Γκριγκόνις: «Η ήττα από τον Ολυμπιακό δεν μας επηρεάζει γιατί έχουμε... χαρακτήρα!» (vid)
i

Μάριους Γκριγκόνις / © Intime

Γκριγκόνις: «Η ήττα από τον Ολυμπιακό δεν μας επηρεάζει γιατί έχουμε... χαρακτήρα!» (vid)

Ηλίας Λαλιώτης 10:35 - 02.10.2024 / Ανανεώθηκε: 11:15 - 02.10.2024

Ο Μάριους Γκριγκόνις πριν μπει στο αεροπλάνο για το Βερολίνο, μίλησε για την πρεμιέρα του πρωταθλητή Ευρώπης στην Euroleague, το ματς της Πέμπτης (3/9) με την Άλμπα, αλλά και για τον τρόπο σκέψης του Παναθηναϊκού μετά την ήττα στον τελικό του Super Cup από τον Ολυμπιακό.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τις επίσημες υποχρεώσεις του στη Ρόδο, ηττήθηκε στον τελικό του Super Cup από τον Ολυμπιακό, αλλά πλέον ως πρωταθλητές Ευρώπης οι «πράσινοι» ξεκινούν την δράση τους στην Euroleague. Και η ψυχολογία και οι στόχοι δεν αλλοιώνονται ούτε στιγμή.

Η αποστολή της ομάδας ξεκίνησε το ταξίδι της για το Βερολίνο το πρωί της Τετάρτης (2/9), με τον Λορέντζο Μπράουν μαζί της, αλλά και φιλάθλους που θα στηρίξουν την προσπάθεια της Πέμπτη (3/9), στην πρεμιέρα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης κόντρα στην Άλμπα.

Ο Μάριους Γκριγκόνις, πριν μπει στο αεροπλάνο, μίλησε για τον τρόπο σκέψεις της ομάδας του και υπογράμμισε πως «παίξαμε καλά στον τελικό του Super Cup με τον Ολυμπιακό, αλλά δυστυχώς χάσαμε. Είμαστε όμως, μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και δεν θα μας επηρεάζει μία ήττα, ειδικά σε αυτή τη φάση. Θέλουμε να κατακτήσουμε τα τρόπαια και έχουμε τον χαρακτήρα για να ξεπεράσουμε ένα άσχημο αποτέλεσμα».

Ήδη το μυαλό του Λιθουανού, βρίσκεται στο Βερολίνο. «Πάντα είναι ευχάριστο για μένα να επιστρέφω σε αυτή την πόλη. Εκτός του ότι εκεί κατακτήσαμε πέρσι την Euroleague με τον Παναθηναϊκό σε μία σπουδαία στιγμή στην καριέρα μου, έχω αγωνιστεί στο παρελθόν στην Άλμπα κι έχω αρκετούς γνωστούς και φίλους εκεί».

Θεωρητικά, για τον Παναθηναϊκό και το επίπεδό του, δεν είναι δα και το πιο δύσκολο παιχνίδι κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου, αλλά είναι η πρεμιέρα και οι παγίδες σε αυτή τη συνθήκη πάντα κρύβονται κάπου στον αγωνιστικό χώρο. Γι' αυτό και ο Γκριγκόνις θεωρεί πως «ειδικά κόντρα σε ομάδες της Euroleague δεν υπάρχει καν το δικαίωμα να υποτιμήσεις κάποιον αντίπαλο. Είτε με την Άλμπα, είτε με την Ρεάλ Μαδρίτης πρέπει να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος και να αγωνίζεται με την ίδια ένταση».

Η αγωνιστική κατάσταση, σε αυτή τη φάση της σεζόν, απέχει από το επιθυμητό, σύμφωνα με τον Γκριγκόνις, ο οποίος θύμισε πως «στην preseason είχαμε απουσίες. Παίξαμε στα φιλικά με 8-9 παίκτες. Τώρα σιγά σιγά πρέπει να φθάσουμε στο αγωνιστικό επίπεδο που πρέπει και νομίζω σύντομα θα είμαστε... εκεί», κατέληξε.