Οι Σέλτικς ετοιμάζονται να προσφέρουν στον Τζέιλεν Μπράουν το ακριβότερο συμβόλαιο στην ιστορία του ΝΒΑ (vids)

Τζέιλεν Μπράουν

i

© photo by Winslow Townson / Getty Images / Ideal Images

Οι Σέλτικς ετοιμάζονται να προσφέρουν στον Τζέιλεν Μπράουν το ακριβότερο συμβόλαιο στην ιστορία του ΝΒΑ (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 14:16 - 23.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:18 - 23.07.2023

Τη σεζόν που θα ξεκινήσει ο Τζέιλεν Μπράουν θα είναι ο τρίτος πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης των Σέλτικς, ωστόσο διαπραγματεύεται επέκταση και αξιώνει 304 εκατομμύρια για πέντε χρόνια. Αν τα... πάρει τότε θα σπάσει κάθε ρεκόρ στα μισθολόγια του «μαγικού πλανήτη».

Για τη νέα σεζόν το μισθολόγιο των Μπόστον Σέλτικς περιλαμβάνει τρία συμβόλαια με ετήσιες απολαβές άνω των 30 εκατομμυρίων δολαρίων. Το πιο ακριβό απ' όλα είναι αυτό του Κρίσταπς Πορζίνγκις, ο οποίος μετέφερε τη συμφωνία που είχε κάνει με τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς προ διετίας στη Βοστώνη και στο τέλος της σεζόν θα έχει εισπράξει συνολικά 36 εκατομμύρια για τις υπηρεσίες του. 

Ακολουθεί το συμβόλαιο του φυσικού και πνευματικού ηγέτης της ομάδας, του Τζέισον Τέιτουμ, ο οποίος το 2023-24 θα εισπράξει 32,6 εκατομμύρια και δεσμεύεται μέχρι το καλοκαίρι του 2026. Όπως και ο Λετονός. 

Ο τρίτος πιο ακριβώς αθλητής των Κελτών είναι ο Τζέιλεν Μπράουν, ο οποίος όμως, αναμένεται σύντομα να επεκτείνει τη συμφωνία του και αν ευδοκιμήσουν οι συζητήσεις και αποδεχθούν οι όροι του, τότε δεν αποκλείεται να γίνει αυτός πλουσιότερος, όχι μόνο των Μπόστον Σέλτικς, αλλά και ολόκληρου του ΝΒΑ

Έχει τη δυνατότητα, βάσει της νέας συλλογικής σύμβασης και βάσει των κατορθωμάτων του στο πρωτάθλημα, να αξιώσει μέχρι και συμβόλαιο 304 εκατομμυρίων για πέντε χρόνια! Αν τελικά οι Σέλτικς αποφασίσουν να του το προσφέρουν, πράγμα που είναι και το πιθανότερο, τότε ο 26χρονος φόργουορντ θα υπογράψει το πιο πλουσιοπάροχο συμβόλαιο στην ιστορία του ΝΒΑ. 

Αν κάνετε τη διαίρεση 304.000.000/5 τότε ο μέρος ετήσιος μισθός του Τζέιλεν Μπράουν θα είναι τα 60,8 εκατομμύρια και αυτή τη στιγμή το... ρεκόρ είναι τα 51,9 που προβλέπονται για το 2023-24 στη συμφωνία του Στέφεν Κάρι με τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς. 

Οι Αμερικάνοι, θρύλοι του NBA, που δεν ήξερες ή δεν θυμόσουν ότι έπαιξαν στην Ευρώπη (vids)
REST OF THE WORLD

17:28 - 22.07.2023

Οι Αμερικάνοι, θρύλοι του NBA, που δεν ήξερες ή δεν θυμόσουν ότι έπαιξαν στην Ευρώπη (vids)

Δώδεκα παίκτες που άφησαν το στίγμα τους στο ΝΒΑ, κάποιοι εκ των οποίων έγραψαν ιστορία στο κορυφαίο πρωτάθλημα, ήρθαν στην Ευρώπη για να αγωνιστούν. Με αφορμή την απόφαση του Κέμπα Ουόκερ να υπογράψει στη Μονακό, το Sportal σας παρουσιάζει τους μεγαλύτερους αστέρες του «μαγικού πλανήτη» που πέρασαν τον Ατλαντικό...

Ο Μπράουν τις επόμενες μέρες επιστρέφει από τις διακοπές του την Ευρώπη και οι συζητήσεις με τους Μπόστον Σέλτικς που έχουν ξεκινήσει εδώ και μερικές εβδομάδες για την επέκταση του συμβολαίου του θα επανέλθουν και οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα καταλήξουν σε συμφωνία. 

Σε διαφορετική περίπτωση, ο ταλαντούχος φόργουορντ με τους 26,6 πόντους, 6,9 ριμπάουντ και τις 3,5 ασίστ θα μπει στον τελευταίο χρόνου του υπάρχοντος συμβολαίου του και το επόμενο καλοκαίρι θα γίνει free agent. Κάτι που ελπίζουν πολλοί, όχι όμως οι Σέλτικς.