«Βαδίζουμε στη σωστή κατεύθυνση»: Οι Νιου Γιορκ Λίμπερτι γίνονται η ομάδα-νικήτρια που ήθελαν εξ αρχής

Τζονκουέλ Τζόουνς

«Βαδίζουμε στη σωστή κατεύθυνση»: Οι Νιου Γιορκ Λίμπερτι γίνονται η ομάδα-νικήτρια που ήθελαν εξ αρχής

Χρήστος Τσάλτας 14:50 - 25.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:20 - 14.08.2024

Οι Νιου Γιορκ Λίμπερτι κατά τη διάρκεια της off season του WNBA «χτίστηκαν» με έναν στόχο, να γίνουν ομάδα-νικήτρια, διεκδικώντας το πρωτάθλημα. Έχοντας περάσει 11 παιχνίδια στη regular season, η ομάδα από το «Μεγάλο Μήλο» έχει πετύχει ήδη το στόχο της.

Η φετινή σεζόν στο WNBA είναι άκρως απαιτητική για κάθε ομάδα. Ο ανταγωνισμός είναι σκληρός, καθώς οι Λας Βέγκας Έισις έχουν τα ηνία της λίγκας, με 11 αντιπάλους να καραδοκούν για να τις εκθρονίσουν.

Ανάμεσα σε αυτές και οι Νιου Γιορκ Λίμπερτι. Μια σύγχρονη superteam που χτίστηκε με στόχο να φτάσει στο τέλος του δρόμου και να φορέσει δαχτυλίδι πρωταθλητή. Δίπλα στην Σαμπρίνα Ιονέσκου, που είναι η ηγέτιδα της ομάδας προστέθηκαν παίκτριες του υψηλότερου επιπέδου.

Μπρεάνα Στιούαρτ, Κόρτνεϊ Βαντερσλούτ και Τζονκουέλ Τζόουνς, μετακόμισαν στη Νέα Υόρκη για να οδηγήσουν την ομάδα της Σάντι Μπροντέλο στην επιτυχία. Και παρά το νωθρό ξεκίνημα στη σεζόν, οι Λίμπερτι έχουν ανεβάσει στροφές για τα καλά, δείχνοντας εικόνα ομάδας που είναι έτοιμη να πρωταγωνιστήσει.

Η Σαμπρίνα Ιονέσκου στο Sportal: «Θέλω να γίνω η καλύτερη σε όλα τα επίπεδα για την ομάδα μου»
REST OF THE WORLD

16:57 - 10.06.2023

Η Σαμπρίνα Ιονέσκου στο Sportal: «Θέλω να γίνω η καλύτερη σε όλα τα επίπεδα για την ομάδα μου»

Η Σαμπρίνα Ιονέσκου, μια παίκτρια που ουδέποτε έκρυψε την αγάπη της για τον Κόμπε Μπράιαντ είναι αυτή που συνεχίζει την κληρονομιά της «Mamba Mentality» στα αμερικανικά παρκέ και πιο συγκεκριμένα στο WNBA, δίχως να σταματάει να θέτει ψηλά τον πήχη, όπως ξεκαθάρισε και στο Sportal.

Ο παράγων χημεία είναι ο πιο σημαντικός, κάτι που γνωρίζουν άπαντες στην ομάδα. «Θεωρώ ότι βαδίζουμε στη σωστή κατεύθυνση», τόνισε η Τζονκουέλ Τζόουνς μιλώντας στο Sportal επί του θέματος, πριν εξηγήσει το πώς οι Λίμπερτι πλέον εξελίσσονται σε... μηχανή νικών.

Σαμπρίνα Ιονέσκου

«Ακόμα κι αν πρόκειται για φάσεις σε προπονήσεις και shootaround, όλοι καταλαβαίνουν την θέση που πρέπει να είμαστε όλοι μας. Το τι πρέπει να κάνουν οι προπονητές για εμάς στο παρκέ και πού πρέπει να εκτελέσουμε για να είμαστε αποτελεσματικοί και να έχουμε συνέπεια».

Για να φτάσει κάθε ομάδα σε επιτυχία θα πρέπει να έχει ξεκάθαρους ρόλους από την πρώτη στιγμή. Μια συνθήκη που υφίσταται και στην ομάδα της Μπροντέλο, κάτι που βγαίνει στο παρκέ σταδιακά.

«Θεωρώ ότι όλοι ανταποκρίθηκαν από την αρχίσε αυτό που συμβαίνει εδώ. Όσο συνεχίζουμε να κερδίζουμε και να συνεχίζουμε να κάνουμε βήματα κάθε μέρα θα είμαστε εντάξει. Και θεωρώ πως όλες είμαστε χαρούμενες με αυτή την κατάσταση ως τώρα», υπογράμμισε η Τζόουνς, που έχει δει την ομάδα της πλέον να έχει ρεκόρ 8-3, κάνοντας σημαντικό ντεμαράζ στα τελευταία παιχνίδια.

Βάσει ποιότητας ρόστερ άλλωστε ήταν κάτι απόλυτα λογικό...