Οι Ντιτρόιτ Πίστονς έχουν ξεχάσει τι θα πει νίκη: Το αρνητικό ρεκόρ των τελευταίων 40 αγώνων

Κάνινγχαμ, Άιβι, Νοξ

Οι Ντιτρόιτ Πίστονς έχουν ξεχάσει τι θα πει νίκη: Το αρνητικό ρεκόρ των τελευταίων 40 αγώνων

Χρήστος Τσάλτας 13:28 - 22.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:49 - 14.08.2024

Η φετινή σεζόν έχει ξεκινήσει εφιαλτικά για τους Ντιτρόιτ Πίστονς, που μετρούν 12 διαδοχικές ήττες και συνεχίζουν από εκεί που... σταμάτησαν πέρυσι, με τα τελευταία 40 παιχνίδια τους να αποτυπώνουν την κατάσταση εντός των τειχών.

Η φετινή σεζόν ξεκίνησε με βλέψεις και όνειρα στο Ντιτρόιτ. Οι Πίστονς θέλησαν να αλλάξουν... πίστα με την πρόσληψη του Μόντι Ουίλιαμς. Ενός εκ των πιο επιτυχημένων προπονητών στο ΝΒΑ τα τελευταία χρόνια, που οδήγησε τους Φοίνιξ Σανς σε τελικούς, αλλά και σε διαδοχικά νικηφόρα ρεκόρ τα τελευταία χρόνια.

Στα χέρια του ο Ουίλιαμς έχει ένα ρόστερ από πολλούς ταλαντούχους και φιλόδοξους παίκτες που βρίσκονται στον... προθάλαμο για να πάνε στο επόμενο επίπεδο. Κέιντ Κάνινγχαμ, Τζέιντεν Άιβι, Τζέιλεν Ντούρεν, Κίλιαν Χέιζ και ο ρούκι Άουζαρ Τόμπσον είναι μερικοί από τους παίκτες αυτούς.

Όμως μαζί με τον ενθουσιασμό του νεανικού γκρουπ υπάρχουν και οι αναποδιές. Διότι η φετινή σεζόν μόνο ιδανικά δεν εκτυλίσσεται στο Μίσιγκαν. Στα τελευταία 12 παιχνίδια οι Πίστονς έχουν ξεχάσει τι θα πει νίκη. Μετρούν 12 διαδοχικές ήττες και παρά το γεγονός πως μετρούσαν ρεκόρ 2-1, στο ξεκίνημα, πλέον έχουν υποχωρήσει στο 2-13, που τους φέρνει στον πάτο της Ανατολής.

Το ρεκόρ αυτό είναι το χειρότερο σε όλο το ΝΒΑ, με τους Ουάσιγκτον Ουίζαρντς να ακολουθούν με ρεκόρ 2-11 στην 14η θέση. Αν κοιτάξει όμως κάποιος το πρόσφατο παρελθόν της ομάδας του Ουίλιαμς δεν θα εκπλαγεί. Τουναντίον.

Οι Πίστονς στα τελευταία 40 παιχνίδια regular season, από τις 12 Φεβρουαρίου έως και σήμερα μετρούν ρεκόρ 4-36. Μόλις 4 νίκες στο διάστημα αυτό για τα «πιστόνια» και η γκρίνια έχει ήδη ξεκινήσει στα ενδότερα της ομάδας, με τον Τζέιντεν Άιβι να έχει εκφράσει δυσφορία για το γεγονός πως αρχίζει τα παιχνίδια από τον πάγκο, την στιγμή που δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για την φροντ λάιν και την «μάχη» ανάμεσα σε Μάρβιν Μπάγκλεϊ και Τζέιμς Ουάισμαν.

Σε κάθε περίπτωση, ο Μόντι Ουίλιαμς έχει πολλά πράγματα να διορθώσει, με τους Πίστονς να καλούνται να αλλάξουν άμεσα εικόνα και να αρχίζουν να κερδίζουν και πάλι, αν δεν θέλουν να χάσουν εντελώς το τρένο της 10άδας.