Ο Ζερμέιν Λοβ στο Sportal: «Ήρθα στο Περιστέρι για να φέρω εμπειρία και ηγεσία - Όλοι ξέρουν πόσο μεγάλος νικητής είναι ο Σπανούλης»

Ζερμέιν Λοβ

Ο Ζερμέιν Λοβ στο Sportal: «Ήρθα στο Περιστέρι για να φέρω εμπειρία και ηγεσία - Όλοι ξέρουν πόσο μεγάλος νικητής είναι ο Σπανούλης»

Χρήστος Τσάλτας 15:25 - 25.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:02 - 14.08.2024

Ο Ζερμέιν Λόβ μίλησε στο Sportal για τα πρώτα παιχνίδια του με το Περιστέρι, εξηγεί ποιο είναι το ταβάνι της ομάδας, ενώ έπλεξε το εγκώμιο του Βασίλη Σπανούλη.

Πριν από μερικές μέρες το Περιστέρι προχώρησε σε κίνηση ενίσχυσης στο ρόστερ του, βάζοντας στη... μηχανή έναν παίκτη με μεγάλη και σημαντική εμπειρία στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Ζερμέιν Λοβ επέστρεψε στην Ελλάδα για να δώσει λύσεις στην ομάδα των δυτικών προαστίων. Πρόκειται άλλωστε για παίκτη που πέραν της έφεσης στο σκοράρισμα, διακρίνεται για τη συνέπειά του στην άμυνα, κάτι που τον καθιστά σημαντικό.

Αυτό φάνηκε με το... καλημέρα στη νέα του ομάδα, καθώς τόσο στο παιχνίδι με την Ουνικάχα Μάλαγα, όσο και σε αυτό κόντρα στην ΑΕΚ η συνεισφορά του ήταν κομβική για να πανηγυρίσει η ομάδα του δύο σημαντικές νίκες.

Το Sportal συνομίλησε με τον Αμερικανό γκαρντ με το πέρας του αγώνα στο κλειστό «Α.Παπανδρέου», με τον έμπειρο άσο να περιγράφει τις πρώτες μέρες του στο Περιστέρι, να εξηγεί ποιος είναι ο ρόλος του στην ομάδα, ενώ αποθέωσε τον Βασίλη Σπανούλη για τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει.

-Έχεις παίξει δύο παιχνίδια με το Περιστέρι και η ομάδα μετράει δύο νίκες. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να μπεις στο κλίμα της νέας σου ομάδας;

«Σίγουρα ήταν ο καλύτερος τρόπος. Η νίκη είναι ο απόλυτος στόχος για κάθε ομάδα. Ήρθα εδώ για να φέρω το επίπεδό μου και να κερδίσω. Δεν ήρθα εδώ με κάποια προσδοκία, παρά να κερδίσω και να φέρω ενέργεια, ηγεσία και χαρακτήρα όσο μπορώ».

-Πόσο καλό είναι το ταίριασμα ανάμεσα σε σένα και την ομάδα;

«Είναι καλό το ταίριασμα, ειδικά όταν παίρνει μια ομάδα έναν παίκτη που μπορεί να κάνει τη δουλειά και στις δύο πλευρές. Σε αυτή την κατάσταση μας δίνει τη δυνατότητα να είμαστε πιο πολύ όλοι μαζί, να φέρνουμε ενέργεια. Όλο αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι είμαστε στην ίδια σελίδα μεταξύ μας».

-Τι ήταν αυτό που σε έκανε να πεις το ναι στην πρόταση του Περιστερίου;

«Για να είμαι ειλικρινής ήμουν στην Γαλλία και δεν θεωρώ ότι χρησιμοποιήθηκα με τον σωστό τρόπο. Ήθελα να βρεθώ κάπου που θα νιώθω σημαντικός θα με υπολογίζουν. Δεν γινόταν αυτό στην Γαλλία, κάτι που συμβαίνει κάποιες φορές. Όταν ήρθε αυτή η ευκαιρία δεν την άφησα να περάσει. Είμαι εξοικειωμένος με το ελληνικό πρωτάθλημα και νιώθω άνετα. Νιώθω ότι ήταν απόφαση χωρίς σκέψη για μένα».

-Τον κόουτς Σπανούλη κάποτε τον είχες αντίπαλο, τώρα παίζεις γι αυτόν. Τι είναι αυτό που έχεις μάθει από εκείνον;

«Είναι τρελό το πώς πηγαίνουν τα πράγματα. Ένας κύκλος. Έπαιζα απέναντί του πριν μερικά χρόνια και τώρα παίζω γι αυτόν. Το πιο σημαντικό που έχω πάρει από αυτόν είναι ο επαγγελματισμός του. Είναι συγκεντρωμένος, δίνει τεράστια έμφαση στη λεπτομέρεια. Όλοι ξέρουν πόσο μεγάλος νικητής είναι, φέρνει το πνεύμα του σε κάθε παιχνίδι. Μέσα στο παιχνίδι είναι πολύ ήρεμος. Αυτό δουλεύει πολύ καλά με την ομάδα. Η ομάδα είναι συγκεντρωμένη και αυτό βοηθάει στα παιχνίδια».

-Ποιος είναι ο ρόλος σου στην ομάδα και τι να περιμένουμε στη συνέχεια;

«Ο ρόλος μου, μιας και είμαι ένας από τους πιο μεγάλους ηλικιακά παίκτες της ομάδας, είναι να φέρω ενέργεια και ηγεσία, αλλά και τον χαρακτήρα μου. Να πάρω συγκεκριμένες στιγμές και να βγω μπροστά. Θέλω να είμαι αυτός ο τύπος για τους νεότερους και να μάθουν οι νεότεροι με τον καλύτερο τρόπο».

-Τι στόχους θέτετε για τη συνέχεια;

«Δεν παίζεις για να είσαι 2ος ή 3ος ή 4ος. Εάν είμαι ειλικρινής, από πλευράς ανταγωνισμού, ήρθα και κατάλαβα από την πρώτη στιγμή τον πραγματικό στόχο. Το πρώτο που έχουμε να κάνουμε είναι να προκριθούμε κόντρα στη Ρίτας και μετά να πάμε στους 16. Όταν πάμε εκέι θα κάνουμε άλλη κουβέντα. Μέχρι τότε υπάρχει η Ρίτας. Στο πρωτάθλημα, θέλουμε νίκες. Δεν έχει να κάνει με υπεραισιοδοξία, αλλά αυτός είναι ο στόχος και τον έχουν όλοι».