Οι τρεις αντίπαλοι της Εθνικής Ανδρών για τα προκριματικά του Eurobasket 2025
i

© Intime

Οι τρεις αντίπαλοι της Εθνικής Ανδρών για τα προκριματικά του Eurobasket 2025

Γιώργος Γαβριλάκης 12:51 - 08.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:24 - 14.08.2024

Στον έκτο όμιλο των προκριματικών για το Eurobasket 2025 κληρώθηκε η εθνική μας ομάδα και θα αναμετρηθεί με την Τσεχία, την Ολλανδία και τη Μεγάλη Βρετανία - Η Κύπρος θα αντιμετωπίσει τις Γαλλία, Κροατία και Βοσνία, αλλά θα προκριθεί ανεξαρτήτου κατάταξης ως συνδιοργανώτρια.

Ο εγκέφαλος της Εθνικής ομάδας βρίσκεται στη Μανίλα, εκεί απ' όπου θα ξεκινήσει τις προσπάθειές της στο Παγκόσμιο Κύπελλο που ξεκινάει στις 25 Αυγούστου. Το σώμα πάντως, βρίσκεται στην προετοιμασία του συνόλου που εδρεύει στο ΟΑΚΑ, εκεί δηλαδή που το απόγευμα της Τρίτης (8/8, 19:45, ΕΡΤ 1) θα αναμετρηθεί στην πρεμιέρα του τουρνουά Ακρόπολις -στο οποίο συμμετέχει και η Ιταλία- με την Σερβία. 

Οι διαδικασίες όμως, κινούνται (σχεδόν πάντα) με γνώμονα το μέλλον και στο πλαίσιο αυτού διεξήχθη η κλήρωση για τους ομίλους των προκριματικών του Eurobasket 2025 που θα συνδιοργανωθεί από την Λετονία, την Κύπρο, την Φινλανδία και την Πολωνία. 

Έτσι, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρέθηκε στον έκτο όμιλο (Group F) ως επικεφαλής και μαζί της τοποθετήθηκαν η Τσεχία, η Ολλανδία και η Μεγάλη Βρετανία. Στο μεταξύ, η συνδιοργανώτρια του Eurobasket, Κύπρος, θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία, την Κροατία και τη Βοσνία, σε ένα από τα πιο δύσκολα και σκληρά γκρουπ που «αποφάσισε» να δημιουργήσει η κληρωτίδα, ενώ πολύ δυναμικά φαίνεται να είναι το Group C με την κοινή παρουσία της Ισπανίας, της Λετονίας, του Βελγίου και της Σλοβακίας. 

Οι τρεις πρώτες από κάθε όμιλο, θα πάρουν απευθείας το εισιτήριο για την τελική φάση του ευρωπαϊκού τουρνουά. Όσον αφορά βέβαια, στους ομίλους που βρίσκονται ομάδες που σχετίζονται με τη φιλοξενία του Eurobasket 2025 (δηλαδή η Φινλανδία, η Λετονία και Ουγγαρία, πέραν της Κύπρου) η πρόκριση αυτών θεωρείται δεδομένη ασχέτως κατάταξης, οπότε από τους συγκεκριμένους τέσσερις ομίλους θα περάσουν άλλες δύο ομάδες από κάθε έναν. 

Αναλυτικά οι όμιλοι των προκριματικών

GROUP A

🏀 Σλοβενία
🏀 Ουκρανία
🏀 Ισραήλ
🏀 Πορτογαλία

GROUP B

🏀 Ιταλία
🏀 Τουρκία
🏀 Ουγγαρία
🏀 Ισλανδία

GROUP C

🏀 Ισπανία
🏀 Λετονία
🏀 Βέλγιο
🏀 Σλοβακία

GROUP D

🏀 Γερμανία
🏀 Μαυροβούνιο
🏀 Βουλγαρία
🏀 Σουηδία

GROUP Ε

🏀 Γαλλία
🏀 Κροατία
🏀 Βοσνία
🏀 Κύπρος

Χωρίς Παπανικολάου και Τσαλμπούρη η Εθνική κόντρα στην Σερβία - Ενεργοποιείται ο Παπαπέτρου
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

12:12 - 08.08.2023

Χωρίς Παπανικολάου και Τσαλμπούρη η Εθνική κόντρα στην Σερβία - Ενεργοποιείται ο Παπαπέτρου

Στην πρεμιέρα του τουρνουά Ακρόπολις η «γαλανόλευκη» αντιμετωπίζει τη Σερβία με τους Κώστα Παπανικολάου και Γιώργος Τσαλμπούρη εκτός σύνθεσης, αλλά με τον Ιωάννη Παπαπέτρου να εμφανίζεται στην 14άδα και να δοκιμάζει τον ώμο του.

GROUP F

🏀 Ελλάδα
🏀 Τσεχία
🏀 Ολλανδία
🏀 Μεγάλη Βρετανία

GROUP G

🏀 Σερβία
🏀 Φινλανδία
🏀 Γεωργία
🏀 Δανία

GROUP H

🏀 Λιθουανία
🏀 Πολωνία
🏀 Εσθονία
🏀 Βόρεια Μακεδονία