Πριτζιόνι: «Μας έλειψε ο Βιλντόζα, δεν έχουμε NBAers όπως παλιά»

Πάμπλο Πριτζιόνι

i

©FIBA

Πριτζιόνι: «Μας έλειψε ο Βιλντόζα, δεν έχουμε NBAers όπως παλιά»

Νίκος Καλαμπάκας 12:20 - 21.08.2023 / Ανανεώθηκε: 12:21 - 21.08.2023

Οι δηλώσεις του προπονητή της εθνικής Αργεντινής μετά την ήττα από τις Μπαχάμες και τον αποκλεισμό από το Προ Ολυμπιακό τουρνουά.

Η Αργεντινή φιλοξένησε το προ Προ Ολυμπιακό τουρνουά της ζώνης της Lατινικής Αμερικής, όμως δεν κατάφερε να πάρει ένα εισιτήριο για το τουρνουά που θα κρίνει τις ομάδες που θα αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς του Παρισίου το 2024 και ο κόουτς της ομάδας, Πάμπλο Πριτζιόνι, στάθηκε στην απουσία του Λούκα Βιλντόζα αλλά και στο γεγονός ότι η ομάδα πλέον δεν διαθέτει πολλούς NBAers, όπως παλιότερα.

«Ήταν ένας τελικός και η Αργεντινή προσέγγισε το ματς με αυτή τη νοοτροπία. Εκτελέσαμε το 95% όσων είχαμε σχεδιάσει. Δείξαμε ανταγωνιστικό πρόσωπο σε υψηλό επίπεδο, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι Μπαχάμες είχαν τρεις παίκτες επιπέδου ΝΒΑ . Μας πόνεσε η απουσία του Βιλντόζα, μείναμε μόνο με τον Καμπάτσο στη θέση του δημιουργού», είπε αρχικά ο κόουτς της «Αλμπιτσελέστε».

Στη συνέχεια, στάθηκε στην απουσία των παικτών από το ΝΒΑ, τονίζοντας ότι οι Μπαχάμες είχαν τρεις παίκτες που αγωνίζονται στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, την ώρα που η χώρα του αγωνίζεται μόνο με παίκτες που κάνουν καριέρα στα ευρωπαϊκά παρκέ:

«Ήταν εύκολο για κάποιον να έλθει στην Εθνική ομάδα με έξι ή επτά παίκτες από το ΝΒΑ, όταν η Αργεντινή ήταν σε θέση ισχύος. Πλέον κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Αντίθετα, είδαμε τις Μπαχάμες με τρεις NBAers ενώ εμείς δεν είχαμε κανέναν. Αυτή είναι η νέα πραγματικότητα. Συνεχίζουμε χωρίς παίκτες από το ΝΒΑ, με καλούς παίκτες από την Ευρώπη. Πρέπει να πορευτούμε με βάση αυτή τη λογική ώστε να βελτιώσουμε παράλληλα τα νέα ταλέντα».