Οι Φιλιππίνες έκαναν το καθήκον τους κόντρα στη Γεωργία και είναι δύο νίκες μακριά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες! (vids)

Φιλιππίνες - Γεωργία

i

© FIBA

Οι Φιλιππίνες έκαναν το καθήκον τους κόντρα στη Γεωργία και είναι δύο νίκες μακριά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες! (vids)

Sportal newsroom 16:58 - 04.07.2024 / Ανανεώθηκε: 17:31 - 04.07.2024

Οι Φιλιππίνες έβγαλαν την απαραίτητη αντίδραση απέναντι στη μαχητική Γεωργία και ακόμη κι αν ηττήθηκαν για μόλις δύο πόντους (94-96) προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Προολυμπιακού τουρνουά της Λετονίας.

Οι Φιλιππίνες χρειάζονταν απλά να μη χάσουν για πάνω από 18 πόντους από τη Γεωργία στη μεταξύ τους αναμέτρηση στο Προολυμπιακό τουρνουά για να προκριθούν στα ημιτελικά και το κατάφεραν με ήττα μικρής διαφοράς (94-96).

Η Γεωργία προσπάθησε να διεκδικήσει την πρόκρισή της φτάνοντας να προηγείται μέχρι και 20 πόντους, αλλά δεν κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμά της και αποχαιρέτησε το όνειρο της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι Φιλιππίνες προέρχονται από τη νίκη απέναντι στην οικοδέσποινα του Προολυμπιακού τουρνουά, Λετονία (89-80) στην πρώτη αναμέτρηση με φόντο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Οι Φιλιππίνες νίκησαν την Λετονία και πήραν τον έλεγχο στο Προολυμπιακό της Ρίγας
ΜΠΑΣΚΕΤ

21:21 - 03.07.2024

Οι Φιλιππίνες νίκησαν την Λετονία και πήραν τον έλεγχο στο Προολυμπιακό της Ρίγας

Μέσα στο... σπίτι της Λετονίας, οι Φιλιππίνες, που προηγήθηκαν με 20+ πόντους άντεξαν στην αντεπίθεση των γηπεδούχων και νίκησαν με 89-80. Ο βετεράνος Τζάστιν Μπράουνλι άγγιξε το triple double (26 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 9 ασίστ) και οι Ασιάτες είναι στην κορυφή του ομίλου του Προολυμπιακού Τουρνουά της Ρίγας.

Από την άλλη, η Γεωργία ηττήθηκε στην πρεμιέρα με μεγάλη διαφορά από τη Λετονία (55-83) και αντιμετώπισε τις Φιλιππίνες με στόχο να τις κερδίσει με πάνω από 19 πόντους για να προκριθεί στα ημιτελικά του Προολυμπιακού τουρνουά.

Η Γεωργία ήταν απόλυτα αποφασισμένη να διεκδικήσει αυτή την πρόκριση ξεκινώντας με ένα αδιανόητο 16-0 αναπάντητο σερί τρομάζοντας με το… καλημέρα σας τις Φιλιππίνες. Οι τυπικά γηπεδούχοι προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση μειώνοντας στους 10 πόντους (6-16), όμως με πρωταγωνιστή τον Αλεξάντερ Μαμουκελασβίλι οι Γεωργιανοί δεν άφηναν το διψήφιο προβάδισμά τους.

Στην εκπνοή του πρώτου δεκαλέπτου ο Τζάστιν Μπράουνλι «ροκάνισε» τη διαφορά (17-25), όμως ο Τορνίκε Σενγκέλια πήρε και πάλι τα ηνία (17-28).

Η διαφορά έφτασε στα επιθυμητά επίπεδα για τη Γεωργία στη δεύτερη περίοδο, που βρέθηκε στο +20 (20-40) με τους Μαμουκελασβίλι και Σενγκέλια να ξεχωρίζουν για την ομάδα του Αλεξάνταρ Τζίκιτς. Οι Φιλιππίνες όμως, δεν το άφησαν να περάσει έτσι και μείωσε ξανά στους 6 πόντους (39-45) με τον Μπράουνλι να κάνει καταπληκτικό παιχνίδι.

Μετά την ανάπαυλα, με την διαφορά να κυμαίνεται στις παρυφές των 10 πόντων, οι Φιλιππίνες πάτησαν… γκάζια και με τους Νιούσομ, Μπράουνλι και Ταμάγιο ισοφάρισαν την κρίσιμη στιγμή (67-67, στο 27’).

Ό,τι προβάδισμα είχε χτίσει η Γεωργία στο ματς το έχασε μέσα σε ένα δεκάλεπτο, ενώ βρέθηκε και πίσω στο σκορ κατά τη διάρκεια της τελευταίας περιόδου (79-78).

Από εκεί κι έπειτα ο Μαμουκελασβίλι βγήκε και πάλι μπροστά βάζοντας τη Γεωργία και πάλι σε θέση οδηγού (81-85), όμως ο Σι Τζέι Πέρεζ ήταν εκεί για να πλησιάσει με τις Φιλιππίνες στον... πόντο (89-90).

Οι Γεωργιανοί δεν κατάφεραν να κάνουν το... θαύμα απέναντι στις Φιλιππίνες και με τη «φτωχή» νίκη (96-94) δεν κατάφερε να αγγίξουν το φάσμα των 19 πόντων που χρειαζόταν για να προκριθούν.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-28, 43-55, 74-74, 94-96