Δάκρυσαν και τα τσιμέντα: Οι Νάγκετς τίμησαν τον Ντικέμπε Μουτόμπο

Δάκρυσαν και τα τσιμέντα: Οι Νάγκετς τίμησαν τον Ντικέμπε Μουτόμπο

Νίκος Καλαμπάκας 11:19 - 25.10.2024 / Ανανεώθηκε: 11:19 - 25.10.2024

Οι Ντένβερ Νάγκετς δεν ξέχασαν τον Ντικέμπε Μουτόμπο ο οποίος ξεκίνησε από αυτούς την καριέρα του στο ΝΒΑ.

Οι σημαίες πρέπει να παραμένουν πάντα στον ιστό τους και οι Ντένβερ Νάγκετς το έκαναν πράξη, τιμώντας τον μεγάλο αστέρα του παρελθόντος, Ντικέμπε Μουτόμπο.

Η είδηση του ξαφνικού θανάτου του Ντικέμπε Μουτόμπο είχε σοκάρει ολόκληρο τον μπασκετικό πλανήτη. Ο πρώην παίκτης του NBA που είχε κάνει μεγάλη καριέρα στους Χιούστον Ρόκετς, έφυγε στις 30 Σεπτεμβρίου σε ηλικία 64 ετών, σκορπίζοντας θλίψη σε όλους του τους θαυμαστές.

Ο ίδιος είχε ξεκινήσει την καριέρα του στο Ντένβερ, εκεί όπου φόρεσε τη φανέλα των Νάγκετς από το 1991 μέχρι το 1996 και η ομάδα δεν ξέχασε τα όσα της πρόσφερε. Στον αγώνα τους κόντρα στους Θάντερ, οι Νάγκετς φρόντισαν να υπενθυμίσουν σε όλους ποιος ήταν ο Μουτόμπο όσο αγωνιζόταν και τι είχε προσφέρει στην ομάδα.

Για τον λόγο αυτό, πριν το τζάμπολ της αναμέτρησης η ομάδα έπαιξε βίντεο με φάσεις του από παλιούς αγώνες, ενώ μόλις αυτό ολοκληρώθηκε, η ομάδα κάλεσε τους οπαδούς της να σηκωθούν και να χειροκροτούν για 55 δευτερόλεπτα, όπως το νούμερο που φορούσε ο Μουτόμπο στη φανέλα του.

Ο Μουτόμπο έκανε σπουδαία καριέρα στην οποία αναδείχθηκε 4 φορές κορυφαίος αμυντικός του NBA, ενώ τρεις φορές ήταν πρώτος σε κοψίματα και συμμετείχε σε 8 All Star Game.