«Δεν είναι εύκολο να κερδίσεις την Ελλάδα δύο φορές»: Ο Χαλιμπάρτον χτύπησε... καμπανάκι μέσω Sportal για τον αγώνα με την Εθνική

Ταϊρίς Χαλιμπάρτον

i

@FIBA

«Δεν είναι εύκολο να κερδίσεις την Ελλάδα δύο φορές»: Ο Χαλιμπάρτον χτύπησε... καμπανάκι μέσω Sportal για τον αγώνα με την Εθνική

Χρήστος Τσάλτας 18:28 - 26.08.2023 / Ανανεώθηκε: 13:58 - 14.08.2024

Η Team USA ξεκίνησε με το δεξί το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA, στρέφει την προσοχή της στο παιχνίδι με την Ελλάδα και ο Ταϊρίς Χαλιμπάρτον μιλώντας στο Sportal πως είμναι δύσκολο οι Αμερικανοί να κερδίσουν δύο φορές τον ίδιο αντίπαλο σε διάστημα λίγων ημερών.

Αποστολή στη Μανίλα

Παρ' ότι στην αρχή τα βρήκε σκούρα, η Team USA πήρε αυτό που ήθελε απέναντι στη Νέα Ζηλανδία, ξεκινώντας ιδανικά την πορεία της στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Το νωθρό πρώτο πεντάλεπτο έδωσε τη θέση του σε ένα κυριαρχικό 30λεπτο, με τους παίκτες του Στιβ Κερ να ελέγχουν απόλυτα τον ρυθμό και να φτάνουν στη νίκη.

Για να συμβεί αυτό χρειάστηκε να αλλάξουν πράγματα στο παιχνίδι τους. Πιο σημαντικό απ' όλα; «Η αθλητικότητα ήταν η μεγάλη διαφορά», απάντησε ο Ταϊρίς Χαλιμπάρτον στην ερώτηση του Sportal, για να προσθέσει στη συνέχεια ότι «παίξαμε με έναν αξιοσέβαστο αντίπαλο που έβαλε σουτ από μακριά και εμείς επιστρέψαμε στις βασικές αρχές μας».

Το παιχνίδι της πρεμιέρας ανήκει στο παρελθόν, καθώς στον ορίζοντα για την Team USA βρίσκεται η αναμέτρηση με την Ελλάδα. Έναν αντίπαλο γνώριμο από το φιλικό προετοιμασίας στο Άμπου Ντάμπι.

Το παιχνίδι εκείνο το θυμούνται άπαντες στην ομάδα, με τον «Χάλι» να είναι ένας εξ αυτών. «Δεν είναι εύκολο να κερδίσεις μια ομάδα δύο φορές. Θα δούμε το βίντεο και τι κάναμε καλά στο πρώτο παιχνίδι και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ανάλογη εμφάνιση», υπογράμμισε, ενώ σχετικά με την απουσία του Ντίνου Μήτογλου δεν φάνηκε να εφησυχάζει.

«Ξέρουμε ότι η Ελλάδα έχει παίκτες που θα κάνουν βήμα μπροστά, αυτό θα προσπαθήσουν να κάνουν και τώρα και εμείς θα πρέπειο να τους σταματήσουμε».

Όσο για το τέλος, αποθέωσε τον κόσμο που βρέθηκε στην Mall of Asia Arena. «Ο κόσμος αγαπάει το μπάσκετ στις Φιλιππίνες και το έχει δείξει», ήταν τα λόγια του.

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.