Ο Χάντερ Χέιλ στο Sportal: «Έχω αυτοπεποίθηση, ξέρω τι παίκτης είμαι - Θέλουμε γεμάτο γήπεδο με Μακάμπι Ραμάτ Γκαν»

Χάντερ Χέιλ

Ο Χάντερ Χέιλ στο Sportal: «Έχω αυτοπεποίθηση, ξέρω τι παίκτης είμαι - Θέλουμε γεμάτο γήπεδο με Μακάμπι Ραμάτ Γκαν»

Χρήστος Τσάλτας 11:53 - 22.09.2024 / Ανανεώθηκε: 11:53 - 22.09.2024

Η -άτυπη- πρεμιέρα του Χάντερ Χέιλ στα κιτρινόμαυρα πραγματοποιήθηκε στο Περιστέρι και ο χαρισματικός γκαρντ μίλησε στο Sportal για την κατάστασή του, το επίπεδο αυτοπεποίθησης στο οποίο βρίσκεται, αλλά και την σημασία της παρουσίας του κόσμου της ΑΕΚ Betsson στη σεζόν.

Το φιλικό απέναντι στον Πανιώνιο θα μπορούσε να ήταν ένα τυπικό παιχνίδι προετοιμασίας για την ΑΕΚ Betsson. Στην ουσία όμως ήταν κάτι παραπάνω. Όχι γιατί κατάφερε να φτάσει στη νίκη με 81-79, σε ένα παιχνίδι-θρίλερ ως το τέλος. Αλλά γιατί ο Ντράγκαν Σάκοτα είδε έναν κομβικό παίκτη του γκρουπ να πατάει παρκέ.

Ο Χάντερ Χέιλ άφησε πίσω τους πόνους στο πόδι και τη διαδικασία αποκατάστασης και το απόγευμα του Σαββάτου έκανε το ντεμπούτο του με την κιτρινόμαυρη φανέλα, έστω και σε ανεπίσημο παιχνίδι. Άπαντες στην Ένωση περίμεναν αυτή τη στιγμή και ο χαρισματικός αρχισκόρερ φώναξε παρών λίγο πριν από την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων της ομάδας.

Η εξέλιξη αυτή είχε τη σημασία της, τόσο για την ομάδα, όσο και για τον ίδιο. «Προφανώς ήταν αγώνας προετοιμασίας. Για μένα όμως ήταν ο πρώτος αγώνας μπάσκετ μετά το τελευταίο παιχνίδι της περασμένης σεζόν, κόντρα στον Άρη. Για μένα το ότι επέστρεψα στο παρκέ σχεδόν 5 μήνες μετά το τελευταίο μου παιχνίδι είναι μια ευλογία», ανέφερε ο 27χρονος σκόρερ μιλώντας στο Sportal, ενώ δεν παρέλειψε να σταθεί στην συμβολή του Ντράγκαν Σάκοτα.

«Είμαι χαρούμενος που ο προπονητής μου έδωσε μια ευκαιρία να είμαι εκεί με τους συμπαίκτες μου τώρα που είμαι υγιής. Ανυπομονώ για τη σεζόν», πρόσθεσε.

Το προηγούμενο διάστημα όσοι τον ρωτούσαν σχετικά με την κατάστασή του έπαιρναν μια συγκεκριμένη απάντηση. «Είμαι ακόμα στο 85-90%», έλεγε χαρακτηριστικά σε όλους.

Με την επιστροφή του στη δράση πόσο καλύτερα νιώθει; «Χρειάστηκα 10-12 μέρες για να επιστρέψω στο μέγιστο. Υπήρξε πρόοδος με τη θεραπεία που έκανα αλλά και περισσότερες ασκήσεις ενδυνάμωσης. Είμαι χαρούμενος που πλησιάζω στο 100%, αλλά ακόμα δεν είμαι πλήρως στο 100% έχω κάποιες παραπάνω ασκήσεις και δουλειά να κάνω. Θα έλεγα ότι ακόμα είμαι στο 85-90% αλλά τώρα νιώθω πιο άνετα. Τις επόμενες 10 μέρες και πριν από την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων στην Ευρώπη και την Ελλάδα θα είμαι πιο κοντά, στο 95% και με περισσότερα σουτ εύστοχα».

Η ικανότητά του να επηρεάζει το παιχνίδι επιθετικά είναι αδιαμφισβήτητη και την γνωρίζουν άπαντες. Ο ίδιος ωστόσο θέλησε να σταθεί σε μια άλλη πτυχή του παιχνιδιού του, για την οποία δεν γίνεται τόσο μεγάλος λόγος.

«Η άμυνά μου», ανέφερε σχετικά με το στοιχείο που του αρέσει πιο πολύ πάνω στο παρκέ, προσθέτοντας στη συνέχεια ότι «όλοι περιμένουν από μένα να σκοράρω και να πάρω τη μπάλα στην επίθεση, αλλά εγώ βγαίνω στο παρκέ και για να παίξω άμυνα σε υψηλό επίπεδο. Έτσι νιώθω πως μπορώ να κάνω, να θέσω τον τόνο για την ομάδα. Θέλω να βάζω τα πράγματα σε μια καλή σειρά και να κάνω το παιχνίδι ευκολότερο. Οπότε, η άμυνά μου είναι πραγματικά σημαντική στο παιχνίδι».

Η σεζόν έρχεται, η ΑΕΚ Betsson θέτει τον πήχη ψηλά, ωστόσο αυτό ουδόλως τον απασχολεί ή του βάζει επιπλέον πίεση σε όσα έχει θέσει σαν στόχους. Κάθε άλλο. «Έχω τρομερή αυτοπεποίθηση. Την περασμένη σεζόν αποκλείστηκα με άσχημο τρόπο στα πλέι οφ, αλλά εγώ ήμουν ο πρώτος σκόρερ στη λίγκα. Ξέροντας αυτό, ξέροντας ποιος είμαι, αυτό μου δίνει αυτοπεποίθηση. Την ίδια στιγμή θα επιστρέψω στο παρκέ για να συνεχίσω να δουλεύω το παιχνίδι μου και μέσα από τις προπονήσεις να ανεβάσω την αυτοπεποίθησή μου», ανέφερε χαρακτηριστικά πριν σταθεί στην παρουσία του κόσμου.

Η πρεμιέρα της Ένωσης στη σεζόν θα γίνει στη Sunel Arena την 1η Οκτωβρίου, κόντρα στην Μακάμπι Ραμάτ Γκαν, για την πρεμιέρα του BCL. Έτσι, ο χαρισματικός σκόρερ θέλει όλο και περισσότερο κόσμο στο κλειστό, προκειμένου να πάρει ώθηση και αυτός, αλλά και όλη η ομάδα από την παρουσία τους.

«Ελπίζω να έχουμε γεμάτο γήπεδο Το πιο σημαντικό είναι να έχουμε τον κόσμο εκεί να περάσει καλά, να έχει σεβασμό στην ομάδα γιατί με τον κόσμο μπορούμε να πάμε μακριά στη σεζόν. Εκτιμούμε την παρουσία του κόσμου και είναι σημαντικό να τον έχουμε γιατί βρισκόμαστε σε μια ομάδα γεμάτη ιστορία. Οπότε τους θέλουμε μαζί μας», ήταν τα λόγια του.