Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού και τα... δεκάδες σενάρια
i

© Intime

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού και τα... δεκάδες σενάρια

Γιάννης Κουλουμπός • 13:49 - 13.04.2023 / Ανανεώθηκε: 17:08 - 14.08.2024

Αν ο Ολυμπιακός νικήσει την Μπασκόνια θα τερματίσει πρώτος και θα αντιμετωπίσει μία εκ των Μπασκόνια, Φενέρμπαχτσε, Μακάμπι Τελ Αβίβ ή Ζαλγκίρις Κάουνας, ενώ αν χάσει -και νικήσει η Ρεάλ Μαδρίτης- θα βρεθεί δεύτερος και στους πιθανούς αντιπάλους του θα προστεθεί και η Παρτίζαν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο ΣΕΦ την Μπασκόνια για την 34η και τελευταία στροφή της Euroleague στοχεύοντας στη νίκη, που θα σηματοδοτήσει παράλληλα και την κατάκτηση της πρωτιάς στη Euroleague. Σε περίπτωση νικηφόρου αποτελέσματος, ο Ολυμπιακός δεν χρειάζεται να κάνει δεύτερες σκέψεις, αφού θα είναι πρώτος στην βαθμολογία, οτιδήποτε κι αν συμβεί στην εκτός έδρας αναμέτρηση της Ρεάλ Μαδρίτης με αντίπαλο τη Μακάμπι.

Πάντως, οι «ερυθρόλευκοι» εξαρτώνται από τον ίδιο τους τον εαυτό και κρατάνε την τύχη στα χέρια τους, αφού με νίκη δεν χρειάζεται να πονοκεφαλιάζουν για το ποια θα είναι η τελική του θέση. Ωστόσο, εάν οι Πειραιώτες ηττηθούν στο ΣΕΦ από τους Βάσκους, τότε κινδυνεύουν να κατρακυλήσουν δεύτεροι και θα έχουν στραμμένες τις… κεραίες τους στη «Μενόρα Μιβταχίμ Αρένα», όπου η Ρεάλ θα κυνηγάει το διπλό, που θα της επιτρέψει να προσπεράσει στον βαθμολογικό πίνακα τον Ολυμπιακό.

Οι Τούρκοι στέλνουν τον Σλούκα στη Ρεάλ Μαδρίτης
EUROLEAGUE

15:37 - 12.04.2023

Οι Τούρκοι στέλνουν τον Σλούκα στη Ρεάλ Μαδρίτης

Τουρκικά δημοσιεύματα εμφανίζουν τον Κώστα Σλούκα ως το Νο 1 στόχο της Ρεάλ Μαδρίτης και μάλιστα αναφέρουν πως η Βασίλισσα «πλησιάζει τον Έλληνα γκαρντ», το συμβόλαιο του οποίου ολοκληρώνεται το καλοκαίρι που μας έρχεται...

Σε περίπτωση που γνωρίσουν την ήττα τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και η Ρεάλ, τότε το πάνω χέρι διατηρούν οι πρώτοι, καθώς μετρούν το απόλυτο των επιτυχιών (2/2) απέναντι στη Βασίλισσα. Εάν η Ρεάλ αποδράσει με το «διπλό» από το Ισραήλ και ο Ολυμπιακός ηττηθεί, τότε η Ρεάλ θα αναρριχηθεί στην πρώτη θέση. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός θα κόψει το νήμα ως δεύτερος.

Ο επόμενος αντίπαλος της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα εξελίσσεται σε γρίφο για δυνατούς λύτες. Τα σενάρια που μπορούν να διαμορφωθούν δεν είναι απλώς πολλά. Είναι δεκάδες! 

Ακόμα και τώρα που βρισκόμαστε στο τέλος της regular season, λίγες ώρες πριν ολοκληρωθεί η πρώτη μακράς διάρκειας φάση του θεσμού, ξεκάθαρη εικόνα δεν υπάρχει για τον αντίπαλο των «ερυθρολεύκων». Η πρώτη θέση θα τον φέρει αντιμέτωπο με μία εκ των Μπασκόνια, Φενέρμπαχτσε, Μακάμπι Τελ Αβίβ ή Ζαλγκίρις Κάουνας, ενώ ακόμα και δεύτερος να τερματίσει οι πιθανοί αντίπαλοι δεν διαφέρουν και πολύ. Απλώς, προστίθεται στα ενδεχόμενα και η Παρτίζαν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. 

Οποιοδήποτε σενάριο κι αν μετουσιωθεί σε πραγματικότητα, το σίγουρο είναι πως η ομάδα του μεγάλου λιμανιού έχει παγιώσει το πλεονέκτημα έδρας, στο δρόμο για το Final Four επί λιθουανικού εδάφους. Το ερώτημα που τίθεται για την ομάδα που θα βρεθεί στο διάβα των Πειραιωτών θα απαντηθεί σε λίγες ώρες. Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής για την ακρίβεια...