Ο Χρήστος Σερέλης στο Sportal: «Η άμυνα μας έδωσε τη νίκη - Εκεί πιστεύω θα κριθεί ο τελικός»

Χρήστος Σερέλης

i

© Sportal

Ο Χρήστος Σερέλης στο Sportal: «Η άμυνα μας έδωσε τη νίκη - Εκεί πιστεύω θα κριθεί ο τελικός»

Χρήστος Τσάλτας 20:23 - 28.09.2024 / Ανανεώθηκε: 20:23 - 28.09.2024

Ο Χρήστος Σερέλης μίλησε στην κάμερα του Sportal για την εικόνα του Παναθηναϊκού κόντρα στον Άρη, για τον τελικό του Stoiximan Σούπερ Καπ, αλλά και τον Γιουρτσέβεν.

Ο Παναθηναϊκός Aktor κατάφερε να περάσει το εμπόδιο του Άρη με ευκολία στα ημιτελικά του Stoiximan Σούπερ Καπ και επικράτησε με 81-68. Οι «πράσινοι» πήραν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό, όπου θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του Ολυμπιακός - Περιστέρι Domino's.

Ο άμεσος συνεργάτης του Εργκίν Αταμάν, Χρήστος Σερέλης, μίλησε στην κάμερα του Sportal για την εμφάνιση των «πρασίνων», το που θα κριθεί ο τελικός, ενώ μίλησε και για τον Ομέρ Γιουρτσέβεν.

Για το ότι «πάτησε» γκάζι μετά το πρώτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός: «Ναι μπορώ να πω ότι μετά το πρώτο δεκάλεπτο ήμασταν πολύ πιο καλή στην άμυνά μας. Κλείσαμε λίγο τη ρακέτα μας, δεν δώσαμε πολλά ελευθέρα σουτ στον Άρη και νομίζω ότι ελέγξαμε απόλυτα το παιχνίδι και είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε και μια διαχείριση θα έλεγα για το αυριανό ματς».

Για το ότι φάνηκε πιο σοβαρός ο Παναθηναϊκός σε σχέση με τα φιλικά: «Δεν θα το έλεγα αυτό γιατί είχαμε φιλικά με πολύ δυνατές ομάδες. Οπότε το γεγονός ότι σε κάποια παιχνίδια δεν παίξαμε καλά δεν σημαίνει ότι δεν ήμασταν σοβαροί. Δεν προσπαθήσαμε να είμαστε σοβαροί. Είναι ξεκάθαρο ότι στα παιχνίδια της Ευρωλίγκας θέλαμε να βάλουμε και τα δύο παιδιά που ήρθανε σχετικά αργά στην ομάδα.

Τον Ομέρ και τον Οσμάν. Παίξαμε με κάποιες πεντάδες που δεν είχαν ξαναπαίξει. Έχουμε κάνει λίγες προπονήσεις για προετοιμασία η αλήθεια είναι, δεν είχαμε πολύ χρόνο. Και φάνηκε πολύ το γεγονός ότι δεν ήμασταν έτοιμοι. Σήμερα επειδή ήταν επίσημο παιχνίδι, έπρεπε να ξεκινήσουμε από την άμυνα, κάτι που δεν κάναμε καλά στα φιλικά. Και η άμυνα ήταν αυτή που μας έδωσε τη νίκη».

Πως περιμένει τον τελικό, που λογικά θα είναι το πρώτο ντέρμπι της σεζόν (με Ολυμπιακό): «Όπως είπες είναι να έχουμε σεβασμό και στο Περιστέρι. Προφανώς ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί και πιθανότητα θα κερδίσει. Νομίζω επειδή οι ομάδες δεν είναι έτοιμες, είναι ξεκάθαρο, θα κριθεί το παιχνίδι στο πότε θα αποκτήσει μία ομάδα ρυθμό μέσα στον αγώνα. Όσο πιο γρήγορα αποκτήσει και για πόσο διάστημα θα παίξει μεγάλο ρόλο για το αυριανό παιχνίδι. Είμαστε στην αρχή της σεζόν και ακόμα δεν έχουν ρολάρει οι ομάδες».

Για τον Γιουρτσέβεν: «Μπορώ να πω ότι δείχνει αυτή τη στιγμή ότι είναι ένα παιδί που είναι αρκετά ανταγωνιστικό. Προφανώς ακόμα τακτικά έχει αρκετά πράγματα να αφομοιώσει για το στυλ της ομάδας και το ευρωπαϊκό στυλ παιχνιδιού. Λείπει αρκετά χρόνια από την Ευρώπη. Αλλά είναι ένα παιδί που έχει δυνατότητες, μπορεί να μας βοηθήσει με πολύ εύκολο ριμπάουντ να ανοίξουμε λίγο το παιχνίδι μας. Είναι και ικανός στην επίθεση. Προφανώς θεωρούμε ότι μπορεί στην πορεία του χρόνου να μας δώσει πολλές λύσεις στη θέση πέντε και να είμαστε πιο δυνατοί εκεί».