Γκος: «Σπουδαία ομάδα η Παρτίζαν, έχουμε μια ακόμα ευκαιρία να επιστρέψουμε τη σειρά στη Μαδρίτη»

Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος

i

Euroleague

Γκος: «Σπουδαία ομάδα η Παρτίζαν, έχουμε μια ακόμα ευκαιρία να επιστρέψουμε τη σειρά στη Μαδρίτη»

Νίκος Καλαμπάκας 18:41 - 03.05.2023 / Ανανεώθηκε: 16:38 - 14.08.2024

Η Ρεάλ Μαδρίτης μείωσε σε 2-1 τη σειρά της στα playoffs με την Παρτίζαν και ο Ουίλιαμ Γκος, μιλώντας στο Sportal, εξήγησε τι πρέπει να κάνει αυτός και οι συμπαίκτες του προκειμένου να οδηγήσουν τη σειρά σε πέμπτο παιχνίδι στη Μαδρίτη.

Ο Ουίλιαμς Γκος μίλησε στο Sportal για το game 4 ανάμεσα στην Ρεάλ Μαδρίτης και την Παρτίζαν, εξηγώντας τι θα πρέπει να κάνει ο ίδιος και οι συμπαίκτες του ώστε να επιστρέψουν τη σειρά στην έδρα τους και να διεκδικήσουν την πρόκριση στο Final 4 του Κάουνας. 

Παρτίζαν - Ρεάλ Μαδρίτης: Ενός λεπτού σιγή πριν τον αγώνα για το μακελειό στο Βελιγράδι
EUROLEAGUE

17:03 - 03.05.2023

Παρτίζαν - Ρεάλ Μαδρίτης: Ενός λεπτού σιγή πριν τον αγώνα για το μακελειό στο Βελιγράδι

Το μακελειό στο Βράτσαρ έχει επισκιάσει οτιδήποτε άλλο συμβαίνει στη Σερβία. Οκτώ μαθητές και ο φύλακας του σχολείου έχασαν τη ζωή τους όταν ένας 14χρονος άνοιξε πυρ σε σχολείο του Βελιγραδίου. Όπως είναι φυσικό το σοκ είναι το συναίσθημα που κυριαρχεί στην πόλη, όπου αύριο, Πέμπτη 4/5 θα φιλοξενήσει τον τέταρτο αγώνα της σειράς Παρτίζαν - Ρεάλ Μαδρίτης.

«Πριν πω για το παιχνίδι, θέλω να στείλω τα συλλυπητήρια μου στις οικογένειες που επλήγησαν σήμερα από τους πυροβολισμούς στο Βελιγράδι. Το πληροφορήθηκα λίγο πριν έρθω σε αυτή τη συνάντηση», είπε αρχικά ο γκαρντ της Ρεάλ Μαδρίτης..

Για το παιχνίδι, ο Γκος επισήμανε: « Όσον αφορά το παιχνίδι, είναι προφανώς πολύ σημαντικό για τη συνέχεια της σεζόν μας και υπό αυτό το πρίσμα θα αγωνιστούμε. Ήταν υπέροχο το συναίσθημα στο τρίποντο που έβαλα στο φινάλε, ωστόσο το πιο σημαντικό είναι πως κέρδισε η ομάδα», ανέφερε για το τρίποντό του, με το οποίο η Ρεάλ ουσιαστικά «κλείδωσε» τη νίκη στο game 3.

Για το τι πρέπει να κάνει η Ρεάλ ώστε να ισοφαρίσει, ο Γκος τόνισε: « Έχουμε πολλούς καλούς παίκτες με την ικανότητα να βγαίνουν μπροστά σε διαφορετικές στιγμές. Χθες ήμουν αρκετά τυχερός να κάνω ένα καλό παιχνίδι που μας δίνει μια ακόμη μέρα για να παλέψουμε. Όταν παίζεις σε τόσο εχθρικό περιβάλλον, οφείλεις να διατηρείς την ψυχραιμία σου. Ειδικά σε ένα τόσο κρίσιμο ματς, πρέπει να είαι συγκεντρωμένος. Από την πρώτη στιγμή που πάτησα στο παρκέ είχα πολλά συναισθήματα».

Ο γκαρντ της Ρεάλ είχε αγωνιστεί στο παρελθόν με τη φανέλα της Παρτίζαν: «Είναι η πρώτη φορά που παίζω εδώ ως αντίπαλος. Όλοι ξέρουν τον σεβασμό και την αγάπη μου για το κλαμπ, εδώ άρχισα την επαγγελματική μου καριέρα, επομένως ναι, τα συναισθήματα είναι πολλά για εμένα. Ήταν εξαιρετική η ατμόσφαιρα. Δεν είχαμε καθόλου trash talk με τον Ζακ (Λεντέι), στην πραγματικότητα κάναμε πολύ πλάκα, μιλάμε πολύ στη διάρκεια της σειράς».

Όσο για τον στόχο της ομάδας του: «Ο στόχος μας προφανώς είναι να γυρίσουμε τη σειρά στη Μαδρίτη, να πάμε σε Game 5. Από τη στιγμή που βρεθήκαμε στο 0-2, κάθε επόμενο παιχνίδι για εμάς κρύβει τον κίνδυνο του αποκλεισμού. Επομένως έχουμε μια ακόμη ευκαιρία να παρατείνουμε τη σειρά και να επιτρέψουμε στη Μαδρίτη. Δεν με εξέπληξε η εικόνα της Παρτίζαν στα δύο πρώτα ματς. Έχουν σπουδαία ομάδα, σπουδαίο προπονητή, παίζουν καταπληκτικό μπάσκετ στο δεύτερο μισό της σεζόν. Είναι από τις πλέον καυτές ομάδες των playoffs, οπότε όχι δεν με εξέπληξε καθόλου η εικόνα της».