Οι διαιτητές που θα διευθύνουν την πρεμιέρα της Εθνικής στο Παγκόσμιο

Οι διαιτητές που θα διευθύνουν την πρεμιέρα της Εθνικής στο Παγκόσμιο

Sportal newsroom 09:50 - 26.08.2023 / Ανανεώθηκε: 13:58 - 14.08.2024

Ο Αντόνιο Κόντε, ο Μπενιαμίνο Μανουέλ Ατάρντ και ο Τακάκι Κάτο είναι οι τρεις διαιτητές του ματς της Εθνικής μας ομάδας κόντρα στην Ιορδανία στο πρώτο ματς του Παγκοσμίου Κυπέλλου - Ο Ιταλός έχει στο βιογραφικό του μία άσχημη στιγμή για την Ελλάδα από το Μουντομπάσκετ της Κίνας (2019).

Ένας Ισπανός, ένας Ιταλός και ένας Ιαπώνας θα μπουν στο γήπεδο παρέα με τους παίκτες της Εθνικής Ελλάδας και αυτούς της Ιορδανίας για την πρεμιέρα του Group C του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Είναι οι χώρες καταγωγής των τριών διαιτητών και συγκεκριμένα αναφερόμαστε τους Αντόνιο Κόντε, Μπενιαμίνο Μανουέλ Ατάρντ και Τακάκι Κάτο

Αυτοί θα διευθύνουν την πρώτη αναμέτρηση και την πρώτη προσπάθεια του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος που θα διεξαχθεί το Σάββατο (26/8, 11:45) με τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ 1, αλλά και από την συνδρομητική πλατφόρμα της Nova. 

Μάλιστα, ένας εξ αυτών έχει μία... παράδοση με την εθνική μας ομάδα. Στην πραγματικότητα έχει στο βιογραφικό του μία πολύ άσχημη στιγμή και αυτή εντοπίζεται στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019 που έγινε στην Κίνα. Στον αγώνα που η «γαλανόλευκη» έχασε από την Βραζιλία (για την πρώτη φάση του τουρνουά) με 79-78 τότε που ο λατινοαμερικάνος φόργουορντ (της Βενέτσια πλέον) Μπρούνο Καμπόκλο σε κρίσιμο σημείο είχε απομακρύνει αντικανονικά την μπάλα έπειτα από ελεύθερη βολή του Κώστα Σλούκα που θα έστελνε το ματς στην παράταση. 

Το λανθασμένο... μη σφύριγμα πάντως, είχε στοιχήσει στην Ελλάδα, ενώ ο σημερινός του συνεργάτης, ο Ιάπωνας έχει συναντήσει στο γήπεδο την επίσημη αγαπημένη τρεις φορές κατά το παρελθόν και αυτό συνέβη στο Eurobasket του 2017. Στα δύο από αυτά τα ματς είχαμε χάσει (με Γαλλία και Φινλανδία) και το ένα το είχαμε κατακτήσει (με τη Ισλανδία).