Οι Γκρίζλις δεν υπολογίζουν στον Στίβεν Άνταμς για τα play offs

Στίβεν Άνταμς

i

© photo by Justin Ford / Getty Images / Ideal Images

Οι Γκρίζλις δεν υπολογίζουν στον Στίβεν Άνταμς για τα play offs

Γιώργος Γαβριλάκης 11:41 - 09.04.2023 / Ανανεώθηκε: 17:16 - 14.08.2024

Ο Στίβεν Άνταμς είναι εκτός δράσης από τον Ιανουάριο με πρόβλημα στο γόνατο και οι Μέμφις Γκρίζλις ετοιμάζονται για το πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν χωρίς τον δυναμικό σέντερ από τη Νέα Ζηλανδία.

Είναι η δεύτερη καλύτερη ομάδα της Δύσης, βάσει ρεκόρ και επιδόσεων. Μπροστά τους βρίσκονται μόνο οι Ντένβερ Νάγκετς του Νίκολα Γιόκιτς. Οι Μέμφις Γκρίζλις κατάφεραν να ξεπεράσουν σημαντικά προβλήματα που τους παρουσιάστηκαν φέτος και κρατήθηκαν με πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλη τη διάρκεια. 

Κατ' αρχάς ξεκίνησαν τη χρονιά χωρίς τον τραυματία Τζάρεν Τζάκσον Τζούνιορ, έναν από τους κομβικούς παίκτες τους και πιθανότατα τον καλύτερο αμυντικό της φετινής χρονιάς. Είναι το φαβορί για την κατάκτηση του ατομικού βραβείου αν και ο Μπρουκ Λόπεζ των Μιλγουόκι Μπακς τον απειλεί διακριτικά. 

Σχεδόν μισό αιώνα μετά ο Τζοέλ Εμπίντ γίνεται ο πρώτος σέντερ με διαδοχικούς τίτλους πρώτου σκόρερ
NBA

11:19 - 09.04.2023

Σχεδόν μισό αιώνα μετά ο Τζοέλ Εμπίντ γίνεται ο πρώτος σέντερ με διαδοχικούς τίτλους πρώτου σκόρερ

Το 1973, το 1974 και το 1975 πρώτος σκόρερ του ΝΒΑ ήταν Μπομπ ΜάκΑντου. Από τότε ένας σέντερ έχει να κατακτήσει διαδοχικές χρονιές αυτόν τον τίτλο και ο Τζοέλ Εμπίντ των Σίξερς είναι έτοιμος να γράψει ιστορία.

Από εκεί και πέρα, όταν άρχισαν να ισορροπούν ήρθαν τα μπλεξίματα του Τζα Μοράντ. Οι εξωγηπεδικές... ανησυχίες του σούπερ σταρ τους παραλίγο να βάλει «φωτιά» σε ολόκληρο το Μέμφις. Τελικά, ο 23χρονος απέφυγε τη βαριά τιμωρία, αφού ζήτησε συγγνώμη και αποδείχθηκε ότι το όπλο που μοστράριζε στα κοινωνικά δίκτυα δεν ήταν νεροπίστολο, αλλά δεν ήταν και δικό του. 

Σταμάτησε να παίζει με ξένα... παιχνίδια και οι Γκρίζλις ολοκληρώνουν την κανονική διάρκεια με το Νο 2 της Δύσης. Δεν ξέρουν ακόμα ποιον θα έχουν αντίπαλο καθώς αυτός θα καθοριστεί από τα play in της Δύσης, αλλά ξέρουν ότι θα πρέπει να προσπαθήσουν χωρίς τον Στίβεν Άνταμς. 

O 29χρονος Νεοζηλανδός σέντερ δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα στο δεξί του γόνατο και το πιθανότερο είναι να μην εμφανιστεί καν στην post season. Βρίσκεται εκτός δράσης από τον Ιανουάριο, προσπάθησε με θεραπείες να ανταποκριθεί, αλλά πονάει ακόμα. Οι Αρκούδες λοιπόν, θα πρέπει να καλύψουν το κενό του την πιο κρίσιμη στιγμή της χρονιάς. 

Ο Άνταμς φέτος αγωνίστηκε σε 42 παιχνίδια (και είχε 8,6 πόντους, 11,5 ριμπάουντ) και ήταν τα λιγότερα που έπαιξε σε μία σεζόν από το ξεκίνημα της καριέρας του στο ΝΒΑ. Δηλαδή, από τη σεζόν 2013-14