Ο MVP της Elite League, Ζακ Μπράιαντ, στο Sportal: «Από πέρυσι ονειρευόμουν αυτή τη στιγμή - Θα ήθελα να παίξω με τον Μίλωνα στην Basket League»

Ζακ Μπράιαντ

Ο MVP της Elite League, Ζακ Μπράιαντ, στο Sportal: «Από πέρυσι ονειρευόμουν αυτή τη στιγμή - Θα ήθελα να παίξω με τον Μίλωνα στην Basket League»

Χρήστος Τσάλτας 11:27 - 18.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:06 - 29.05.2024

Ο μργαλος πρωταγωνιστής του θριάμβου του Μίλωνα, Ζακ Μπράιαντ, μιλάει στο Sportal για την τρελή πορεία της ομάδας της Νέας Σμύρνης, ως την κατάκτηση του πρωταθλήματος και αποκαλύπτει τα όνειρά του.

Ο Μίλων έγραψε ιστορία. Μετά τη σεζόν 2000-01, όταν και αγωνίστηκε για τελευταία φορά στα «μεγάλα σαλόνια» και αφού πέρασε ένα μεγάλο διάστημα στις χαμηλές κατηγορίες, φτάνοντας ακόμα και στην Α' ΕΣΚΑΝΑ, έκανε την μεγάλη επανεκκίνηση, που τον έφερε στο σημείο που βρίσκεται τώρα: να πανηγυρίζει την άνοδο στην Stoiximan Basket League.

Το παιχνίδι απέναντι στον Πανιώνιο ήταν ένα θρίλερ ολκής, όμως η ομάδα του Μιχάλη Κουρή τα κατάφερε, γράφοντας χρυσή σελίδα. Όλοι οι παίκτες έδωσαν το 101% του εαυτού τους, όμως υπήρχε ένας παίκτης που ξεχώρισε και απέδειξε πως ο ντόρος γύρω από το όνομά του μόνο τυχαίος δεν πρέπει να θεωρείται.

Έγραψε ιστορία ο Μίλων: Νίκησε τον Πανιώνιο και επιστρέφει στη Stoiximan Basket League!
Α2 ΑΝΔΡΩΝ

22:00 - 17.05.2024

Έγραψε ιστορία ο Μίλων: Νίκησε τον Πανιώνιο και επιστρέφει στη Stoiximan Basket League!

Θρίλερ ολκής στα Λιόσια, με τον Μίλωνα να έχει σε τρομερή κατάσταση τον εκπληκτικό Ζακ Μπράιαντ και να γράφει χρυσή σελίδα, επικρατώντας του Πανιωνίου (87-79), σε ένα αποτέλεσμα που τον στέλνει στην Stoiximan Basket League!

Ο Ζακ Μπράιαντ βρίσκεται στη δεύτερη σεζόν του στα μέρη μας, όμως αυτή ήταν ξεχωριστή. Διότι στη διάρκεια της σεζόν έγινε ανταλλαγή, μετακομίζοντας στον Μίλωνα, σε μια κίνηση που ανέβασε επίπεδο την ομάδα της Νέας Σμύρνης, έχοντας στο πλευρό του έναν παίκτη σαν τον Στιβ Μπαρτ τζούνιορ.

Ο Μπράιαντ συνέβαλε στην πορεία ανόδου της ομάδας του, με την στιγμή της λήξης του αγώνα να ήταν αυτό που ονειρευόταν πραγματικά. «Για να είμαι ειλικρινής ήταν η στιγμή την οποία ονειρευόμουν από την στιγμή που ήρθα στον Ερμή», εξήγησε χωρίς περιστροφές μιλώντας στο Sportal, για να προσθέσει. «Ήθελα να ζήσω κάτι τέτοιο. Πήγα στον Μίλωνα και είχα καλύτερη ευκαιρία για να πάρω το πρωτάθλημα. Έπαιξα το καλύτερο μπάσκετ που μπορούσα, είχα εξαιρετικούς συμπαίκτες και τώρα είμαστε πρωταθλητές».

Πλέον εκτός από MVP ο κόσμος τον αποκαλεί και πρωταθλητή, κάτι που μόνο χαρά μπορεί να τον γεμίζει. «Είναι η τρίτη σεζόν μου στο εξωτερικό και δεν είχα καταφέρει να κερδίσω ένα πρωτάθλημα ως τώρα. Το κατάφερα κι αυτό. Είχα να γευτώ τη χαρά της επιτυχίας από το high school. Σημαίνει τα πάντα για μένα», ανέφερε επί του θέματος, για να σταθεί στη συνέχεια στο παιχνίδι κόντρα στον Πανιώνιο.

Ο Μίλων ήταν το underdog της αναμέτρησης, όμως με τον ρόλο αυτό όλοι ένιωθαν πολύ άνετα μέσα στην ομάδα. «Πάντα είμαι underdog, από τότε που ήμουν μικρός. Αυτή η ομάδα ήταν γεμάτη... σκυλιά, έτοιμα ο καθένας να κάνουν το κάτι παραπάνω να παίξουν σε υψηλό επίπεδο για να τα καταφέρουν. Παίξαμε σκληρά. Το να παίξουμε ως underdog ήταν το μεγάλο πλεονέκτημά μας».

Στο πλευρό του είχε έναν παίκτη, από τους πλέον χαρισματικούς της εποχής του. Ο Στιβ Μπαρτ τζούνιορ αποτέλεσε τον μέντορά του εντός των τειχών, βοηθώντας τον να βγάλει τον καλύτερο εαυτό του. «Μου έχει μάθει πολλά πράγματα, όπως για το σκοράρισμα, όπως για το πως να εκμεταλλεύομαι στο έπακρον την δυναμική του παιχνιδιού μου και το γρήγορο τέμπο. Είναι τύπος που του αρέσει να δίνει το παράδειγμα, είναι ένα είδωλο για τους νεότερους».

Αν υπάρχει ένα στοιχείο στο παιχνίδι που τον διακρίνει, αυτό είναι η ενέργεια που βγάζει και στις δύο πλευρές του παρκέ. Μια ενέργεια που λίγοι παίκτες μπορούν να ματσάρουν και να την περιορίσουν.

«Είναι η θέληση να κερδίσω. Ήθελαν τόσο πολύ να τα καταφέρω και να πάρω αυτό το πρωτάθλημα. Από την ώρα που ξύπνησα ήθελα να ήμουν συνεπής και να έχω την ενέργειά μου σε υψηλά επίπεδα. Προσπαθώ να είμαι ο παίκτης με την περισσότερη ενέργεια στο παιχνίδι», ανέφερε πριν εστιάσει στην επόμενη μέρα.

Για την ώρα τα χαρτιά του παραμένουν κλειστά, τονίζοντας πως «απολαμβάνω τη στιγμή με την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τον Μίλωνα και για το μέλλον θα δούμε. Δεν ξέρω ακόμα ποιο θα είναι το επόμενο βήμα μου. Σίγουρα θα ήθελα να παίξω με αυτή την ομάδα στην Basket League. Είναι στόχος μου. Εάν γίνουν μερικές προσθήκες αυτή η ομάδα θα είναι ξεχωριστή».

Για το τέλος, έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο της ομάδας που στάθηκε στο πλευρό αυτού και των συμπαικτών του από την πρώτη στιγμή. «Θα ήθελα να πω στον κόσμο ότι τα καταφέραμε. Είναι τρομερή η στήριξή τους, ευχαριστούμε που ήταν στο πλευρό μας και μας αγκάλιασαν και για μένα σημαίνει πολλά που άκουγα την ιαχή «MVP» από τον κόσμο».