θα φέρει καλή χημεία στην ομάδα.

Μετά να είμαστε σε θέση να μιλάμε στους προπονητές. Να λέμε τι βλέπουμε στο παρκέ, να λένε τι βλέπουν εκείνοι. Αυτό θα δημιουργήσει καλύτερη χημεία. Είμαι ενθουσιασμένος γι αυτό. Η ομάδα δεν είχε την καλύτερη σεζόν πέρυσι, αλλά όλοι έχουν έρθει εδώ με τη σωστή νοοτροπία και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Πρώτα η νοοτροπία και μετά όλα θα έρθουν στο παρκέ».

Το μεγάλο ερώτημα ενόψει της νέας σεζόν, είναι τι θα θεωρηθεί επιτυχία για τους κιτρινόμαυρους στο φινάλε της σεζόν 2024-25. Ο Χέιλ έδωσε το στίγμα του σχετικά με την άποψη αυτή, θέλοντας όμως να κρατήσει τα πόδια στο έδαφος.

Η χημεία του γκρουπ βρίσκεται σε πρώτο πλάνο σε αυτή τη διαδικασία. «Θεωρώ ότι το πιο σημαντικό για εμάς είναι να πάμε μέρα με τη μέρα σαν ομάδα. Δεν έχουν μιλήσει ακόμα για τους στόχους μας σαν ομάδα. Προσωπικά, όταν ήμουν στον Προμηθέα φτάσαμε στα προημιτελικά του BCL. Μου άφησε γλυκόπικρη γεύση αυτό το αποτέλεσμα. Ο στόχος μου φέτος είναι να φτάσω τουλάχιστον στο Final 4 του BCL. Έτσι νιώθω.

Προφανώς στην Ελλάδα θέλω να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται. Πέρυσι με τον Προμηθέα χάσαμε από τον Άρη στο τελευταίο παιχνίδι με buzzer beater. Για μένα το πιο σημαντικό είναι να έρθω εδώ με την ίδια φλόγα και το ίδιο κίνητρο. Ήρθαμε εδώ για να κερδίσουμε αγώνες. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Όλοι θέλουν να μας δουν να κερδίζουμε, ο κόσμος θέλει να μας δει να κερδίζουμε. Αυτό θέλουμε κι εμείς».

Ευρωλίγκα 2024-25: Στα φαβορί για τον τίτλο και φέτος Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός!
EUROLEAGUE

12:03 - 02.09.2024

Ευρωλίγκα 2024-25: Στα φαβορί για τον τίτλο και φέτος Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός!

Η περσινή Euroleague συνδυάστηκε με την… μετονομασία του Παναθηναϊκού. Κάνοντας μια πραγματικά μυθική σεζόν, ο «εξάστερος» αφενός επέστρεψε σε Final-4 μετά από πολύ καιρό, αφετέρου επανήλθε στον ευρωπαϊκό θρόνο μετά από 13 χρόνια νικώντας στον τελικό του Βερολίνου την πανίσχυρη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ως λάτρης των τατουάζ έχει πολλά στο κορμί του. Κάποια εξ αυτών μάλιστα και στα ελληνικά. Με αυτή την ευκαιρία τον ρωτήσαμε εάν θα είχε στο μυαλό του να «χτυπήσει» ένα για να θυμάται την παρουσία του στην Ένωση.

Η απάντησή του ήταν αφοπλιστική .«Δεν μπορώ να δώσω κάποια υπόσχεση. Τα τατουάζ είναι μόνιμα. Αλλά κάνω τατουάζ κάθε χρόνο σε κάθε διαφορετική πόλη που βρίσκομαι. Στην Αθήνα θα κάνω ένα τατουάζ. Δεν μπορώ να υποσχεθώ ότι θα είναι της ΑΕΚ, αλλά ποτέ δεν ξέρεις, ποτέ δεν μπορείς να πεις ποτέ. Εάν χτίσουμε καλές αναμνήσεις και αυτό το μέρος πάρει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, ίσως να μπω στη διαδικασία να κάνω ένα τατουάζ. Προσπαθώ να δημιουργήσω ιστορία όπου κι αν πάω, οπότε αυτό είναι το πιο σημαντικό για μένα, ήρθα εδώ για να δημιουργήσω ιστορία».