Οι Λέικερς «έκοψαν» τον Ματ Ράιαν και ετοιμάζουν ανταλλαγή (vid)
i

Ματ Ράιαν / printscreen

Οι Λέικερς «έκοψαν» τον Ματ Ράιαν και ετοιμάζουν ανταλλαγή (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 17:37 - 01.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:22 - 20.08.2024

Οι Καλιφορνέζοι αποδέσμευσαν τον 25χρονο σουτέρ και έχουν πλέον κενή θέση στο ρόστερ τους. Το ερώτημα είναι τι σκοπό έχουν να κάνουν με αυτή…

Η κίνηση των Λέικερς να αποδεσμεύσουν τον Ματ Ράιαν προκαλεί ενδιαφέρον. Κατ’ αρχάς γιατί ο 25χρονος σμολ φόργουορντ, είναι ένας σουτέρ υψηλού επιπέδου, άρα χρήσιμος σε κάθε περίπτωση και ναι μεν δεν έχει σημαντικό ρόλο και χρόνο συμμετοχής στην ομάδα, αλλά στα 12 ματς που αγωνίστηκε φέτος και σε 10,8 λεπτά μέσο, είχε 37% στα σουτ τριών πόντων. Το ποσοστό του στα μακρινά σουτ είναι ανώτερο από το γενικό μέσο όρο της λίγκας: 34,1% για φέτος.

Επίσης, κανένας στο Λ.Α. δεν θα ξεχάσει το εκπληκτικό του buzzer beater που έβαλε (στις 2/11) και έστειλε στην παράταση το ματς κόντρα στους Πέλικανς. Οπότε το γεγονός ότι δεν θα συνεχίσει στους Λιμνανθρώπους σημαίνει ότι κάτι έχουν στο μυαλό του για την έξτρα θέση που έχουν πλέον διαθέσιμη στο ρόστερ τους.

Θεωρείται απίθανο να προσθέσουν έναν ακόμα βετεράνο τύπου Καρμέλο Άντονι, ΝτεΜάρκους Κάζινς ή Αϊζάια Τόμας. Επίσης, δεν έχουν σκοπό να μεταφέρουν σε εγγυημένο κάποιο two way συμβόλαιο (δηλαδή του Σκότι Πίπεν Τζούνιορ ή του Κόουλ Σουάιντερ), άρα... ετοιμάζουν ανταλλαγή!

Kέντρικ Ναν για Κρόουντεν

Οι φήμες λένε ότι δεν υπάρχει διάθεση (πλέον) ο Ράσελ Ουέστμπρουκ να παραχωρηθεί, όχι γιατί δεν θέλουν, μα γιατί δεν τους συμφέρει. Όποιος διαπραγματεύτηκε την απόκτησή του ζήτησε μελλοντικά ντραφτ πικ πρώτου γύρου και οι Λέικερς δεν τόλμησαν. 

Υπάρχουν όμως, δύο ονόματα που παραχωρούνται. Πρόκειται για τους Κέντρικ Ναν και Πάτρικ Μπέβερλι. Ο Τζό Κράουντεν των Σανς που είναι διαθέσιμος για trade είναι ένας παίκτης που απασχολεί. Όπως απασχολεί τους Μπακς και τους Ουίζαρντς.

Οι Λέικερς θα έδιναν με χαρά έναν, ακόμα και τους δύο παίκτες τους για τον Κρόουντεν και τον Λάντρι Σάμετ. Μόνο που ο Κρις Πολ δεν θα ήθελε με τίποτα τον Μπέβερλι στο Φοίνιξ. Είναι μισητός, τσακώνεται κάθε φορά στα μεταξύ τους παιχνίδια, με πρόσφατο το επεισόδιο και το χτύπημα του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού στον ΝτιΑντρέ Εϊτον.

Άρα οι Λέικερς, που θα αναβαθμιζόντουσαν με τον Κρόουντεν και τον Σάμετ σκέφτονται να παραχωρήσουν τον Ναν, ειδικά από τη στιγμή που ο Ντένις Σρέντερ φαίνεται πως «κλειδώνει» για το υπόλοιπο της σεζόν.