Ο Χρήστος Σερέλης στο Sportal: «Γρήγορα θα φτάσουμε σε καλό επίπεδο - Να συνηθίσουν Οσμάν και Γιουρτσεβέν το ευρωπαϊκό στυλ παιχνιδιού»

Χρήστος Σερέλης

i

© sportal

Ο Χρήστος Σερέλης στο Sportal: «Γρήγορα θα φτάσουμε σε καλό επίπεδο - Να συνηθίσουν Οσμάν και Γιουρτσεβέν το ευρωπαϊκό στυλ παιχνιδιού»

Sportal newsroom 00:17 - 11.10.2024 / Ανανεώθηκε: 00:35 - 11.10.2024

Ο Χρήστος Σερέλης μίλησε στην κάμερα του Sportal για τη νίκη του Παναθηναϊκού Aktor επί της Μπάγερν Μονάχου.

Ο Παναθηναϊκός Aktor κατάφερε να περάσει το εμπόδιο της Μπάγερν Μονάχου και έκανε το 2/2 στη Euroleague. Ο Χρήστος Σερέλης μίλησε στην κάμερα του Sportal και τον Κώστα Σωτηρίου για τη νίκη επί της γερμανικής ομάδας, στο ότι η ομάδα έχει ακόμα πράγματα να βελτιώσει, ενώ αναφέρθηκε στους Γιουρτσεβέν, Οσμάν και Χουάντσο.

Ασυναγώνιστος ο Παναθηναϊκός στα εγκαίνια του νέου ΟΑΚΑ - «Κατάπιε» την Μπάγερν με αγριεμένο Λεσόρ
EUROLEAGUE

23:03 - 10.10.2024

Ασυναγώνιστος ο Παναθηναϊκός στα εγκαίνια του νέου ΟΑΚΑ - «Κατάπιε» την Μπάγερν με αγριεμένο Λεσόρ

Ο Παναθηναϊκός AKTOR μπήκε φουριόζος στο νέο ΟΑΚΑ και παρότι αγχώθηκε για λίγο, ξεμπέρδεψε άνετα με την Μπάγερν Μονάχου (94-79), έχοντας σε τρομερή βραδιά και πάλι τον Ματίας Λεσόρ, αλλά και τους Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, Κέντρικ Ναν και Τζέριαν Γκραντ άξιους συμπαραστάτες.

Για το ματς: «Πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος λίγο πιο κάτω από το 70% για να είμαι ειλικρινής. Όχι γιατί θέλω να είμαι απαισιόδοξος, έχουμε ακόμα αρκετά να κάνουμε. Οι παίκτες οι καινούργιοι δεν έχουν αφομοιώσει ακριβώς αυτό που μπορούμε να παίξουμε. Φάνηκε και στο γεγονός ότι σήμερα είχαμε μία ιδιαίτερη άμυνα που παίξανε και στην ουσία ήμασταν κακοί, δεν αντιδράσαμε καθόλου. Είμαστε σε καλύτερο σημείο από ότι ήμασταν πέρσι τέτοια εποχή. Το 2-0 δεν έχει να κάνει. Έχει να κάνει με την εικόνα και με το ότι οι παίκτες γνωρίζουν τι ζητάμε. Θεωρώ ότι πολύ πιο γρήγορα μπορούμε να φτάσουμε σε πολύ καλό επίπεδο».

Για τους νέους παίκτες: «Δεν είναι θέμα οι νέοι παίκτες να μάθουν τη νοοτροπία του Παναθηναϊκού. Τη ξέρουν, βλέπεις τι γίνεται στο γήπεδο. Όπου και να πάμε ο κόσμος είναι δίπλα, η ομάδα έχει πάρει τόσους τίτλους. Το θέμα είναι να συνηθίσουν (Οσμάν και Γιουρτσεβέν) το ευρωπαϊκό στυλ παιχνιδιού. Την Ευρωλίγκα και το ελληνικό πρωτάθλημα. Το positioning να είναι καλύτερο, οι αποστάσεις να είναι καλύτερες, το γεγονός ότι δεν υπάρχει το 1vs1 όπως στο ΝΒΑ. Για τον Μπράουν δεν έχω να πω κάτι, είναι λες και είναι στην ομάδα καιρό. Θεωρώ ότι το μόνο που τον κράτησε λίγο πιο πίσω είναι ο τραυματισμός που είχε. Που ήταν σε ένα κομβικό σημείο, που θέλαμε όλη η ομάδα να βρεθεί μαζί. Για τον Οσμάν, νομίζω ότι είναι ένα παιδί που σωματικά μπορεί να είναι πολύ καλύτερος. Δουλεύει πάρα πολύ. Σήμερα στα πρώτα λεπτά ήταν πολύ καλός και απέδειξε ότι είναι σε πολύ καλό δρόμο».

Για τον Χουάντσο: «Έχει ξεκινήσει πολύ καλά τη χρονιά ο Χουάντσο. Έχει ενέργεια και στις προπονήσεις είναι πάρα πολύ καλός. Είναι ένας παίκτης ο οποίος τον βολεύει το γρήγορο παιχνίδι. Θέλουμε να είμαστε πιο γρήγοροι στην επίθεση, να κυκλοφορήσουμε γρήγορα την μπάλα. Πέρσι ήμασταν πιο στατικοί, ήμασταν πιο σεταρισμένοι. Αυτό τον βοηθάει, ξέρει την ομάδα, ξέρει ο προπονητής τη θέλει από αυτόν. Παίζει με αυτοπεποίθηση. Νομίζω είναι ξεκάθαρο, φαίνεται αυτό. Είναι πολύ ικανοποιημένος εδώ και μας βοηθάει».

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Για τα δύο σερί ματς με τον Ολυμπιακό σε λίγο καιρό: «Όχι δεν είναι καθόλου (στο μυαλό μας). Είναι τα παιχνίδια τόσο πολλά που ο Ολυμπιακός μπορεί να είναι κοντά σε δύο βδομάδες, που είναι τόσο πολλά τα παιχνίδια που ούτε καν. Εμείς θα δούμε σήμερα τον ΠΑΟΚ, μετά να πάμε να δούμε τις άλλες ομάδες. Το καλό στην ιστορία με τον Ολυμπιακό, είναι τόσο πολλά τα παιχνίδια. Δεν χρειάζεται να τους δούμε, ούτε αυτοί να μας δούνε. Γνωριζόμαστε τόσο καλά, ενώ οι παίκτες να δουν. Όχι οι προπονητές. Πολλές φορές δεν χρειάζεται καν να μιλήσεις στους παίκτες για το τι πρέπει να κάνουν. Ψυχολογικά είναι πολύ πιο εύκολο να ετοιμαστεί ένας παίκτης παίζοντας αυτά τα παιχνίδια. Πολλές φορές ξέρεις πνευματικά και σωματικά τέτοια παιχνίδια με την Παρί μπορεί να είναι πιο δύσκολα από αυτά με τον Ολυμπιακό».